Fibroids mitrës gjatë shtatzënisë


Shumica e fibroids mitrës, së bashku me "situatë interesante" nuk e mërzit për gruan, por në disa raste ajo ende mund të ndikojë në rrjedhën e shtatzënisë. Çfarë është fibroids mitrës gjatë shtatzënisë?
• Në tremujorin e parë mund të shkaktojë komplikime të rënda kur ekspozohen placentën dhe faqen myomatoznoho. Rritje fëmija mund të ndjehen mungesa e oksigjenit dhe ushqyesve, të cilat ndikojnë në mënyrë të konsiderueshme rritjen e saj dhe zhvillimit, deri në abort humbur apo abort.
• Në trimesters dytë dhe të tretë të shtatzënisë rrit abort myyazytsilnyh rrezik dhe lindje të parakohshme. Kjo është për shkak të një rënie në hapësirë ​​për fëmijën në mitër për shkak të një tumori. Fibroids mitrës përmasave të mëdha shpesh e bën një ndikim në rritjen dhe zhvillimin e fetusit, duke çuar në lindjen e fëmijëve me peshë të ulët të lindjes.


• Gjatë shtatzënisë pavarësisht tremujorit ekziston rreziku i abortit kërcënuar. Ajo është e lidhur me rritjen contractility e mitrës.
Me të përballet me çdo grua që ka 5 fibroids mitrës. Me mymomы shkatërrimi ndodh gjatë pritje fëmijës i është lëshuar hormonet e veçanta, prostaglandinet që shkaktojnë tkurrje të muskujve të butë, duke përfshirë mitrës. Kjo është arsyeja pse gratë shtatzëna me perspektivë parandaluese përshkruajnë sedatives mbi bazën e komponentëve të bimëve (Valerian, Motherwort), përgatitjet e B6 magnez. Sigurisht, periudha e pritjes fëmijë kufizuar aktivitet fizik, dhe rekomandoi paqen psikologjike.


• Lindja e fëmijës. Fibroids mitrës janë të rrallë një pengesë për fëmijën në botë natyrisht. Besohet se gjysma e grave me kancer të mitrës të ndodhë zgjatur të punës. Në raste të tilla, shpesh e përdorur drogë për të shkaktoj punës. Ndonjëherë fibroids njësi të mëdha të vendosura në afërsi të qafës së mitrës të bëhet një pengesë mekanike për kalimin e fëmijës nëpërmjet kanalin e lindjes. Ky është një tregues për prerjeje cezariane. Në disa gra, fibroids mitrës lidhur me pozicionin e ndër-fetusit, PREVIA legenit apo fytyrës, në të cilën e pamundur lindjes natyrore.


Në disa raste, fibroids gjatë shtatzënisë reduktuar në masë të madhe në madhësi, në qoftë se nuk zhduket. Kjo është për shkak të përqendrimit dhe raporti i hormoneve në gjakun e grave shtatzëna. Megjithatë, ky proces është tipike vetëm për tumoret e vogla - më pak se 15-20 mm. Kështu pas lindjes, ia ndau gjinin dhe rivendosjen tumor menstrual mund të rritet përsëri. Gjatë shtatzënisë, një fenomen shpesh vërehet plotë faqen shkatërrimi myomatoznoho. Në kundërshtim me besimin popullor, ky fenomen nuk mund të konsiderohet pozitiv. Ky proces është i lidhur gjithmonë me vdekjen (nekrozë) e indeve, gjakderdhje, inflamacion dhe shkaqet e saj mund të jetë fibroids kequshqyerja dhe rregullimi hormonal (rritur përqendrimin e progesterone në gjak). Kjo gjendje shoqërohet me dhimbje në bark të ulët, rritja e tonit të mitrës dhe temperaturën e trupit. Diagnoza konfirmohet nga ultrazërit. Kjo gjendje zgjat 1-2 javë dhe kërkon trajtim konservativ. Nëse simptomet vazhdojnë, shtatzënë shtrua në spital.


Shumë gra të vizituar një gjinekolog në mirëbesim dhe për këtë arsye e di se fibroids mitrës ata nuk ekzistojnë. Në këtë rast në mënyrë të arsyeshme të përgatiten për konceptues dhe mbante një fëmijë më parë. Si? E gjitha varet nga madhësia dhe vendndodhja e nyjet miomes. Nëse ata janë të vogla (2 cm) dhe të lokalizuara thellë në shtresën e muskujve të mitrës, atëherë ju mund të sigurtë të merrni shtatzënë, duke pasur provim tradicionale për ata që planifikojnë amësinë e tyre. Nëse keni gjetur një fibroids mjaft të mëdha ose që ndodhen në ajër, shtatzënia do të duhet të prisni - ju mund të kenë nevojë kirurgji. Me interes të veçantë për mjekët shkaktojnë tumor "në këmbë" - ata shpesh ndërprerë furnizimin, dhe ata mund të shkaktojnë reaksione inflamatore.


Gjithashtu dëshirueshme nyje vend miomes nën mukozën e mitrës - si tumoreve të rrisë rrezikun e abortit. Metodat moderne të hequr tumoret beninje më - kryhet endoscopically, pa prerje murin e barkut mëparshëm. Në disa raste, në qoftë se njësitë e më shumë se 5 cm në diametër, operacioni është kryer para se të trajtimit (4 muaj), e cila është e domosdoshme në mënyrë që të zvogëlojë madhësinë e tumorit. Pas heqjen e mbështjelljes mitrës formë, kështu që ju mund të planifikoni një shtatzëni në 3-6 muaj.