Shkaqet e pagjumësi gjatë shtatzënisë


Për shëndetin dhe mirëqenien e çdo njeriu ka nevojë për një gjumë të plotë, normale, të mirë, për një grua shtatzënë ka nevojë për të gjithë më shumë. Mungesa e gjumit gjatë natës ka një ndikim të rëndësishëm në ditën e ardhshme, kështu që në ato raste kur nëna është pushimi dobët natën, në mëngjes ajo mund të ndjehen nervoz dhe të lodhur. Nuk ka gjasa që në raste të tilla, ne mund të flasim për të mirat shëndetësore, për shkak se në këtë periudhë gruaja është përgjegjëse jo vetëm për gjendjen e tyre, por edhe për shëndetin e fëmijës së tyre të palindur. Shkaqet e pagjumësi gjatë shtatzënisë mund të jetë e natyrshme ose të jetë rezultat i ndonjë gjendje patologjike, kështu që ju duhet t'i kushtojë vëmendje kësaj çështjeje.


Ekspertët vërejnë se pagjumësia është në gjendje të ndodhë në gratë shtatzëna në javën e parë, por më shumë karakteristikë e kësaj gjendje në tremujorin e tretë. Megjithatë, gjumë të dobët, si kusht të kundërt - të qenët i përgjumur, mund të jenë shenjat e para të shtatzënisë në femra. Sigurohuni që pagjumësia nuk shkakton lidhet me sëmundje gjatë shtatzënisë, i cili duhet të informojë menjëherë mjekun tuaj. Vështirësia gjumi është 3/4 e të gjitha grave shtatzëna, dhe në 3 muajt e fundit vuajnë nga pagjumësia pothuajse çdo gjë. Kështu, shkaqet e pagjumësi në gratë gjatë shtatzënisë mund të jenë fiziologjike dhe psikologjike. Është e nevojshme për të luftuar për një normale, të plotë, gjumë të shëndetshëm të gjitha mjetet dhe mos harroni se kushti kryesor për pjesën tjetër natë të cilësisë do të ndërtohet mënyrën e duhur rastësor.


Shkaqet natyrore e prish gjumin në gratë shtatzëna:
1. rritje bark pengon të zgjidhni një pozicion të rehatshëm për të fjetur. Përveç kësaj, të gjitha gratë shtatzëna e di që flenë në pozicione të caktuara në përgjithësi kundërindikuar në periudhën. Për shembull, nuk është e rekomanduar për të fjetur shtrirë në barkun e tij ose e prapme, shtrat më të mirë në anën. Përvoja mbi faktin se pozicioni i miratuar grua në mënyrë të pandërgjegjshme gjatë gjumit, gjithashtu mund të shkaktojë pagjumësi.
2. Dhimbje ndodhin gjatë shtatzënisë. Më të lënduar përsëri dhe përsëri - theksohet ky fakt më shumë se gjysma e të gjitha grave shtatzëna. Dhimbje në pjesën e trupit që lidhen kryesisht me faktin se gruaja zhvendosur qendrën e gravitetit, duke krijuar stres në ato pjesë të trupit që nuk ishin të njohura për ato para.


3. Gjumi mund të jetë i shqetësuar për shkak se gruaja ndjen nxitje aktive të fetusit. Është vërejtur se rritet fëmija në barkun e nënës është më aktiv gjatë natës që nëna e ardhshme ndjerë shumë i fuqishëm.
4. Pothuajse gjithmonë në gratë shtatzëna kërkojnë të shpeshta të urinoj, sepse rritet fetusi, mitra, në rritje, duke bërë presion mbi fshikëz. Për shkak të kësaj nënë të ardhmen gjithmonë doni të përdorni banjo, sidomos gjatë natës.

5. Gratë shtatzëna mund të përjetojnë kruarje si rezultat i shtrirë i rritjes në bark dhe gjoks. Kjo kruajtje mund të jetë mjaft e ndjeshme dhe në disa raste shkakton gjumë të dobët.

6. rritje Mitra ushtron presion jo vetëm në fshikëz, por edhe të organeve të tjera të brendshme, të cilat shpesh shqetësuar me funksionimin e tyre. Presionit në stomak, shpesh provokojnë urth, e cila pengon gjumin. Gjithashtu, në qoftë se urth bëhet shoqërues i shpeshtë gjatë shtatzënisë, duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë për dietën e tyre.

7. Organet e brendshme të vendosura në bark gjatë shtatzënisë janë zhvendosur deri duke ulur volumin e mushkërive. Prandaj, një grua mund të përjetojnë gulçim, sidomos gjatë pjesës tjetër të natës.

8. fruta Formuar në mënyrë aktive "thithur" nga nëna e nevojshme për të gjetur zhvillimin e saj. Shumë shpesh ka një mungesë të kalciumit, të cilat shpesh çon në gjykatë në krahët dhe këmbët. Kjo mund të parandalojë gjumë normale, në mënyrë për të rivendosur kalciumit në trup duhet të përdorin më shumë produkte që përmbajnë këtë element të nevojshëm gjurmë për gratë shtatzëna.

Shkaqet psikologjike të pagjumësi në gratë gjatë shtatzënisë:
1. Situatave të vështira me përvojë në një ditë që mund të prishin gjumin dhe madje edhe të shkaktojë pagjumësi. Tensioni nervor, e cila nganjëherë Haunts gruaja vazhdimisht, mund të rrisë ditë para lindjes, shtatzënë mund të përjetojnë frikë këtë proces. Përveç kësaj, gruaja ndihet eksitim në lidhje me ndryshimet e shpejta në jetën e saj.

2. lodhje kronike që akumulon për të gjithë periudhën e shtatzënisë, sidomos nëse ajo ndodh nuk është mjaft e drejtë.

Arsyet për pagjumësi në gratë shtatzëna, të cilat mund të shkaktojnë shqetësim:
1. Si rezultat, çdo sëmundje shkelje placenta nëna rrjedhjen e mundshme të gjakut, dhe për këtë arsye fetusi mund të përjetojnë mangësi oksigjen, manifestohet shevelenyem tij tepër aktive gjatë natës.
2. Gratë që janë të trashë dhe ata që për çfarëdo arsye shkurtësinë e frymëmarrjes hundës, gërhitës mundshme të rënda dhe zhvillimin sindromi apnea gjumë. Fryma e mundshme gjatë gjumit, nëse kjo ndodh shpesh, dhe periudha mjaft të gjata të vonesës, hipoksi mundur fetusit. Në disa raste, gërhitës dhe apnea e gjumit është i shoqëruar me pagjumësi vonë në shtatzëni.


Ndonjë nga shkaqet e mësipërme mund të shkaktojnë çrregullime nate gjumë dhe pagjumësia madje, në disa raste, ato mund të kombinohen, ndërhyrë me pjesën tjetër normal për një periudhë të gjatë kohore. Për të rivendosur gjumë qetësues duhet së pari të konsultoheni me një mjek përveç kësaj, duhet të mësojnë për të kontrolluar gjumin tuaj. Pothuajse të gjitha opiatet gjatë shtatzënisë ndaluar për të ngrënë, kështu që ju duhet të bëni mjetet e zakonshme: qumësht të ngrohtë me mbrëmje mjaltë, çaj bimor me nenexhik, dush të ngrohtë, Aromatherapy.