Ndoshta vegetarianism gjatë shtatzënisë


Shumë njerëz në ditët e sotme të ndjekin vegetarianism dhe arsyet vidyazyka nga të hahet kafshëve mund të jenë shumë të ndryshme. Deri tani, mjekët nuk mund të arrijnë një konsensus, shprehu mendimin se vetëm produkte ushqimore me origjinë bimore panatyrshme për trupin e njeriut, dhe për këtë arsye i keq për të. Nga ana tjetër, mbështetësit e kësaj mënyre të të ngrënit besojmë se produktet shtazore për njeri të papranueshëm dhe madje mund të jenë të dëmshme dhe nëse vidyazykatysya nga përdorimi i tyre jo vetëm mund të përmirësojë veten e tyre, por edhe për të zgjatur jetën e tyre. Ashtu si ai apo jo është e vështirë për të thënë: gustator ndarë në dy kampe, me disa krejtësisht të braktisin produktet me origjinë shtazore, si dhe ditën e dytë dhe nuk mund të jetojnë pa një copë me lëng mishi.


Ndërsa në qoftë se nuk ishte shumë e rëndësishme dhe çështje urgjente për vegjetarianët është si më poshtë: a është e mundur që të vegetarianism gjatë shtatzënisë në qoftë se gruaja duhet të vazhdojë të refuzojë produkte të tilla në kohën e shtatzënisë, ose ajo mund të dëmtojë atë dhe fëmijën e palindur? Mjekët flasin qartë: në ushqimet bimore nuk ka substancë dhe thelbësore elemente të tilla që janë në ushqim të kafshëve, kështu që për të gjithë fëmijën e nevojshme palindur, gruaja duhet të hani të plotë dhe të saktë. Vegetarianism nuk është në vetvete një pengesë për konceptimin dhe lindjen e një fëmijë të shëndetshëm, por ndoshta vegetarianism në rrjedhën e shtatzënisë se sa ajo mund të kërcënojë?


1. Proteina. Një nga shqetësimet kryesore të njerëzve që refuzojnë të përdorin ushqim të kafshëve është se trupi i tyre me mangësi e proteinave do të përjetojnë. Sidomos fortë janë duke përjetuar këtë nënat e ardhshme, sepse proteina - është elementi më i rëndësishëm, pa të cilat është e pamundur të flitet për zhvillimin normal të fetusit. Por ideja se vegetarianism shpëton njeriun nga marrja kishte nevojë për proteina - asgjë më shumë se fiction. Mish - ky nuk është i vetmi burim i proteinave për trupin e njeriut. Ajo ka qenë prej kohësh vërejtur faktin se njerëzit të cilët konsumojnë një shumë të mishit, janë proteina se sa norma e kërkuar, ajo nuk është tretur dhe excreted në mënyrë të sigurtë nga ajo natyrshëm.


Për shkak se ajo lidhet me proteinat nuk është vegetarianism shkakton mangësi e saj në gratë shtatzëna, por ia vlen të përmendet se shtatzënia ishte normale, proteina është thelbësore. Kjo është e nevojshme për zhvillimin e sistemit nervor dhe trurin e një fëmije dhe gratë shtatzëna duhet të hani të paktën 70 gram në ditë. Shumë proteina gjenden në produkte soje, kështu që ata mund me sukses të zëvendësojë mish.

2. Kalciumi. Elementi më i rëndësishëm i nevojshëm për zhvillimin e duhur të fetusit, i cili gjendet në produktet e mishit. Nëse nënat varfër dietë ushqim që përmban kalcium, fetusin në zhvillim, ende të marrë trupin e tij nga gruaja, me dhëmbë dhe eshtra të saj. A është e mundur në këtë vegetarianism sigurt dhe si në lidhje marrjes kalciumit gjatë shtatzënisë? Shumë kalciumi gjenden në qumësht, djathë, perime me gjethe jeshile, produkte qumështi kështu që duhet të përfshihen në dietën e grave shtatzëna është e detyrueshme. Përkrahësit e vegetarianism thonë se ky stil i ushqimit të jetë e kalciumit gruas varfër të trupit, në qoftë se ndonjëherë të hani lakër, brokoli, perimet me gjethe, arra.


3. Hekuri. Elementi më i rëndësishëm që duhet domosdoshmërisht të marrë së bashku me konsumin e ushqimit gruaje që mban një fëmijë. Për trupin shtatzënë duhet dozë e përditshme të hekurit, të paktën 30 mg, dhe dietë të perimeve, e cila në thelb është një vegjetarian, marrë kjo shumë do të jetë mjaft e vështirë. Sasi të mëdha të hekurit janë gjetur në mollë, shegë, hikërror, vetëm çdo ditë për të mbushur mungesën e hekurit vetëm produkte të tilla do të jetë shumë e vështirë. Për shembull, shegë dhe lëng shegë kryer shumë larg nuk është e rekomanduar për shkak se ajo është në gjendje për të shkaktuar disa sëmundjet e stomakut (p.sh. gastrit). Në përgjithësi, mungesa e hekurit në shtatzënë - është një histori tjetër dhe madje edhe normale dietë, balancuar, shumica e grave të ndjehen këtë gjurmë element mangësi gjatë shtatzënisë, të cilat kanë për të mbushur.


4. Vitaminat. Sigurisht, ushqime bimore të pasura me vitamina, por është e mundur për të vegetarianism kompensohet plotësisht nevojat e vitaminave gjatë shtatzënisë? E nevojshme për sintezën e proteinave dhe qeliza ndarje vitaminë B-12 gjenden në peshk dhe prodhimet e detit. Pa atë, gjendja shumë e keqe për shëndetin e një gruaje shtatzënë, ajo ndjen lodhje konstante, nervozizëm, marramendje. Dhe zhvillimi i mungesës së kësaj vitamine fëmijëve ka shumë negative, kështu që nënat e ardhshme janë të rekomanduara për të konsumuar një shumëllojshmëri të produkteve në të cilën ajo është e përmbajtura, mëlçinë, veshkat, zemra. Vehetaryankam që të lejojë veten për të ngrënë peshk, duhet t'i kushtojë vëmendje të sardelet, peshk salmon. Shumë vitaminë B-12 në produktet e qumështit, në kos, djathrave të vështirë.


5. acid folik. Ky element luan një rol të rëndësishëm në formimin e fetusit, kështu që rëndësia e acidit folik për trupin shtatzënë është e vështirë të mbivlerësohet. Vegjetarian mund të merrni acid folik nga perimet me gjethe, arra, bukë gruri, drithërat. Në mënyrë tipike, VEGJETARIANËT nuk kanë vështirësi në marrjen e acid folik, sepse ushqimi i tyre nxit absorbimin e këtij elementi në masën e kërkuar.

Pra, të bëjë një vegjetarian dhe janë në gjendje të kenë një fëmijë pa një të plotë vidyazyka tyre nga stilin e zakonshme e ushqimit, por gjithmonë shumë e këshillueshme që të konsultoheni me një mjek.