Rreziku i lindjes në shtëpi


Ofrimit në shtëpi bërë kohët e fundit më shumë përkrahës. Megjithatë, ekspertët amerikanë kanë vlerësuar rrezikun e vdekjes foshnjore dhe erdhi në një përfundim zhgënjyes: rrezikun e lindjes në shtëpi dy herë më të lartë se në spital.
Pse shumë gra preferojnë të lindin në shtëpi? Ka disa shpjegime. Kjo frikë para procesit të lindjes, dhe ngurrimi në një moment të tillë intime është më afër që të huajt, miqtë dhe tregime në lidhje me punën e rëndë dhe joprofesionale për mjekët dhe qëndrim i përmbajtur nga ana e gjinekologëve konsultimeve femra dhe të pakëndshme për të qëndruar uyazyka spitalet më të lindjes.


Shumë gra mendojnë se është më mirë për të lindur në shtëpi, në shtratin e tij, në prani të burrit të saj. Benzinë ​​zjarrit derdhur dhe mamitë në shtëpi, duke u bërë thirrje grave shtatzëna që trupi i gruas që natyra ka krijuar për riprodhimin, vetëm nevojë për një ndihmë të vogël. Në të vërtetë, gjyshja jonë lindi pa ndihmën mjekësore në fushë, gjatë shtrat
Pas bindjeve të tilla zgjedhja e shumë grave shtatzëna manifestuar përcaktuar. Pas qarkut gjinekolog dërguar për analiza, patologji trembë, shtypen kritikuar për mbipeshë dhe mamitë them e lindjes, lidhjes shpirtërore nënës me fëmijën. Dhe madje edhe skandale të lidhura me praktikojnë qendrat e lindjes në shtëpi nuk janë të detyruar për gratë shtatzëna mendoni se çka me të vërtetë rrezikojnë të lindjes në shtëpi.


Rreziku i komplikimeve gjatë lindjes në shtëpi
Përkrahësit e lindjes natyrore të cilët e konsiderojnë lindjes një mekanizëm natyror që nuk kërkon ndërhyrje të harrojmë se rreziku i lindjes në shtëpi, dëshmohet kryesisht nga vdekshmërisë së lartë të grave në lindjen e fëmijës dhe bebet. Tani shumë gjenerata në prag të patologjisë, dhe kështu që nuk do të heqë dorë vullnetarisht kujdes moderne mjekësore, e cila kursen ata që një dekadë më parë konsiderohej dënuar.
Përveç kësaj, nënat e ardhshme duhet të jenë të vetëdijshëm se shtatzënia zhvillohet përkryer nuk garanton lindjen e lehtë pa dhimbje. Nga komplikimet gjatë lindjes askush nuk është imun. Shkarkimi shkëputje ose i pjesshëm i placentës, lehonisë asfiksi fruta dobët aktivitet pupovynnoe, lotët qafës së mitrës - është vetëm ndërlikim më të zakonshme. Sigurisht, ata kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme mjekësore, pa të cilën kërcënon nënën bollshëm gjakderdhje dhe foshnjen e saj - hipoksi. Rezultati mund të jetë shumë, shumë e trishtuar.


Shtëpi sterilitet lindjes
Kjo çështje është shumë e organizatave përkatëse të punës, dhe për të mbyllur sytë nuk mund. Në të vërtetë, në spitale për të bëj shterp instrumenteve kirurgjike, dezinfektoj rroba, dhomë lit deri me dritën ultravjollcë. Një shtëpi mund të jetë bërë vetëm pastrimi i lagësht dhe të rrezatuara me dhomë drita ultravjollcë duke përdorur llambat tryezë. Këto masa nuk do të lejojë për të shmangur kontaktin e porsalindur dhe nënën e baktereve dhe mikrobeve, për shembull, me Staphylococcus.

Pas lindjes largohet lëngun amniotik, ndryshon mjedisin e zakonshme e mitrës se shtatzënia është steril. Me periudhë të zgjatur të thatë se kjo mund të çojë në infeksion. Gjithashtu, kur placenta është shqyer larg nga rreshtim të mitrës, integriteti i saj është shkelur, sipërfaqe formuar plagë. Reduktimi i mitrës ndodh gradualisht, dhe kanalin e lindjes, u tërhoq në to, pas kalimit të fëmijës, të kontribuojë për infeksion në mitër. Prandaj, rreziku i lindjes në banjo jashtëzakonisht të lartë. Ajo është e mbushur me ujë rrjedh tap, e cila është e përzier me gjak, dhe nganjëherë me jashtëqitjet. Uyazyka ngjashme nuk korrespondon me konceptin e nevojshme për parandalimin e infeksioneve të pastër.


Rreziku për fëmijën
Fëmija i përgatitur për të lindur - është arsyeja kryesore për vidyazykatysya e punës në shtëpi. Në spital ai një herë gjenden në duart e neonatolog me përvojë i cili përcakton shëndetin e tij. Faqja mami shpesh nuk edukimit special, nuk do të jetë. Por komplikime të tilla si hipoksi fetusit, nganjëherë shkakton paaftësi. Në qoftë se oksigjeni nuk është furnizuar në tru në periudhën për një maksimum prej pesë minuta, kjo mund të çojë në pasoja të pakthyeshme.

Sigurisht, çdo grua ka të drejtë të zgjedhë vendin ku foshnja e saj do të jetë i lindur. Megjithatë, ia vlen të rrezikosh fëmijën e jetës? Lindja e fëmijës në shtëpi është i kundërindikuar absolutisht në gratë shtatzëna me komplikime të shtatzënisë. Ata duhet të lindë në një spital, nën mbikëqyrjen e specialistëve.