Ekzaminimet e nevojshme mjekësore gjatë shtatzënisë


Sot ka mjete të ndryshme teknike me të cilat për të kryer paralindjes (paralindjes) diagnostifikimit. Përdorimi i tyre mund të përcaktojnë ekzistencën e shtatzënisë në kohën më të hershme, për të kryer monitorimin e zhvillimit të fetusit gjatë shtatzënisë A analizat e gjakut që tregojnë placentën normale funksionale, fetusin si ushqyesve të parashikuara dhe analizave të tjera. Shpesh shumë gra, për të mësuar në lidhje me shtatzëninë e saj, bien dakord mbi diagnozën e llojeve të ndryshme, nuk e kuptuar fare nevojën e saj.


Të gjitha ekzaminimet mjekësore gjatë shtatzënisë janë kaq të nevojshme? Të vendosë për veten:
- Asnjë lloj i diagnozës prenatale mund të bëjë fëmija juaj të shëndetshme apo të eliminuar defektet e identifikuara.
- Në kryerjen diagnoza prenatale mund të zbulojë vetëm 100 sëmundje gjenetike, ndërkohë që ka lidhje me disa mijëra.
- Lindjes Yyazytsirnist e një fëmijë me defekte gjenetike është 4%.
- Diagnoza nuk mund të garantojë plotësisht përcaktimin e saktë të shkallës së anomalive gjenetike të identifikuara.

- Disa devijime janë të korrigjohen pas lindjes nga operacioni.
- Duke pasur parasysh se shumë gra gjatë shtatzënisë janë veçanërisht të pambrojtur dhe mosbesues, identifikojnë devijimet në diagnostikimin dhe do të përjetojnë vetëm më shumë eksitim që zakonisht pengojnë mjekët nga e gjithë suetlyvostyu mbi sëmundjen e tyre. Por, për zhvillimin normal të shëndetshme të fëmijëve është e nevojshme është të qetë, të sigurt nënë, e cila eksitim shtesë për çdo gjë.

Cilat janë ekzaminimet e nevojshme mjekësore gjatë shtatzënisë, të jetë i sigurt për të shkuar?

Ultrasonografia (ultratinguj). Ky hulumtim mund të bëhet me anë të murit të barkut ose nëpërmjet vaginës. Me ultratinguj ju mund të merrni të gjithë informacionin e nevojshëm në lidhje me tërë mitrës, lëngut amniotik, placenta, si dhe identifikimin e shkeljeve ekzistuese.
Duke përdorur ultratinguj mund të zbulojë praninë në javët e para të shtatzënisë, dhe për të përcaktuar madhësinë periudhës së fetusit, të diagnostikuar shtatzëni ektopike.

Nëse gruaja shtatzënë duhet të konfirmohet nënshtrohen ekzaminimeve mjekësore të caktuara për të profesionistëve të keni të gjithë informacionin e nevojshëm në lidhje me gjendjen e tyre shëndetësore dhe devijimet aktuale.
shqyrtimi i organeve të brendshme;
Shqyrtimi i legen, qafën e mitrës, vaginë, përcaktimin e madhësisë së legenit;
tensioni i gjakut;
përcaktimi i peshës trupore, lartësi. Peshonte gjatë shtatzënisë kanë në çdo vizite te mjeku, pasi pesha mund të sigurojë të dhënat e nevojshme mbi gjendjen e zhvillimit të fëmijës dhe nënës në të ardhmen, për të vendosur praninë e edemë;
konsultimi dentare dhe, nëse është e nevojshme, trajtimi i përshtatshëm. Vizitoni dentistin duhet të jetë e nevojshme, si gjatë shtatzënisë rrit rrezikun e prishjen e dhëmbëve, sepse në ndryshimet e trupit. Për më tepër, ju mund të merrni këshilla mbi kujdesin për dhëmbët tuaj dhe gojës;

Endocrinologist Konsultimi (ndoshta një ultratinguj i gjëndrës tiroide);
kardiogramë;
vizituar një okulist;
konsultim terapist;
Otolaringolog këshilla.Testet e kërkuara gjatë shtatzënisë:Analiza e urinës (klinike në përcaktimin bakteret, sheqerna, proteina);
analizat e gjakut (klinike, për të përcaktuar llojin e gjakut, faktor Rh, rezistencë rubeolës në sifilizit, HIV, indeksi prothrombin, hepatiti B, C);
swabs për të zbuluar sëmundjet, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme;

swabs nga fyt dhe hundë;
scraping, vezë fekal rra.Për të shtatzënisë ishte i suksesshëm dhe pa komplikime, duhet të jetë në komunikim me mjekun them atij të gjitha informatat në një farë mënyre në lidhje me zhvillimin e fëmijës dhe shëndetin tuaj gjatë shtatzënisë. Duke pasur parasysh informacionin që ju japin, mjeku mund të kenë nevojë ekzaminimet plotësuese mjekësore ose japin këshilla mbi reduktimin e rrezikut dhe zbutjen.

Sigurohuni që të tregoni mjekut tuaj nëse ju:
- kanë një sëmundje kronike, pëson kirurgji,

- është alergjik;
- e di se në familjen tuaj, ose në mesin e të afërmit e burrit janë sëmundje gjenetike apo anomalitë në zhvillim.
- ishin shtatzënë, aborti;
- që punojnë në punë të rrezikshme në kushte të vështira;
- kanë zakone të këqija;
- në mënyrë aktive të ushtrojë, vizitoni seksionin.

Është gjithashtu e rëndësishme për të informuar datën e fillimit mjek muajin e kaluar, ciklin e rregullsisë. Të gjitha të dhënat nga anketa dhe analiza, si dhe të gjitha informatat shtesë të dobishme duhet të përfshihet në kartën shtatzënë, e cila është ruajtur zakonisht në zyrën e gjinekologu-së, dhe është dhënë vetëm specialistëve të vizitoni. Disa Rezultatet e anketës janë futur në kartën e këmbimit, pasi ato janë të nevojshme për pranim në spital.

Të gjitha testet e nevojshme mjekësore dhe ekzaminime të emërojë një mjek, të jetë i sigurt për të marrë në mënyrë që të kemi një tablo të plotë të shtatzënisë. Është gjithashtu e rëndësishme për të vëzhguar e afatit, si rezultat i analizës së veçantë është e rëndësishme në këtë periudhë. Para kalimit të ekzaminimit apo analizave dorëzimit të pyesni mjekun tuaj se çfarë duhet të ketë me vete dhe si të përgatiten.

Zakonisht të gjitha testet dhe ekzaminimet mund të kalojë në klinikë, në të cilën Klinikën antenatale. Në qoftë se mendimi i ekspertit apo analiza që ju nuk jeni të kënaqur, ju mund t'i referohet një klinikë të specializuar ose laborator.

Në mënyrë të pavarur, pa një recetë për të marrë disa hulumtime në të cilat përdorin ultratinguj, X-rrezet apo metoda të tjera nuk rekomandohet. Ju nuk mund të jetë plotësisht i sigurt për sigurinë e tyre për të fetusit.