Mënyra popullore Shtatzënia


Në mjekësinë moderne, ka shumë barna për pothuajse njëqind për qind yyazytsirnistyu përcaktojnë nëse një grua është shtatzënë apo jo. Për më tepër, çdo grua mund të dëshironi që të përpiqen për të vënë veten një "diagnozë" të tillë duke përdorur teste të veçanta komerciale në dispozicion për shtatzëninë. Një shumëllojshmëri e testeve janë të përfaqësuara mirë në pothuajse çdo farmaci, janë analoge të prodhuesve të ndryshëm nga vende të ndryshme. Saktësia e këtyre testeve mund të jenë të ndryshme, por asnjëri prej tyre nuk japin një përgjigje të qartë nëse janë apo nuk mund të thuhet se një grua shtatzënë apo anasjelltas, nuk është shtatzënë. Për ta bërë këtë në çdo rast duhet të sigurohemi që me ndihmën e pajisjeve moderne mjekësore, e cila, natyrisht, e pamundur për të bërë rregullisht.


Megjithatë, përveç faktit se gratë janë në dispozicion të disa mjeteve nuk duhet të injorojë mënyra e njerëzve për të përcaktuar shtatzënisë. Për shkak të tyre, njerëzit të mësojnë në lidhje me nëse do të presin një rritje, për mijëra vjet, kështu që përvoja në këtë biznes ka akumuluar madh. Natyrisht, shumë njerëz me siguri se shtatzënia janë humbur gjatë viteve apo janë në dispozicion një përfaqësues pak të mjekësisë alternative. Megjithatë, diçka e trashëguar dhe për ne, do të ishte një mëkat të mos e përdorin këtë informacion për të shpërfillin atë. Ndoshta, në disa situata, kjo njohuri do të sjellë më shumë besim në çfarë të presin grua.


Siç e dini, paraardhësit tanë nuk ishin në dispozicion një larmi të karakteristikave të avancuara që na dha shkencës dhe teknologjisë. Megjithatë, gjyshet shumë njerëzve përdorur metodat që janë përdorur për të përcaktuar shtatzëninë në të kaluarën përgjithmonë.

1. Ndoshta burimi më i rëndësishëm i informacionit në lidhje me atë që është pozita në të cilën gruaja është urinë e saj. Shumë teste moderne që janë shitur në farmaci, të përcaktojë që një grua shtatzënë apo urinë e saj për asgjë, por edhe në të kaluarën ka qenë objekt i urinës për të studiuar dhe për të përcaktuar shtatzëninë e mundshme. Në shtëpi, ju mund të përpiquni të bëni në vijim: të marrë një fletë të vogël letre, urinës dhe i lagësht atë pikoj mbi trup një jod pak. Nëse një grua është shtatzënë, jod është i purpurt, por nëse jo, do të jetë blu. Një tjetër mënyrë për të konfirmuar rezultatin - urina e një gruaje shtatzënë koncentruar, të verdhë të errët (në mëngjes dhe në mbrëmje).


2. Një tjetër mjet popullor e mëparshme, testet e shtatzënisë në shtëpi përdorimin e urinës dhe jod. Ju duhet të thirrni urinës në disa kapaciteteve, të tilla si në një kavanoz. Atëherë në urinë duhet të dalë një rënie të jodit dhe të shikojnë atë. Në rastin e shtatzënisë, jodit urinar të mbetet në sipërfaqe, përndryshe ajo përhapet. Kështu, ne mund të konfirmojë shtatzënisë yyazytsirnist thjeshtë rrugë, të përballueshme.

3. Ju mund të përpiqen për të përcaktuar normën shtatzënisë në femra. Për ta bërë këtë në mënyrë të sigurtë të shtrihen në shpinë, të gjejnë një vend në bark (rreth 7-9 cm nga kërthizë). Kur shtatzënia në këtë vend ju mund të zbulojë pulsation. Në vetvete, kjo metodë nuk mund të përcaktojë se 100%, një grua shtatzënë apo jo, por në kombinim me metodat tjera, mund të jetë një nga shenjat e jetës brenda një gruaje të lindur.


4. Të gjitha mënyrat njerëzit e përshkroi veten pamjaftueshme informative për shtatzëninë me yyazytsirnosti lartë. Megjithatë, përdorimi i tyre në kombinim ndihmë edhe para të kuptojnë se çfarë të presin. Kjo mund të aplikohet metodë të tillë me sa duket qesharake e krijimit të shtatzënisë. Ajo i përket legjendave të lashta dhe erdhi nga kohët e lashta, duke e përdorur atë apo jo - të drejtën e çdo gruaje, por ne kujtojmë rreth tij. Në gratë e fundit gjithnjë e mori unazën dasmës dhe flokët tuaj. Pryvyazыvalos Ring për flokët dhe podveshyvalos në barkun e tij me dorën e tij ose të majtë. Nëse unazë lëviz nga njëra anë në tjetrën ose në një rreth, pra, një grua shtatzënë, nëse ende do të thotë nuk ka. Disa përpiqen të shpjegojnë këtë efekt nga ndërveprimi i njeriut bio-fushë me metale të çmuar, por ka shumë të ngjarë, unaza do të lëvizë nga duart e vogla dridhen. Megjithatë, besoj se kjo apo jo - një çështje private, të përpiqen për të disi të testuar në praktikë.


5. Shenjat kryesore të shtatzënisë që udhëhiqet paraardhësit tanë në përcaktimin e pozitës së gruas, dhe se për kurrë nuk është ndryshuar, si vijon: sëmundje në mëngjes dhe të vjella, mungesa e menstruacioneve, urinim i shpeshtë, nervozizëm dhe lodhje, ndryshimet në oreks. Këto simptoma kanë dhënë gjithmonë gratë sugjeron praninë e një shtatzënisë.

6. mënyrë mjaft të mundimshëm praktikuar, megjithatë, shumë gra u përgatitur për shtatzëni dhe në ditët tona. Ajo konsiston në matjen basal shtatzëninë temperaturën e trupit dhe duhet të monitorojnë me kujdes ciklin menstrual të gruas dhe vazhdimisht të matur temperaturën, duke çuar në një orar të veçantë. Megjithatë, kjo metodë është mjaft i mençur dhe kërkon një qasje serioze, zakonisht grave, përpjekjet prykladыvayuschye të krijoj, të planifikuar shtatzaninë tuaj, mos mbështeten në këto kalkulime, dhe më shumë besim në ekzaminim mjekësor.


Në përgjithësi, mënyra informative popullore të shtatzënisë, natyrisht, përdorimi shumë të ulët dhe të sinqertë metoda të ngjashme mund ndoshta nga kurioziteti. Mbështeten mbi ta dhe nuk duhet dyshuar shtatzënisë, ajo shqyrtohet mirë nga mjekë specialistë. Për më tepër, madje edhe teknikat moderne, të tilla si ultratinguj, studimet laboratorike, testet - mund të jetë i gabuar. Në tekstet e vjetra mjekësore e obstetrikë ishte një mënyrë më bindëse e përcaktimit të shtatzënisë - në qoftë se nuk është një nxitje e një fëmije, atëherë gruaja është shtatzënë.