Aborti dhe abortit gratë


Ka raste trishtuar kur gratë përmes publicitetit frikës ose përndryshe kryhet aborti në shtëpi - dhe shkaktoi dëm të pariparueshëm të trupit, madje edhe në varfëri apo edhe vdekje. Aktualisht, prodhimi i paligjshëm i abortit sjell përgjegjësi penale. Prandaj shtatzënia është ndërprerë vetëm në spitale, në spital, nën mbikëqyrjen e profesionistëve të kualifikuar. Aborti grua Fakultativ kryer në 12 javë. Dhe në qoftë se ka indikacione mjekësore që kërcënojnë jetën e saj, pa marrë parasysh kohëzgjatjen e shtatzënisë. Le të flasim për të, që nuk është temë shumë e këndshme për shumë, një abort apo aborti gratë.


Llojet e abortit:
Aktualisht, janë 4 lloje të abortit:
1. aborti Mjekësi (kryer duke përdorur ilaçe për deri në 6 javë).
2. Mini-abort apo vakum aspiratë (kryhet në deri në 5 javë).
3. kirurgjikale, operativ apo aborti (kryhet si scraping zgavrën e mitrës në 12 javë).
4. lindjes artificiale (të mbajtur të dy lindur dhe përfundon me curettage të mitrës).

Çdo rast i grave - veçanërisht individuale, pra, se treguesit e shëndetit të përcaktojë se si të nevojshme për të përfunduar një shtatëzani. Këta tregues janë ultratinguj fetusit, biopsi, diagnoza prenatale, teste që konfirmojnë praninë e gruas apo fetusi është e rrezikshme për sëmundjet e shëndetit dhe jetës. Dhe tani - më shumë në lidhje me sëmundjen.


Lista e sëmundjeve që janë të rrezikshme për jetën dhe shëndetin e nënës dhe fetusit, përfshirë:
• infeksionet. Për shembull, tuberkulozi dhe rubeolës. Përkundër faktit se Rubeola - plotësisht sëmundje të padëmshme në fetus e një gruaje shtatzënë mund të jetë disa anomali, si sëmundje të zemrës, shurdhim dhe katarakt.
• neoplazmë malinje. Disa prej tyre kërkojnë chemo - ose terapi rrezatimi për rajonin e legenit.
• neoplasms malinje të syrit.

• Sëmundje, çrregullime të hahet, sistemin endokrin dhe çrregullime metabolike. Këto përfshijnë sëmundje të tilla si diabeti në skenë dekompensimi, hyperparathyroidism, prolactinoma, acromegaly, sindromi Cushing - Cushing.

• çrregullime mendore. Trajtimi i tyre në shumicën e rasteve shoqërohet me miratimin e një seri të drogës gjatë shtatzënisë papranueshme. Gjithashtu, disa çrregullime mendore të bëjë një grua në gjendje të kujdesen për gjendjen e tyre dhe të fëmijës.

• sëmundjeve të sistemit nervor. Ato gjithashtu përfshijnë epilepsi, narcolepsy dhe katalepsi.
• sëmundjet e organeve të gjakut-formues dhe sistemit qarkullues. Në mesin e këtyre sëmundjeve - defekte reumatike dhe të lindura të zemrës, sëmundje të miokardit, cipë e zemrës dhe endocardium, aritmi kardiake, hipertension, sëmundje vaskulare, etj

• sëmundje të caktuara të rrugëve të frymëmarrjes dhe të tretjes, të sistemit muskulor dhe indit lidhor sistemit urogjenital.

Megjithatë, kjo nuk është një listë të plotë të të gjitha sëmundjeve të femrave që kanë një abort mund të rekomandohet nëse ruajtja e jetës dhe shëndetit. Përsëri, çdo rast është individuale, kështu që masat në kohë dhe trajtimin e duhur mund të lejojë të shmangur abortin. Për shembull, identifikimi në tremujorin e parë të disa infeksioneve, infeksionet seksualisht të transmetueshme mund të trajtohet me antibiotik të sigurt për fetusin.


Anomalitë dhe deformim i zhvillimit të fetusit nuk mund të varet në shëndetin e prindërve, dhe të jetë rezultat i abuzimit vendosur të kromozomeve, dhe jepni arsyen. Gratë shtatzëna janë të këshilluar që të ndërpresë artificialisht një shtatzëni nëse fëmija gjetur anomali e mëposhtme:
• Mungesa e plotë ose i pjesshëm i deformimit të një organi ose trupi pjesë. Për shembull, trurin, organet e brendshme, gjymtyrë, etj,
• defekte anatomike të fytyrës dhe qafës. Shpesh këto përfshijnë cik çarë dhe shije;

• Shkeljet e përcaktuara të kromozomeve. Më i njohur i këtij lloji të sëmundjes - sindromin Down dhe sindromi Edwards;
• kanalit çarë kurrizore;
• defekte të lindura të zemrës.

Ajo duhet të mbahet mend se vendimi për të mbajtur fëmijën me një diagnozë të tillë apo jo, mund të marrë vetëm nënën. Shumë ndërpresë shtatzaninë, kur të gjithë treguesit dhe këshilla të specialistëve të ndryshëm flasin për një. Por, aborti për arsye mjekësore nuk i heq një grua të drejtë të jenë një nënë. Disa gra shtatzëna në raste të tilla është aborti myyazytsilnyy (gabim), duke konfirmuar teorinë e "seleksionimit natyror." Humbja pritur fëmijë - një tragjedi e madhe për çdo nënë. Prandaj, secili vendos nëse ai mund të japë plotësisht vetë fëmijë të sëmurë, nuk ka shpresë për shërimin e tij apo është e nevojshme për ndërprerjen e shtatzënisë për mundësinë e të pasurit një fëmijë të shëndetshëm në të ardhmen?


Për fat të keq, është e pamundur të parashikohet se çfarë do të jetë rezultati i shtatzënisë keni ndërmend vetëm. Megjithatë, nuk janë masa parandaluese, përputhja me të cilin mund të zvogëlojë abortin yyazytsirnist rrezik në të ardhmen. Para së gjithash kjo është një mënyrë jetese të shëndetshme dhe refuzimi i shprehive të këqija. Përndryshe, ata mund të çojë në uljen e imunitetit, sëmundjet e shpeshta virale, jo mënyra më e mirë të ndikojnë në zhvillimin e embrionit në javët e para të jetës. Ajo është në këtë kohë përcaktuar sistemet nervor dhe të qarkullimit të gjakut. Në disa raste sistemi imunitar i nënës fillon për të luftuar sëmundjen, duke injoruar mbrojtjen e embrionit, duke shkaktuar çrregullime të ndryshme.