Shenjat e shtatzënisë ka ndodhur në gratë


Ajo ka natyra për qëllim që kjo grua është vazhdues lloji. Dhe secili dëshiron të bëhet një nënë, të paktën një fëmijë. Dhe kur të vijë të gjatë të pritur të planifikuar ose anasjelltas, shtatzëni të paplanifikuar, një grua shpesh mund të përgjigjet në pyetjen: a është me të vërtetë shtatzënë? Në fakt, në fakt, në fillim të shtatzënisë, është e vështirë për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje. Në vonesë menstruacioneve të ulët një grua nuk mund të jetë gjithmonë shtatzënë. Ndërkohë, shenjat e para të shtatzënisë nuk njëqind për qind është. Shpesh ka gra që të gjitha shenja të qarta të pranisë dhe, anasjelltas, mungesa e shtatzënisë të tillë nuk ka ndodhur. Simptomet e shtatzënisë në gratë nuk ishte mjaft e ndryshme dhe secili ka vet. Ajo është në këto shenja të ndryshme të shtatzënisë dhe ne do të mbulojë në këtë artikull.Simptomat vijnë e shtatzënisë

Saktë të ndahen shenja shtatzënisë se ajo ishte subjektive dhe yyazytsirni. Secili prej tyre do të përqëndrohet në më shumë detaje.

Simptoma subjektive:
Përzier dhe të vjella në mëngjes, pas zgjohen. Zakonisht kur shtatzënia ka ndodhur në shumë gra, këto dy karakteristika të shfaqet në dy, maksimum tetë javë pas fekondimit. Megjithatë, duhet të theksohet se të përzier dhe të vjella mund të jenë shenja të sëmundjeve të tjera, të tilla si helmim. Sëmundje tipike në mëngjes mund edhe të flasim për sëmundje të tilla si cholecystitis dhe dyskinesia tëmth.


Oreksi i çoroditur është pothuajse gati gjysma e të gjitha grave shtatzëna. Ndonjëherë ju doni të hani diçka që është në jetën tënde nuk do të hani ose jo për të kombinuar të ashtuquajturat produkte kombinim. Shpesh një grua me shenjat e shtatzënisë mund të vidyazykatysya nga ushqimi e tyre të zakonshme, ose të dëshironi turshi ose domate.

Ndryshimi ndjesi nuhatjes. Një grua me shenjat e shtatzënisë fillon të përgjegjshëm të ndryshme erë se ajo mund të shkaktojë ndjenjat e acarim apo të përzier. Edhe erë që në atë kohë ajo i pëlqente, transportohen e vështirë.

Çrregullimet e shprehur të sistemit nervor. Një grua nuk mund të fillojë të marrë shqetësuar në lidhje me, por nuk ka rëndësi. Lidhur përreth ajo mund të jetë i bezdisshëm për të provuar të sulmeve të agresionit, ajo bëhet keqardhje vetë. Sulmet mund të ndryshojnë periudhave të shkurtra të depresionit fun, deri në histeri lacrimal. Ekziston një ndjenjë e vazhdueshme e lodhjes, dhe ajo gjithmonë dëshiron të fle.

Një grua erdhi me shenjat e shtatzënisë shfaqen urinim i shpeshtë. Kjo është veçanërisht e vërtetë e kohë të natës e ditës. Megjithatë, kjo veçori nuk mund të quhet tipike vetëm për një shtatzëni, si urinim i shpeshtë mund të jetë rezultat i sëmundjeve akute inflamatore të zonës urogjenital.

Gruaja mund të jetë bllokimi i qumështit të gjirit. E njëjta gjendje është shpesh dhe para menstruacioneve, i quajtur PMS apo sëmundje inflamatore e gjirit.
Pigmentim në fytyrë, stomak, gjoks tipike për gratë shtatzëna, por ky fenomen mund të ndodhë edhe në çekuilibër të hormoneve në trup.

Karakteristika Yyazytsirni:
Mungesa e ndaluar menstruacioneve. Në mënyrë tipike, çrregullim menstrual mund të tregojnë shtatzëninë që pasoi. Por jo gjithmonë kjo është në fakt një shtatzëni si mungesa e menstruacioneve mund të flasim për praninë e ndonjë sëmundje të gjëndrës tiroide, inflamacion të mitrës dhe vezoreve, kontraceptive hormonale, gji fëmijën, stresi.


Këto karakteristika përfshijnë një test shtatzënie. Në prani të tillë një testi do të jetë pozitiv.
Zgjerimit të gjirit dhe dhimbja e tyre. Nëse shtatzënia mund të ndahen me colostrum gjirit, gjirit fillon me dhimbje të reagojë ndaj çdo kontakt.
Në provim nga një gjinekolog, muret vaginale bëhet ngjyrë cyanotic. Ndryshimi i madhësisë së mitrës, në qoftë se nuk ka histori të tumoreve beninje - fibromë.
Pajisja ju mundëson për të regjistruar prania ultratinguj e shtatzanisë ka një vonesë 5-6 ditë të menstruacioneve.

Më parë një grua e gjen veten në shtatzëni, aq më mirë për të dhe për fëmijën e saj. Grua shtatzënë në shtatzëninë e hershme mund të reflektojnë në mënyrë adekuate gjendjen e saj. Diagnoza e hershme lejon për të zbuluar shtatzëninë si periudhë premenopausal, jo më pak për shumicën e grave. Shumë njerëz të cilët janë të varur në zakone të këqija, me fillimin e shtatzënisë lë pirjen e duhanit në ndikimin pozitiv në të ardhmen e fëmijës.

Por ka një tjetër anë e medaljes, kur një grua shtatzënë nuk dëshiron ose nuk mund të lindë. E dyta, zakonisht i referohet indikacione mjekësore kur një grua është e sëmurë ajo që disa sëmundje kronike, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, gjakut ose onkologjisë. Në rastin e parë, shtatzënia e padëshiruar mund të ndodhë pas aktit të përdhunimit dhe kur gruaja ka vidyazykatysya drejtën e fëmijës së palindur.