Infeksionet e rrezikshme gjatë shtatzënisë


Gjatë shtatzënisë infeksionet e ndryshme janë veçanërisht të rrezikshme, sepse ato dëmtojnë jo vetëm nënën, por edhe fëmijën e palindur. Këto infeksione të rrezikshme gjatë shtatzënisë gjinekologë quajtur pishtar-infeksion. Ajo do të jetë për të kuptuar se çfarë është ajo?
Kështu, akronim në emër qëndron për infeksionet e mëposhtme: T - toxoplasmosis (toxoplasmosis), On - Others (infeksione të tjera), R - Rubeola (fruthi gjerman), C - citomegalovirus (citomegalovirusit), H - virusi herpes (virusi herpes). "Tjera" infeksione përfshijnë sifilis, hepatitit B dhe C, infeksion honokokkova, klamidia, lisë së dhenve, HIV, dhe Listerioza infeksionit enterovirus. Të gjitha këto lloje të infeksioneve të ndikojë negativisht jo vetëm në shëndetin e gruas, por më e rëndësishmja, paraqesin një kërcënim më të madh për zhvillimin e fetusit. Infeksionet e Shtyra rrezikshme mund të çojë një grua - për infertilitetit, abort, fetale ose keqformime te foshnja. Për shumë, gjithë e më lart duket shumë frikësuese. Si për të kuptuar këtë?Zakonisht teste gjatë shtatzënisë kontrolluar për çdo lloj gjëje infeksionit. Nëse analiza jep një rezultat pozitiv, kështu që është në dispozicion. Megjithatë, ky rezultat mund të jenë të rrezikshme për fetusin. Rezultati Titulli pozitiv mund të tregojnë se infeksioni është transferuar në një pikë nënën time, por ajo përpunuar në antitrupat e saj. Kjo absolutisht nuk përbëjnë ndonjë kërcënim. Më e tmerrshme është (pik) faza akute e sëmundjes, e cila ndodhi gjatë shtatzënisë. Çdo infeksion në këtë periudhë mund të kalojnë placentën dhe të shkaktojë infeksion intrauterin.


Infeksionet e rrezikshme dhe shtatzënia
Në qoftë se një grua shtatzënë është një bartës i infeksionit, fëmija nuk do të vuajnë për shkak të agjentëve infektivë nuk mund të depërtojnë në fëmijën, kështu - kjo nuk do të ndikojë në gjendjen e tij fatale.

Rreziku i sëmundjeve kronike. Sëmundjet të tilla në çdo kohë mund të shkoni në një formë akute, me të gjitha pasojat e saj. Për mjekun shtesë kërkimore do të përshkruajnë trajtim grua. Megjithatë, faza akute e sëmundjes nuk është 100% yyazytsirnosti se fryti është prekur gjithashtu.


Infektuar gjatë infeksioneve të caktuara shtatzënisë rrezikshme përsëri e pamundur! Këto përfshijnë sëmundjet e fëmijërisë, pra ato të cilat shtatzënë infektuar në rubeolës fëmijërisë, fruthi. Infeksione të tjera të rrezikshme, nëse aktivizohet, kjo nuk paraqet një rrezik të veçantë, pasi që infeksioni fillestar prodhuar antitrupa specifike, të quajtur imunoglobulina G, të aftë për të viruseve të detyrueshme.

Mundësia e infeksionit në shtatzëni fund
Besohet se ky infeksion nuk është e rrezikshme për të fetusit, si të gjitha organet e tij kishte formuar. Rreziku i infeksioneve pishtarit kompleks ekziston gjatë gjithë shtatzënisë. Më të vështira është anomalitë infektive të fetusit në shtatzëninë e hershme dhe në 12 javët e fundit. Gjatë kësaj periudhe probabiliteti i virusit te foshnja nga nëna rritet 2-3 herë, të cilat mund të shkaktojnë lindje të parakohshme ose inflamacion në organe të ndryshme të fëmijës. Shpesh duke vuajtur nga sistemi nervor qendror (sistemit nervor).

Ju mund të infektohen me toxoplasmosis nga macet. Që feces në mjedisin që macet të fshehtë parazit brendaqelizor dhe kjo shpendët e infektuar, kafshët dhe njerëzit. Një person mund të infektohen nga mish i gjallë (sidomos pulave), përmes kontakt me tokën dhe feces. Më shpesh kjo sëmundje sjellë fëmijët pasi duke luajtur në sandbox.

Trego disponueshmërinë pishtar-infeksioni mund të bëhet vetëm me anë të analizave. Këto sëmundje të ndodhë pa asnjë simptomë, kështu që mendoj në lidhje me sëmundje të vështirë. Simptomat mund të paraqiten në fazën kulmin e sëmundjes, kështu që para se të planifikoni amësisë duhet të testohen për praninë e pishtar-infeksionit. Dhe të gjithë testet e shtatzënisë për këto infeksione të rrezikshme vlen të përsëritur. Nganjëherë gratë shtatzëna trajtuar analizë në pishtar-infeksionit skeptik dhe e konsiderojnë atë të mbeturinave të panevojshme të kohës dhe parave. Në fakt, vetëm nëpërmjet kësaj analize kohë mund të parandaluar komplikimet dhe të bëjë një ndryshim.


Parandalimi pishtar-komponentët padobishme. Por rreziku i infeksioneve mund të reduktohet në asgjë. Për ta bërë këtë (jo vetëm gjatë shtatzënisë, por gjithmonë!) Për të larë duart, ushqimi duhet të jetë subjekt i trajtimit të ngrohjes në fazën e planifikimit të shtatzënisë për t'u vaksinuar kundër rubeolës dhe për të shmangur kontaktin me infektuar.

Si është e mundur që të merren me analizën?
Testi i gjakut për praninë e pishtar-infeksionit, ju mund të shihni praninë e imunoglobulinave (IgA, IgM, IgG) në serum. Manifestimi i tyre mund të shihen në faza të ndryshme të sëmundjes. Në infeksionit të parë nivelet e IgM rritur nëpërmjet përqendrimit bie 7-30 ditë, por duket disi më vonë IgG. IgA në serum duket shumë më vonë në akute. Sëmundje vonë fazë jep një pamje të zvogëlimit të IgM dhe IgA, dhe si rezultat - kanë mbetur vetëm IgG.

Prania e IgG në gjak flet ose imunitet apo sëmundje të kohëve të fundit (infeksionit kontaktit). Rritja e IgG - sëmundje kronike në fazën akute ka kaluar (për të përsëritur analizën!). Kur IgM - grua e kapur, por rreziku për maloyyazytsirna fëmijën. Me zbulimin e njëkohshëm të IgM dhe IgG (ose vetëm kur IgM) - sëmundje tek femrat ishte shtatzania ose pamja e saj gjatë shtatzënisë. Prandaj është e nevojshme për të bërë më shumë teste për pamjen recetë e antitrupave në trup.


Konkluzionet përfundimtare në lidhje me diagnozën dhe trajtimin e emërimit merr vetëm mjek i cili është shtatzënë, në bazë të rezultateve të testit. Vetë dhe të marrin vendime të pavarura kundërindikuar në këtë situatë!