Ngarkesa në trup gjatë shtatzënisë


Shtatzënia dhe lindja është një nga periudhat më të rëndësishme në jetën e çdo gruaje. Por ne duhet të jenë të përgatitur për faktin se shtatzënia është një stres shumë i fortë për trupin. Në periudhën e shtatzënisë nëna shtatzënë përballet me një sërë problemesh: ka dhimbje në trup, thyer për jetë normale. Por natyra dhënë fillimisht për mundësinë e ngarkesave të tilla, si dhe mekanizmat e kompensimit. Task nëna e ardhshme - si duhet të përdorin këtë të fundit. Flisni për stresit në trup gjatë shtatzënisë.


Në qoftë se ka pasur dhimbje
Shkaqet kryesore të dhimbjes në gratë shtatzëna është spazma e muskujve kompensuese dhe probleme të qarkullimit të gjakut. Ka disa ndryshime që ndodhin me nënën organizmit të ardhmen, ato dhe shkakton dhimbje.

1. Gjatë shtatzënisë atje! zhvendosja e boshtit qendror të trupit - stomaku shkon përpara, supet të refuzojë për të krijuar kontrastin. Legen tilts përpara, duke ndryshuar kendin midis kryqe dhe shpinë. Në mënyrë që të mbështesin nyje, të përfshira në punën okolopozvonochnыe muskujt dhe muskujt e legenit.

2. Në tremujorin e fundit të shtatzënisë fillon të prodhohet Relaxin hormon, e cila ndihmon për të lehtësuar deklarimi zbutjen kërc legenit kanalin e lindjes, gjatë lindjes. Nën veprimin e saj bie disqe intervertebral kërc, duke shkaktuar atyre zgjidhjen madh.
P. Kur zhdrejtë (vithe) paraqitja e ngarkesës fruta në legen dhe departamentit shpinë të ulët të shpërndara në mënyrë asimetrike, e cila gjithashtu çon kompensuese sindroma muskulare spastik.

Në fazat e hershme të shtatzënisë nuk shkakton mbingarkesë. Në përgjithësi, përveç toksicitetin, grua, asgjë nuk mund të shqetësojnë. Problemet fillojnë në gjysmën e dytë të shtatzënisë, kur barku rritet. Ka tërhequr, dhemb dhimbje, mund të shfaqet në ijë, të zgjeruara zgjatur këmbët shpenzuar, ngarkesë statike kur heqjen e peshave. Ka dhimbje të shpeshta në rajon interscapular. Përveç kësaj, për shkak të vrull muskujve mund të ndodhë vnutrytazovыh vonojë rrjedhjen e gjakut venoz nga gjymtyrët më të ulët, duke çuar në variçe venat.

Përveç kësaj, shtatzënia është një faktor nxitje për rëndim të problemeve ekzistuese në trup. Sëmundjet kronike Revealed janë ndjerë lëndime vjetra.

Çfarë do të Osteopathy
Gjatë shtatzënisë, kompleksiteti është se gruaja është e kufizuar në zgjedhjen e metodave të trajtimit. Ju nuk mund të marrë kimikate. Manipulimi mprehtë e reposition rruaza të rritur tonin e mitrës dhe mund të shkaktojë punën e parakohshme. Osteopathy në fakt është metoda e vetme që lejon mekanikisht, me dorë, dhe kjo është absolutisht e sigurt për të ndikuar në problemin që u ngrit në trup. Nëse problemi është në trup ekziston, ndërsa një grua është shtatzënë, Osteopaths nuk mund të ndikojë shkaku themelor. Por ajo mund në çdo kohë të hequr dhimbjen. Si rezultat, vrull muskujve dhe të shkoni për një kohë do të vijë lehtësim. Përveç kësaj, në qoftë se shkaku i dhimbjes në trup - rregullimin zhdrejtë e frutave, Osteopaths përdorur pozicional ukladok ndihmë kthejë atë në pozicionin e duhur.

Në procesin, mjeku-osteopath përdor teknika shumë të butë, duke punuar me problemin e saktë pa bërë ndonjë manipulim shtesë që mund të dëmtojë nënën shtatzënë ose fetusin. Përveç kësaj, Osteopathy në mënyrë të sigurtë në çdo shtatzëni.

Rekomandimet nënat e ardhshme
Për ofrimin e suksesshëm nuk vizitoni osteopath mjeku.
1. Është e nevojshme paraprakisht për të rregulluar mbrapa.
2. Sipas të inkurajuar për të veshin zakonshëm, i cili gjithashtu parandalon shënon shtrirje dhe për të krijuar korsetuvannya shtesë.

3. Pajtueshmëria me regjimin ortopedike: fle në një dyshek ortopedik, nuk veshin këpucë me takë, nuk bëjnë punë të rënda fizike.
4. Mbajtja veten me anë të terapisë ushtrim. Kohët e fundit, e themeluar mirë yoga për gratë shtatzëna.