Këshilla për Dads të pranishëm në lindje


Sa më afër data e lindjes, për më shumë trazira dhe probleme në prindërit e ardhshëm. Ju duhet të marrë të gjitha drogat e nevojshme për ofrimin e për të mbledhur rrobat për ndërtimin e spitalit për të përgatitur fëmijën, zgjidhni një endacak dhe krevat fëmijësh, dhe një shumëllojshmëri të gjerë të artikujve. Njëra është çështja nëse të marrë pjesë prindërit e lindjes.

Ata baballarët të cilët e vendosin në këtë akt heroik, mund të ndahen në disa kategori. E para - një prindër të guximshme dhe të sigurt që edhe mendohet nuk pranojnë se tyre të preferuar mbeti pa mbështetje në një kohë të vështirë për të. Së dyti - ata që kanë frikë dhe nuk besojnë dhe nuk e kuptojnë fare se pse ata duhet të jenë atje, por ata duan të gruas së tij dhe dëshirën e saj për të ndihmuar mbyt të gjitha më sipër. Por të tjerët - ata babi cilët mund të themi me forcë të detyruar të marrin pjesë në lindjen. Ky lloj më shpesh bëhet një viktimë shkrihet, mjekët abuzimit dhe situata të tjera të pakëndshme.Kushdo që ishte afër lindjes, gjatë lindjes dhe lindja e një fëmije do të sillen në përputhje me situatën. Por ndihma nuk merrni humbur në këshilla të rëndësishme moment për baballarët të pranishëm në lindje.
Para se të japë ndonjë këshillë për baballarët e ardhshëm duhet të hyjë në këtë çështje. Ju duhet për të shpjeguar se çfarë është e ofrimit të?
Lindjet ndodhin në tre periudha. Periudha e parë mund të zgjasë 10-16 orë. Në këtë kohë nuk ka përplasje të shpeshta (rreth një herë në çdo 10 minuta), por rritet e tyre me intensitet. Gjithashtu, në çdo kohë mund të ndodhë thyerje e membranave. Periudha e dytë fillon me zbulimin e plotë të mitrës dhe përfundon me lindjen e fëmijës. Kohëzgjatja e saj është 1-2 orë. Në këtë kohë goditjet shtuar pushtet - një reduktim të muskujt e barkut për të ndihmuar të shtyjë jashtë fetusin nga mitër. Gjatë periudhës së fundit të ndara pjellë (placentën dhe membranave fetale). Ajo mund të marrë diku nga 5 minuta deri në 1 orë. Në fund të lindjes.


Spitale të ndryshme mund të paraqitet pretendimet e tyre për të paraqitur në lindje. Për shembull, më shumë gjasa aktualisht kërkojnë një certifikatë të mungesës së hepatitit B dhe C, HIV, dhe rezultatet e fluorografike hulumtimit të gjoksit. Në të gjitha, disa maternitete mund të sigurojë familjen edhe Dhomës. Për të nuk duhet të vendosë gjithçka në një nxitim, të gjeni të gjitha detajet në paraprakisht. Kjo vlen edhe për etërit e ardhshme, si një grua shtatzënë në prag të lindjes dhe pa shqetësime të mjaftueshme.


Çfarë këshille do t'i jepnit prindërit vendosën të marrin pjesë në punë?
1. Më e rëndësishmja - nuk do të ndërhyjë as nëna apo mjekët. Jo plutaytes nën këmbët e ofruesve të nuk do të përpiqet për t'i dhënë atyre këshilla, mos u frikësoni, nuk e mërzit me pyetje për gruan e tij, në qoftë se ai është i bezdisshëm. Dhe në çdo rast nuk them atë se si tmerrësisht në këtë moment dhe kjo është e vështirë - ajo nuk është e ndjenjat tuaja.
2. Ofrimi i ndihmës fizike. Pranishëm kryesor funksion në sallën e lindjes - për të ndihmuar nënat. Marrë përsëri masazh me gruan e tij dhe të kujton të marrë frymë e saktë. Frymë shumë të mirë me të, duke vendosur mundi e frymëmarrjes së saj. Le këshilla e saj në pozitat ku ajo do të jetë më e lehtë për të kryer kontraktimet pikut. Ndiqni pikatore (nëse vendos), si një grua në punë nuk mund të kontrollojë lëvizjet dhe dëme apo krah, apo IV tyre. Të ndihmojë të ngrihet dhe të lëvizë rreth shtëpisë, të shërbejë ujë. Sugjeroni një meze të lehtë, si ofrimit të mund të shtyhet për një kohë të gjatë, dhe të detyruar nevojën e saj. Fshij fytyrën gruan ftohtë fshin me lagështi.

3. Të jetë i durueshëm. Dhimbje çmendur mund të shkaktojë shprehje përafërt dhe të turpshme adresuar në drejtim të tashmen. Trajtojnë atë me mirëkuptim dhe për të mbajtur të qetë.

4. Fikeni telefonin. Askush dhe asgjë nuk duhet të shkëpusin ty nga procesi. Pra, gruaja juaj do të jetë e qetë, kur ajo do të kuptojë se tani ju vetëm me të si fizikisht dhe mendimet.
5. Për disa kohë para lindjes Imagjinoni gruan e tij për mënyrën se si ju sillen gjatë lindjes. Kur dërgesa të fillojë, ju do të kujtojnë atë e vendimit tuaj, edhe nëse ata nuk të ndihmojnë, atëherë, të paktën për një kohë të shkëpusin nga dhimbja.

6. Provoni një zbavitje të mundshme nga dhimbja e nënave. Këndojnë këngët e saj, lexoni poezi, valle, tregojnë histori, barazim karikaturat, flasim për politikë, mos harroni një të kaluar të përbashkët. Në përgjithësi, të bëjë asgjë në qoftë se vetëm ajo hutuar. Por nuk do të insistojnë të tij, në qoftë se ajo nuk i pëlqen rozyazyka tuaj, atëherë ajo mund të ketë nevojë që ju të vetëm të ngushtë dhe të qetë Kaluam potrymaly dorën e saj.

7. Jini të gatshëm të pranojnë të porsalindur dhe prerë kordonin e kërthizës (në qoftë se ju keni atë dëshirë). Por kjo duhet të paralajmëruar paraprakisht mjekun apo mjek obstetër.

8. Nëse ju do të tregojnë lindjen e fëmijës tuaj, ju përgatisin për videokamera paraprakisht apo kamera, si kur kontraktimet fillojë, ju kanë gjasa për të kujtuar atë.
9. sigurojë që personeli mjekësor që trajtohen gruan tuaj me dinjitet. Asnjë vrazhdësi apo ndonjë vrazhdësi nga ana e tyre nuk duhet të jetë.

10. Jenë të përgatitur për faktin se ju keni të vet dhe të marrin vendime shpejt. Ky detyrim është transferuar plotësisht të etërve të ardhmen, si një grua në punë nuk mund të mendojë në mënyrë adekuate çdo situatë.

11. Babai është i pranishëm në lindje, duhet të jetë sy burrëror. Duke parë fuqinë tuaj, gruaja do të ndjehen më të qetë, si do të kuptohet se në këtë kohë të vështirë që është i denjë për mbështetje.
12. Përgatitja për të pritur gjatë. Ajo është vetëm në filma e grave lindin në pak minuta, në të vërtetë (në disa raste), ata mund të zgjasë për ditë.
Lindja e fëmijës - është një ngjarje e rëndësishme dhe e rëndësishme në jetën tuaj. Vetëm ju vendosni nëse së pari të qajë dhe të parë praninë e fëmijës suaj. Nëse ju ende të vendosë për një akt të tillë, atëherë të përgatitur siç duhet dhe të mbijetojnë gjatë lindjes, si një burrë të denjë dhe të babait.