Fetusi pozita gjatë shtatzënisë


Në shtatzëninë e hershme fëmija është ende shumë i vogël, por mjaft të gjallë. Akrobaci dhe noton në lëngun amniotik, ajo merr ato paraqet se më shumë si ai. Rastësisht, në këtë periudhë, shumë fëmijë janë mbajtur vetëm poshtë këmbëve. Deri në javën e 30-të të shtatzënisë pozicionin e fetusit në parim nuk është e rëndësishme, sepse hapësirë ​​për manovrim është e mjaftueshme dhe në afërsi të lindjes, ai është mjaft i aftë për të akomoduar kokën për dalje. Sipas statistikave, rreth 28 javë të shtatzënisë dhe shumica e foshnjave të arrijnë. Kjo ndodh për shkak se mitra rritet, të bëhet fëmija i ngushtë dhe ai instinktivisht merr pozitën e duhur, e cila është konsideruar ideale për një lindje natyrore. Le të flasim për pozitën e fetusit gjatë shtatzënisë.


Ekziston edhe një teori në të cilën fëmija kthen kokën poshtë sinjalin e aparatit të vet vestibular, të pjekur në mënyrë adekuate. Megjithatë, disa fëmijë vazhdojnë të "rezistojnë". Dikush ende mbetet "ulur" në gomar, dhe dikush rregulluar tërësisht nëpër bark. Në rastin e parë, mjekët thonë se rreth shkeljes në të dytë - pozicionin e tërthor e fetusit. Fëmija i pasuksesshëm paraqesin mund të marrë një sërë arsyesh, të tilla si nëse nëna - pronari i një legen të ngushta ose nëse shtatzëni të shumëfishtë ose malovodnaya. Saktë "bashkërendon" fëmija zakonisht bëhet e qartë në periudhën 30-32 javë gjatë ultrazërit rutinë ose inspektimit manual jashtëm.


Nga 34-36 javësh fëmija ka të gjitha shanset për të marrë pozicionin e duhur të fetusit. Ndonjëherë kjo ndodh në vetvete, dhe nëna ime nuk duhet të vënë absolutisht asnjë përpjekje. Por shpesh ky mashtrim ndihmon fëmijën tuaj të bëjë një ushtrime të veçanta korrigjuese. Ushtrime të veçanta që çojnë në një relaksim të muskujve të murit të përparmë të barkut të barkut, duke shkaktuar fëmijën bëhet e mundur për të manovruar. Megjithatë, për gjimnastikë dhe është contraindications absolute. Këto përfshijnë mbresë në mitër pas kryerjes seksion cezariane para, placenta PREVIA, kërcënim dorëzimit parakohe (rritur tonin e mitrës), një formë të rëndë të preeclampsia, keqformime mitrës, bahatoplidnist (duke pritur binjakë apo treshet), si dhe më shumë - ose oligohydramnios. Kjo është arsyeja pse drita e gjelbër mund të përfshijë vetëm obstetër-gjinekolog. Nëse nëna shtatzënë është e lidhur sëmundjet që ndodhin në formë të rëndë (p.sh., diabeti, pyelonephritis, hipertension), duhet të konsultoheni me një mjek.


Nëse nuk ka contraindications, obstetrit ruse rekomandojmë që gratë shtatzëna provoni fatin e tyre dhe të marrin gjimnastikë korrigjuese. Pra statistikisht, në shkeljes ushtrime të veçanta të ndihmuar në arritjen revolucion në 30% të rasteve në gratë primiparous dhe 70% - në deutipara. Uyazyka pabarabartë për shkak të faktit që ky i fundit muskujt kategori mitrës shtrirë shumë dhe fëmija roll lehtë. Me yyazytsirnosti ngjashme fatin korrigjohet dhe pozitën e tërthor fetusit, sepse "dalje" nga ky pozicion fëmija është më e lehtë se sa rrokullisje me kokë poshtë.


Koha më e mirë për klasat - nga 32-të deri 36-të javës. Më herët fillim nuk ka kuptim, në mënyrë që fëmija mund të rrokulliset përsëri, dhe më pas të marrë rezultatet nuk merrni: fëmija thjesht nuk do të mbetet hapësirë ​​për manovrim. Përkundër faktit se në internet dhe literaturë popullor të ofrojë një shumë të komplekseve gjimnastikor e eksperimenteve vidyazykatysya mirë. Çdo pakujdesshëm ose kalibruar kushtet obstetrike e lëvizjes mund të çojë në këputje mitrës, gjakderdhje dhe madje edhe fillimin e parakohshme e punës. Është e rëndësishme të dini se rekomanduar zyrtarisht vetëm një metodë, dmth ushtrime Dikan që janë zhvilluar në vitin 1965.


Kryen ata kanë nevojë në një sipërfaqe të ngurtë, shtrirë për 10 minuta, pastaj e duhur, pastaj anën e majtë (që ju duhet për të ndryshuar pozicionin 3-4). Klasat duhet të përsëritet 3 herë në ditë para ushqimit për një javë. Pas përfundimit të kursit duhet të vlerësojnë ndryshimet në mjek. Në disa raste ajo mund të propozojë që të provoni përsëri, por nëse nuk e ndryshojnë pozicionin e fëmijës, nëna shtatzënë do të keni për të shkuar në spital në periudhën 37-38 javë. Metoda e dorëzimit është zgjedhur individualisht nga rezultatet e inspektimeve të tjera dhe duke marrë parasysh madhësinë e fëmijës. Kështu, në lloje të caktuara të podalik lindjes natyrore të jetë e mundur, por mjekët gjithnjë e më shumë preferojnë në raste të tilla për të kryer seksion cezariane për të shmangur ndërlikimet.

Sport Mami dhe tifozët të flaktë të palestër me një dëshirë të fortë mund të provoni një numër të ushtrimeve të tjera shtesë, por përsëri vetëm me pëlqimin e obstetër-gjinekologu. Për një mostër lejuar për të marrë grupin e mëposhtëm (duhet të merren 2 herë në ditë para ushqimit). Qëndroni përballet e prapme e karrige, vuri duart mbi tokën e vet. Në mbytje rritur duhur prirje këmbë në gju, dhe trokitje e lehtë me dorën e djathtë. Në nxjerr, ulur këmbën tuaj në dysheme. Tani heqë këmbën e majtë.

Merrni 3-4 kundërpërgjigje çdo këmbë. Qëndroni në gjunjë, të ligët mbi bërryla tuaj. Tërheq mbrapsht parë një këmbë dhe të bëjë 3-4 përplasje lart dhe poshtë. Pastaj të bëjë të njëjtën gjë me këmbën tjetër. Gënjeshtra në anën tuaj të djathtë, inhaling përkulem këmbën e majtë në gju dhe hip joints, nxjerr shpjegoj. Dhe kështu 3-4. Pastaj të ndryshojë anën e këmbë dhe të përsëritur. Trajnimi për më të ditur: Uluni në gjunjë dhe të ligët përpara në duart e nxjerra. Për frymëzim kthesë mbrapa si mace të zemëruar, nxjerr shpjegoj shpinë. Përsëriteni 4-5 herë, por vetëm nëse ushtrimi nuk ju jep siklet.


Nëse fëmija është për shkak të përpjekjeve të bëra do të marrë pozicionin e duhur, të rregulluar rezultati fashë do të para-lindjes. Veshin atë mundësisht gjatë ditës dhe natës e deri në lindjen e hershme. Për fëmijën nuk ka "mendjen" dhe nuk u kthye përsëri në shkeljes rekomanduar për të fjetur në anën e të cilit është ngritur kundër mbrapa (pozicionit të saj mund të përcaktohet nga kontakt).