Shkaqet e lindjes parakohe në gratë


Lindjet parakohe konsiderohen nëse mundit fillon në 28-37 javë të shtatzënisë. Incidenca e lindjes parakohe nuk i kalon 6-8%. Cilat janë shkaqet kryesore të lindjes së parakohshme në gratë?
Shkaqet
Obstetrik gjinekologjik dhe Patologji, qafën e mitrës të paaftë, formë të parregullt e mitrës, nuk spirale largët, shtetet, duke çuar në hyperextension së mitrës (shtatzënisë të shumta, polyhydramnios, fruta të mëdha), sindromi antiphospholipid. Sëmundjet e nënës shtatzënë, në veçanti, problemet e veshkave, sistemet kardiovaskulare dhe endokrine. Dhe mos dolikovani infeksion.Faktorët imunologjike
Në veçanti, në "nënë-placenta-fetusit" të çojë në refuzimin e fetusit si të huaj të nënës. Për të parandaluar këto shtete është e nevojshme për t'u përgatitur për shtatzëni të gjatë përpara konceptimit.

Si për të parandaluar
Provoni fazat e planifikimit të kurë shtatzënisë gjitha vatra e infeksioneve kronike janë gra. Kjo vlen jo vetëm sëmundjet gjinekologjike shtatzëna, por edhe, për shembull, grykët kronike dhe dhëmbët karies. Shmangni klasa lidhur me ngarkesa të mëdha fizike, dridhje, tension të vazhdueshëm nervor dhe ankthi. Mbani veten në formë. Është e nevojshme të mendoni për shtatzëninë. Qëndrimi korrekt dhe muskujt të fortë për shtyp elastike - çelësi i dërgimit të suksesshëm.

• lindja e parakohshme gjatë dhe shtatzënia
• Ose i ashtuquajturi dobësia fisnor, e cila zakonisht çon në përdorimin e stimulimit, në raste të rralla - për ofrimin operative.

Shkaqet
Çrregullime metabolike dhe të sistemit endokrin (hypothyroidism), infeksion kronik, patologjia në mitër. Nervor stresi - frika e lindjes, stresi emocional. Features jeteses shtatzënë, lodhje, stërvitje e tepruar, dietë të varfër, mungesa e gjumit. Feature anatomi grua formë anormale e legenit, mospërputhje ndërmjet madhësisë së kokës dhe legen të lindjes, trashje. Përdorimi i pavend i barnave që ndikojnë në tonin e mitrës, administrimin e hershme të analgesics.


A nuk e lënë pas dore përgatitjen psikologjike për lindjen e fëmijës me një specialist. Provuar se emocionet negative, nga frika e lindjes, ankthi, statusi mnytelnoe e grave shkelin veprimtarinë shtrëngohet të mitrës. Obstezhtesya mjeku një javë para lindjes. Nëse ka faktorë që rrisin rrezikun e punës të zgjatur, të tilla si papjekuri qafës së mitrës, duhet përgatitje më shumë mjekësore për fëmijën e lindur. Performanca e duhur të personelit mjekësor. Sigurisht, mjeku duhet të veprojnë në interes të shëndetit të nënës dhe fëmijës. Nëse shkaku i dobësisë së aktivitetit të punës është lodhje, natë pa gjumë, faza latente (kur kontraktimet nuk janë shumë të forta), nëse nuk është prishur integriteti i membranave, caktuar gjumë ilaçe. Kur lodhje treguar krijimin sfond hormon-energjisë - administrimin e estrogjenit, vitamina, glukozë, kalcium.