Pyelonephritis në shtatzëni


Pyelonephritis - inflamacion i indeve të veshkave, është sëmundje shumë e pakëndshme për gratë gjatë shtatzënisë dhe kjo mund të përbëjë një kërcënim serioz për shëndetin e nënës shtatzënë dhe fëmijën e saj. Është shumë e rëndësishme për të trajtuar sëmundjen ekzistuese, ndërsa gjatë shtatzënisë nuk do të ndodhë ndonjë komplikime. Sipas disa raporteve, të gjitha gratë shtatzëna pyelonephritis diagnostikuar në 10%, dhe kjo shifër është mjaft i madh. Arsyet për këto sëmundje e përhapur në mesin e disa nënave të ardhshme.
Pyelonephritis në shtatzëni zhvillohet si proces infektive që prek sistemin urinar. Shkaku më i rëndësishëm i sëmundjes janë konsideruar patogjene që çojnë vitalitetin në trupin e njeriut. Në rrethana normale, mbrojtëse dhe të veprojë në mekanizmat mbrojtës të trupit dhe të fillojnë për të luftuar mikrobet.


Sa për shtatzëni, në këtë kohë disa organe dhe sisteme të fillojnë të punojnë krejt ndryshe. Për shembull, progesterone, e cila prodhon sasi të mëdha të placentë, efekt në indet e organeve të brendshme të relaksuar. Nën ndikimin e këtij hormoni në të gjitha organet e sistemit urinar relaksoheni muskujt, për shkak të asaj në organet gjenitale pothuajse papenguar merr infektuar.
Barku rritet fëmija rritet çdo ditë presion të fortë mbi veshkave dhe fshikëzës, ajo ndikon në furnizimin normal të gjakut. Përveç kësaj, fshikëz fillon të grumbulluar sasi të vogla të urinës, e cila është një parakusht i shkëlqyer për shfaqjen dhe përhapjen e infeksionit. Shtatzënia në vetvete, gjatë së cilës sistemi imunitar është dobësuar pak funksionin e saj mbrojtëse, nxit shfaqjen e pyelonephritis.Si pyelonephritis diagnostikuar gjatë shtatzënisë?


· Ndonjëherë simptomat e pyelonephritis në shtatzëni nuk është mjaft standarde, duke çuar në vështirësi në diagnozë. Sëmundje akute ndodh shkelje në nxjerrje e urinës nga veshkat. Në femra ka një fillim akute. Në inflamacion fillim të shtatzënisë shoqërohet nga simptomat tipike - kusht ethshme, rritjen e djersitje, ethe dhe dobësi e përgjithshme.
· Në një datë të mëvonshme mund të duket në dhimbje më të ulët mbrapa, dhimbje gjatë urinimit, urina mund të bëhet baltë. Kur shtatzënia është e shoqëruar shpesh nga pyelonephritis cystitis, kështu që këto shenja të sëmundjes mund të bashkohet me dhimbje në bark dhe në uretrës. Nëse simptomet këto gra duhet të kërkoni ndihmë nga një specialist, atëherë projektuar një trajtim kompetent dhe me kohë do të shërohen shpejt.

· Në kontrast me akute, forma kronike pyelonephritis ndodh pothuajse pa ndonjë shenjë. Vetëm kur sëmundja është fazë akute, mund të jetë në disa prej simptomave. Temperatura e trupit rritet, ka një impuls të shpejtë dhe dhimbje të forta mbrapa. Kjo formë e sëmundjes është diagnostikuar duke përdorur gjak dhe urinë.


Trajtimi i pyelonephritis në shtatzëni


Trajtim spitalor kërkon formën akute dhe kronike pyelonephritis në një shtet të rritur. Në rastet kur pyelonephritis kronike ka asnjë rikthim, një grua mund të përballojë për të trajtohen në shtëpi, por me të gjitha rekomandimet e mjekut.

Kur zgjedh një trajtim, mjeku mendon se një urina shtatzënë thyer nga veshkat dhe ilaçe mund të ndikojnë në fëmijën. Që nga X-rrezet gjatë shtatzënisë nuk mund të bëhet gjatë diagnozës së pielonefrit aplikoni:
· Ultratingull i organeve të legenit
· Ultratinguj e veshkave
· Ultratinguj e fshikëzës
Shpesh ajo vjen në spital me kursin akute pyelonephritis. Në raste të tilla, kryer manipulimin, duke lejuar që procesi të kthehet në urinë normale. Komplekse Designed antibiotik. Për këto qëllime, një numër i shpesh përdoren antibiotikët penicilinë.

Ka raste kur sëmundja shoqërohet me formimin e qelb, atëherë ju mund të kenë nevojë kirurgji. Së bashku caktuar anti-inflamator, diuretik dhe droga antispasmodic. Promovon shpejtë shërimin dietë të rreptë dhe trajtimin e ndërgjegjshme e këshillave të gjithë mjekut.