Dërgesat jashtë vendit ka kuptim


Në dekadat e fundit ajo është bërë shumë në modë - lindin jashtë vendit. Natyrisht, lindjes jashtë shtetit janë gratë që mund të përballojë atë, por në përgjithësi, çfarë është klinikat më të mira të lindjes në perëndim sesa amtare - në familje? S'ka dyshim se në vendin tonë po kandidon në mënyrë që profesionistët shëndetësorë nuk janë në gjendje të ofrojnë një të plotë nënat profesionale ndihmë? Duket e pamundur që gjërat janë me të vërtetë të këqija, dhe të udhëtojnë jashtë vendit për të lindur atje një të shëndetshme, më të zgjuar pasardhësit, më të bukur jo më shumë se një trill kalon dhe të bëjnë të pamundurën për të parë në sytë e të tjerëve më të rëndësishme se sa është. Megjithatë, është e nevojshme të marrin në konsideratë të gjitha pro dhe kundrat e lindjes jashtë vendit, ndoshta kjo me të vërtetë është diçka? Duke përfaqësuar një lindjen jashtë vendit ka kuptim për të menduar për këtë?


Në mënyrë të sigurtë të hequr qafe barrën e bashkatdhetarëve tanë (ose më mirë disa prej tyre) preferojnë klinikat moderne në Gjermani, Britani të Madhe, SHBA, Izrael, Zvicër, etj Është e vështirë të mohojë faktin se njerëzit e ndihmës në këto vende është në nivelin më të lartë, dhe trishtim kanë pranoj se institucionet tona mjekësore të tyre shumë larg. Megjithatë, në vitet e fundit, vuri në dukje se Rusia është klinika gjithnjë e hapur moderne ku mirëmbajtjen uyazyka dhe ndihma mjekësore nuk është më e keqe se sa homologët perëndimorë, kështu që për ata që dëshirojnë për të lindur dhe të trajtohen në një atmosferë të veçantë sot janë të gjithë në uyazyka vendi ynë. A është e nevojshme të punës tonë të grave jashtë vendit dhe ka gjithçka që kjo ka kuptim, sepse, si rregull, një luks i tillë është në gjendje të rezultojë në një denar bukur?


Cilat janë të mirat dhe të këqijat e lindjes jashtë vendit? Pikat pozitive përfshijnë si në vijim:
A) Shumë gra të nënshkruajë tonë vendas termin mjekësor "starorodyaschaya", e cila ndonjëherë është aplikuar në shumë gratë e reja që do të ketë një fëmijë. Ndonjëherë arrin absurde kur dokumentet starorodyaschymy mjekësore quhet grua që nuk e ka arritur edhe 30 vjeç. Dhe kjo ishte pas 30 vjet në Perëndim vendosur që të ketë fëmijë, dhe këtë herë gratë të marrin arsim dhe për të ndërtuar një karrierë. Trendi i njëjtë është duke u zhvilluar në vendin tonë, por përvoja e shtatzënisë dhe kujdesit të lindjes për femrat mbi 30 vjeç në specialistët perëndimore është shumë më e lartë, dhe se ata nuk kanë marr me vete.

B) Në spitalet perëndimore dhe është e vështirë që të mohojnë, niveli më i lartë i kujdesit mjekësor dhe të mirëmbajtjes. Fakti që vendi ynë është konsideruar si një "qasje të veçantë" në Evropë dhe SHBA është mjaft e zakonshme. Në spitalet standarde perëndimore grua e aftë në punë të ndjehen si në ndjenja shtëpi vetëm VIP-personave të ashtuquajtur.

B) të lindjes në familje në gjendje të sigurojë gruan nga kushtet e veçanta që janë praktikuar në Perëndim, veçanërisht në qoftë se e dëshiruar atje gratë mund të lindë në ujë apo praktikuar lindjes vertikale. Mjekët perëndimorë janë duke u përpjekur për të minimizuar ndërhyrjen me procesin e lindjes, duke i lejuar ata për të kaluar natyrshëm. Seksioni cezariane, në mënyrë që "të dashur" mjekët tanë, Perëndimi konsiderohet ekstrem duke i zbatueshëm vetëm në raste të jashtëzakonshme.

D) Shkalla e vdekshmërisë në mesin e grave në lindjen e fëmijës dhe fëmijët, sipas statistikave, në spitale Perëndimor është shumë më e ulët. Kjo varet kryesisht nga niveli i trajnimit të mjekëve dhe pajisjeve teknike janë shumë më të larta.

D) Në rastin e lindjes së foshnjave të parakohshme, të sapolindur me peshë të ulët të lindjes së binjakëve dhe triplets në klinikat perëndimore për këta fëmijë bëhet kujdes të veçantë.

E) Nëse e dëshiruar, të dashurit dhe më të nënave, asnjë problem në prani të personave shoqërues në klinikat tona edhe vizitojnë vështirësi nënë e re dhe porsalindur shoqëruar neyyazytsirnymy, dhe në shumicën e rasteve të përjashtuara krejtësisht. Shumë baballarët njohur këmbë të gjata nën dritaret e spitalit dhe kjo ishte një lloj shenjë spitalet lokale lindjes.

F) Së fundi, ia vlen të përmendet në mënyrë të veçantë se fakti që shumë nëna konsiderohet si një plus absolute: shumë shtete automatikisht të japë shtetësinë për fëmijët në qoftë se ata ishin në dritë atje. Këto vende përfshijnë: SHBA, Kanada, Argjentina, Italia, Turqia, Malajzia.

Por a është lindja jashtë - vetëm të mirat dhe të dekoruar të gjitha tonet rozë, atëherë kjo ka kuptim në të gjitha lindin në? Sigurisht, ka mangësi në këtë rast, megjithatë, ata nuk janë aq shumë dhe jo shumë të frikshme.

A) Arsyeja kryesore pse jo të gjitha gratë shkoi për të lindur në Shtetet e Bashkuara dhe të tjerët si ata - një kosto të shquar. Ju mund të zgjidhni për vende ku kostoja e punës është më e lirë, por në çdo rast ajo do të duhet të kalojnë disa mijë dollarë, që jo të gjithë mund të përballojë.
B) shtatzënia negative ndikon airfare. Në mënyrë tipike, një grua lind dërguar tashmë jashtë vendit në javët e fundit të shtatzënisë, dhe në këtë situatë avioni - nuk e automjeteve që do të jetë shumë e dobishme. Gjithashtu, mos harroni se përsëri do të fluturojë me një porsalindur, dhe për të kjo është një stres absolute. Për më tepër, duke ndryshuar zona kohore, veçanërisht në vendet e largëta, gjithmonë të ndikojë negativisht edhe në trupin e një personi të zakonshëm, për të thënë asgjë për një grua shtatzënë.


B) Kur komunikuar me mjekët për lindjen e fëmijës, gjatë, dhe pas, ka një problem me gjuhën. Ndonjëherë ka disa vështirësi serioze kur pacienti nuk është në gjendje të shpjegojë tek mjeku, dhe aty ku dhemb dhe se si ndihet. Rrugët Përkthyes dhe klinika, si rregull, nuk e konsideron të nevojshme që të ketë ekspertë të tilla në shtetin e tyre. Megjithatë, ka përjashtime.
D) Për të vizituar disa vende kanë nevojë për vizë, dhe të merrni atë mund të jetë e vështirë dhe e gjatë. Gjithashtu, mos harroni se nga vendet e mësipërme, ju duhet të mos marrë jashtë fëmijën tuaj, si qytetar i këtij shteti, kështu që nuk mund të ketë probleme.