Shkaqet dhe simptomat laktacionit pamjaftueshme


Qumështi i gjirit është duke u promovuar në mënyrë aktive dhe të mos tretur. Në gjirit qumësht përmban gjithçka që ju nevojitet për fëmijën tuaj, duke filluar nga periudha neonatale dhe duke përfunduar 15.2 vjeç. Në këtë llogari, studime të shumta. Për fat të keq, ka situata kur arsyet për qumështin e nënës veçantë të mungon fëmijë. Këtu ne flasim për çfarë e shkakton dhe shenja është e pamjaftueshme prodhimin e qumeshtit, si dhe metodat e parandalimit të saj.
Shkaqet e laktacionit të pamjaftueshme
Hypogalactia është reduktuar prodhimin e qumështit të gjirit gjinjve, të shkaktuara nga trazirat në procesin e laktacionit, laktopoэza, rënie e parakohshme e qumështit dhe laktacionit (deri në 5 muaj pas lindjes).Ka dy forma të laktacionit pamjaftueshëm: në fillim dhe në fund.
Hypogalactia herët. Zhvilluar 10 ditë para nga data e lindjes. Shkaqet e saj janë të rrënjosura në sëmundjet e nënës (çrregullime endokrine), infantilism kongjenitale, toksikoz vonë, patologjitë e zhvilluara gjatë lindjes dhe pas periudhës së lindjes (gjakderdhje, trauma, infeksion).

Hypogalactia vonë. Zhvillon më vonë, pas shkarkimit të fëmijës nga spitali. Lista e laktacionit për shkak të pamjaftueshme në këtë rast është shumë më i madh:

* Mungesa e nënës motivimi gji.
* Gji gabuara: një shtojcë e rrallë për të gji fëmijën, pushim të gjatë mes feedings - e gjithë kjo krijon ritmin e gabuar, duke rezultuar në proces të reduktuar molokoutvorennya, në kurriz të hormonit të kontrolluar prodhimin e qumështit të gjirit gjinjtë.
* Gjiri ngadaltë dhe parakohshmëri.
* Pneumophagia (gllabërim ajrit), në qoftë se fëmija nuk është aplikuar si duhet në gjoks ose në e tij të gjuhës-kravatë, koha e ajrit ushqyer fëmijën mbush stomakun, duke mos lënë vend për qumështin e gjirit, kështu që fëmija nuk është aktive gjiri gjoks.

* Arsyeja për laktacionit pamjaftueshëm mund të jetë çdo stres, si akute dhe kronike.
* Ushqyerit e dobët të nënës.
* Materiali i dobët dhe familje uyazyka mitur strehim dhe nënës.
* Mom Pranimi pleqsh një numër i barnave që çojnë në prodhimin e pamjaftueshme qumështi i gjirit (kontraceptivëve hormonal anestezi eter, Parlodel, alkaloide ergot, kamfor, progestins shtatzënisë, etj).
* Çarje nëna Sëmundjeve në nipples, mastitit, SARS, pneumonia, ndonjë sëmundje akute, çrregullime mendore (epilepsi, skizofrenia). Ky i fundit, me sa duket i lidhur me një sjellje të mundshme joadekuat të nënës.

* Aplikimi "Zëvendëson" Gjoks: shishe, thithat, biberona.

Simptomet e laktacionit të pamjaftueshme
* Fëmija është i shqetësuar, i sëmurë fituar peshë;
* Zvogëlimi i vëllimit ditor urinës, zhvillimin e të ashtuquajturës "sindromi pelenë të thatë." Fëmija pees të paktën 6 herë në ditë, urina ka një erë të mprehtë dhe të theksuar të verdhë.
* Vëllimi i pamjaftueshëm ditore e qumështit të gjirit.
* Një tregues i laktacionit pamjaftueshëm është shfaqja e të ashtuquajturit "karrige të uritur," kjo është më e dendur në cilësi dhe të errët në ngjyrë (të gjelbër ose ngjyrë kafe), të varfër. Ka abuzojnë lëvizjen e zorrëve.

* Në gjoksin e nënës fëmija gjithmonë nervoz (foshnjat pranohet, atëherë refuzuar) janë shpesh kërkohet të gjirit (në kohën ndërmjet feedings shkurtuar). Por këto simptoma të afërm, si ata mund të tregojnë praninë e sëmundjeve të caktuara (çrregullime neurologjike, otitis). Normalisht fëmijët gjoks thith në mënyrë aktive në të ushqyerit e hershëm më afër fundin e saj dhe bie në gjumë pjesë fundit ha pothuajse në një ëndërr.
* Kur një kontrolli peshon (peshon para dhe pas çdo ushqimi gjatë ditës) zbuloi se fëmija nuk është thithur ajo moshe sasinë e duhur të qumështit.


Nuk është një tjetër arsye pse fëmijët bëhen iskusstvennyk - kanalet lindura të ngushtë të gjirit. Është e vështirë që të atribuojnë në një formë hypogalactia. Kjo mund të ndodhë që një furnizim të mjaftueshëm me qumësht, por për shkak të faktit se fëmija sucks qumështin e nënës, funksioni i gjirit shkon jashtë. Gjendja mund të ndodhë, si në ditët e para pas lindjes dhe më vonë.

Parandalimi laktacionit pamjaftueshme
I. Para shtatzënisë
Në mënyrë ideale duhet të fillojnë në fëmijëri grua shtatzënë. Ajo është e të ushqyerit e mirë, parandalimi i sëmundjeve kronike, trajtimi i dhëmbëve me karies, përshtatje e vatrave të infeksionit kronik, promovojnë jeteses shëndetshme, duke bërë biseda në lidhje me rreziqet e alkoolit, duhanit dhe drogës. Vajzë adoleshente duhet të mësojnë në kohë që kontraceptivët janë ekzaminimin mjekësor në mënyrë periodike të gjinekologu fëmijëve. Shkollat ​​duhet domosdoshmërisht të kryejë klasa ku nëna shtatzënë do të flasin për rreziqet e abortit të hershëm.


II. Gjatë shtatzënisë
9 muaj me të vërtetë nuk është se koha e madhe. Por këtë herë ju keni nevojë për një shumë për të bërë atë. Nëna shtatzënë duhet të hani mirë, për të vëzhguar higjienë të mirë personale dhe të gjitha receta mjekësore.

Një grua duhet të mësojnë në lidhje me gji të gjithë: vlera e qumështit të gjirit dhe rreziqet e ushqimit artificial, si të aplikoni në gjoks, etj Për çfarë nëna ime do ta bënte më të lehtë për të mësuar materialin në klinikat antenatal duhet të jenë ekspertë në gjendje për të transferuar këto aftësi për gratë shtatzëna, duke përdorur mjete vizuale, video, qëndron ilustruar, etj


III. Gjatë punës dhe pas
* Kryerja e lindjes pa anestezi, para se të aplikoni për gjoks hershme neonatale (30 minuta e para pas lindjes), dhe të ushqyerit pas shpeshta dhe të duhur. Nuk rekomandohet plotësim dopoyuvannya dhe fëmijën.
* Nëna duhet të hani mirë (pa dietë!), Mos të jetë nervor, gjumë, dhe të tjerët.
Shkaqet e laktacionit të pamjaftueshme
Hypogalactia është reduktuar prodhimin e qumështit të gjirit gjinjve, të shkaktuara nga trazirat në procesin e laktacionit, laktopoэza, rënie e parakohshme e qumështit dhe laktacionit (deri në 5 muaj pas lindjes).


Ka dy forma të laktacionit pamjaftueshëm: në fillim dhe në fund
Hypogalactia herët. Zhvilluar 10 ditë para nga data e lindjes. Shkaqet e saj janë të rrënjosura në sëmundjet e nënës (çrregullime endokrine), infantilism kongjenitale, toksikoz vonë, patologjitë e zhvilluara gjatë lindjes dhe pas periudhës së lindjes (gjakderdhje, trauma, infeksion).

Hypogalactia vonë. Zhvillon më vonë, pas shkarkimit të fëmijës nga spitali. Lista e laktacionit për shkak të pamjaftueshme në këtë rast është shumë më i madh:

* Mungesa e nënës motivimi gji.
* Gji gabuara: një shtojcë e rrallë për të gji fëmijën, pushim të gjatë mes feedings - e gjithë kjo krijon ritmin e gabuar, duke rezultuar në proces të reduktuar molokoutvorennya, në kurriz të hormonit të kontrolluar prodhimin e qumështit të gjirit gjinjtë.
* Gjiri ngadaltë dhe parakohshmëri.
* Pneumophagia (gllabërim ajrit), në qoftë se fëmija nuk është aplikuar si duhet në gjoks ose në e tij të gjuhës-kravatë, koha e ajrit ushqyer fëmijën mbush stomakun, duke mos lënë vend për qumështin e gjirit, kështu që fëmija nuk është aktive gjiri gjoks.

* Arsyeja për laktacionit pamjaftueshëm mund të jetë çdo stres, si akute dhe kronike.
* Ushqyerit e dobët të nënës.
* Materiali i dobët dhe familje uyazyka vendbanimit të fëmijës dhe nënës.
* Mom Pranimi pleqsh një numër i barnave që çojnë në prodhimin e pamjaftueshme qumështi i gjirit (kontraceptivëve hormonal anestezi eter, Parlodel, alkaloide ergot, kamfor, progestins shtatzënisë, etj).
* Çarje nëna Sëmundjeve në nipples, mastitit, SARS, pneumonia, ndonjë sëmundje akute, çrregullime mendore (epilepsi, skizofrenia). Ky i fundit, me sa duket i lidhur me një sjellje të mundshme joadekuat të nënës.

* Aplikimi "Zëvendëson" Gjoks: shishe, thithat, biberona.

Simptomet e laktacionit të pamjaftueshme
* Fëmija është i shqetësuar, i sëmurë fituar peshë;
* Zvogëlimi i vëllimit ditor urinës, zhvillimin e të ashtuquajturës "sindromi pelenë të thatë." Fëmija pees të paktën 6 herë në ditë, urina ka një erë të mprehtë dhe të theksuar të verdhë.
* Vëllimi i pamjaftueshëm ditore e qumështit të gjirit.
* Një tregues i laktacionit pamjaftueshëm është shfaqja e të ashtuquajturit "karrige të uritur," kjo është më e dendur në cilësi dhe të errët në ngjyrë (të gjelbër ose ngjyrë kafe), të varfër. Ka abuzojnë lëvizjen e zorrëve.

* Në gjoksin e nënës fëmija gjithmonë nervoz (foshnjat pranohet, atëherë refuzuar) janë shpesh kërkohet të gjirit (në kohën ndërmjet feedings shkurtuar). Por këto simptoma të afërm, si ata mund të tregojnë praninë e sëmundjeve të caktuara (çrregullime neurologjike, otitis). Normalisht fëmijët gjoks thith në mënyrë aktive në të ushqyerit e hershëm më afër fundin e saj dhe bie në gjumë pjesë fundit ha pothuajse në një ëndërr.
* Kur një kontrolli peshon (peshon para dhe pas çdo ushqimi gjatë ditës) zbuloi se fëmija nuk është thithur ajo moshe sasinë e duhur të qumështit.


Nuk është një tjetër arsye pse fëmijët bëhen iskusstvennyk - kanalet lindura të ngushtë të gjirit. Është e vështirë që të atribuojnë në një formë hypogalactia. Kjo mund të ndodhë që një furnizim të mjaftueshëm me qumësht, por për shkak të faktit se fëmija sucks qumështin e nënës, funksioni i gjirit shkon jashtë. Gjendja mund të ndodhë, si në ditët e para pas lindjes dhe më vonë.

Parandalimi laktacionit pamjaftueshme
I. Para shtatzënisë
Në mënyrë ideale duhet të fillojnë në fëmijëri grua shtatzënë. Ajo është e të ushqyerit e mirë, parandalimi i sëmundjeve kronike, trajtimi i dhëmbëve me karies, përshtatje e vatrave të infeksionit kronik, promovojnë jeteses shëndetshme, duke bërë biseda në lidhje me rreziqet e alkoolit, duhanit dhe drogës. Vajzë adoleshente duhet të mësojnë në kohë që kontraceptivët janë ekzaminimin mjekësor në mënyrë periodike të gjinekologu fëmijëve. Shkollat ​​duhet domosdoshmërisht të kryejë klasa ku nëna shtatzënë do të flasin për rreziqet e abortit të hershëm.


II. Gjatë shtatzënisë
9 muaj me të vërtetë nuk është se koha e madhe. Por këtë herë ju keni nevojë për një shumë për të bërë atë. Nëna shtatzënë duhet të hani mirë, për të vëzhguar higjienë të mirë personale dhe të gjitha receta mjekësore.

Një grua duhet të mësojnë në lidhje me gji të gjithë: vlera e qumështit të gjirit dhe rreziqet e ushqimit artificial, si të aplikoni në gjoks, etj Për çfarë nëna ime do ta bënte më të lehtë për të mësuar materialin në klinikat antenatal duhet të jenë ekspertë në gjendje për të transferuar këto aftësi për gratë shtatzëna, duke përdorur mjete vizuale, video, qëndron ilustruar, etj


III. Gjatë punës dhe pas
* Kryerja e lindjes pa anestezi, para se të aplikoni për gjoks hershme neonatale (30 minuta e para pas lindjes), dhe të ushqyerit pas shpeshta dhe të duhur. Nuk rekomandohet plotësim dopoyuvannya dhe fëmijën.
* Nëna duhet të hani mirë (pa dietë!), Mos të jetë nervor, gjumë, dhe të tjerët.