Kundërindikimet për shtatzëni, si shëndetin


Pothuajse çdo grua dëshiron të bëhet nënë. Instinkti i nënës mbizotëron mbi arsyen. Kjo ndjenjë është më e fortë se çdo tjetër. Për fat të keq, ka raste kur ka contraindications për shtatzënisë për arsye shëndetësore. Shumica e grave mund të merrni shtatzënë pa ndonjë problem. Dhe, që e bëjnë fëmijën dhe, më e rëndësishmja, që të ketë gjendja e tij shëndetësore nuk ka.
Nga kjo, mjekët këshillojnë gratë për të trajtuar shtatzëninë shumë seriozisht. Së pari, ju duhet për të përfunduar studimi. Kjo duhet të bëhet për të eliminuar të gjitha pasojat negative që mund të lindin nga shëndetin e grave gjatë shtatzënisë.Arsyet që janë Kundërindikimet për shtatzënisë për arsye shëndetësore janë disa. Kundërindikimet e para e grupit të përfshijë arsyet kategorike se pse një grua nuk mund të ketë fëmijën e saj. Para së gjithash, problemet që lidhen me sistemin kardiovaskular. Mjekët ndalojnë gratë që vuajnë nga sëmundjet e zemrës (të gjerë të formës së tij) fillojnë fëmijë. Që nga ajo mund të rezultojë në vdekje, nënën dhe fëmijën. Për këto kushte, sistemi i zemrës, trupi i gruas fillon procesin e mungesës së oksigjenit. Rrethanat e tilla mund të çojë në pasoja tragjike. Megjithatë, format të mesme të sëmundjes së zemrës, gratë mund të lindin fëmijë. Vetëm në këtë rast, gratë janë më nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore. Ata nuk ishin të lejuar të lindin natyrshëm. Në këto gra, ka lindur një fëmijë me ndihmën e "prerjeje cezariane".


Një grup tjetër Kundërindikimet për shëndetin e shtatzënisë është sëmundje të mushkërive tek gratë. Nëse një grua me këtë lloj sëmundje, mendoj në lidhje me shtatzëninë, ajo duhet ta dinë se zhvillimi i fetusit që ajo mund të ketë probleme të frymëmarrjes, para së gjithash, do të çojë në vdekjen e fëmijës dhe në rastin e ndihmës së vonuar të gruas.
Gjithashtu, mjekët kategorikisht kanë ndalojnë qasjen ndaj shtatzënisë për gratë që kanë sëmundje kronike të veshkave (dështim i veshkave). Fakti është se gjatë shtatzanisë, një buds shtatzëna nëna janë dy herë më intensive. Dhe me sëmundjet e tyre, ata mund thjesht vidyazykaty.

Gratë që kanë sëmundje të tilla si autoimune (eritematoz kuqe, kesh, formë akute e reumatizmi) Ndalohet të ketë fëmijë. Lindjes Yyazytsirnist të jetojnë fëmijë të shëndetshëm dhe përmbushjen, gratë me sëmundje të tilla shumë të vogla.

Për arsye shëndetësore, femrat me sëmundje të sistemit endokrin në forma akute, si dhe kanceri, e ndaluar të mbajnë dhe të lindin fëmijë.
Gjithashtu, mjekët rekomandojnë që gratë lindin fëmijë që vuajnë nga ndonjë formë e epilepsisë. Seksi i dobët ka diagnozë të tillë, nuk mund të mbajnë një fëmijë dhe të lindur me të.

Të gjitha llojet e sëmundjeve që zhvillohet në nivel gjenetik, nuk ka lënë mundësi një grua të ndjehen mëmësinë.
Specialistët - mjekët, gratë me të paktën një nga këto sëmundje është shumë e rekomanduar për të kryer sterilizim. Ajo do të përjashtojë shtatzënisë.

Një grup tjetër Kundërindikimet për shtatzënisë për arsye shëndetësore, është konsideruar të jetë një grup i përkohshëm. Në këtë rast, një grua mund të përjetojnë gëzimin e mëmësisë, por pas një periudhe të caktuar kohe.
Kjo lloj contraindications përfshijë çdo përkeqësimin e sëmundjeve kronike dhe infektive.

Gjithashtu, gjatë trajtimit mjekësor, gruaja e ndaluar përkohësisht për të menduar në lidhje me shtatzëninë.
Gjithashtu, mjekët fuqishëm nuk rekomandohet për gratë gjatë vitit pas operacioneve të mëparshme në trupin e tyre, mendojnë për planifikimin e një shtatëzani. Që nga kjo kohë trupi rimëkëmbet forcën e saj pas operacionit. Për arsye shëndetësore, trupi i femrës është shumë i dobët. Dhe në mënyrë për të bërë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm duhet të kalojë të paktën një vit.

Gratë që janë mbipeshë, dhe mungesa e saj, përkohësisht ndalon mjekët kanë fëmijë. Për të shtatzënisë ishte pa komplikime, dhe fëmija ka lindur i shëndetshëm, gratë që janë nën peshë, mjekët rekomandojnë për t'u ulur në dietë të lartë kalori. Në anën tjetër, femrat me peshë të tepërt trupore, përdorin një dietë të ulët kalori është e rekomanduar. Dhe pas një kohë ata do të jetë e lehtë për të bërë dhe të lindë fëmijën.

Gjithashtu, mjekët janë me kujdes qasen gratë shtatzëna që kanë infeksionit me HIV. Në këtë rast, mundësia e të pasurit një fëmijë të shëndetshëm jo-infektuar shpërndarë 50/50. Prandaj, para se të konceptimit me këtë diagnozë janë të rekomanduara për të nënshtrohen një ekzaminim të plotë diagnostike.
Gratë që kanë sëmundje ose grupin e parë ose të dytë, jo dëshpërim. Mjekësia nuk qëndrojnë ende. Rreth 10 vjet më parë, mjekët kategorikisht ndaloi gratë të mbajnë fëmijët të cilët kanë një sëmundje si diabeti shkallës së parë, sëmundje ishemike të zemrës. Sot, gratë me diagnoza të lindur fëmijë plotësisht të shëndetshëm.


Mjekësia e mban deri me herë. Dhe në qoftë se më parë ishte e pamundur për të trajtuar një sëmundje të veçantë, por sot ka shumë sëmundje që janë të shërueshëm. Mjekët prerë çdo vit një listë të sëmundjeve e cila është rreptësisht e ndaluar për të pasur fëmijë. Dhe gratë që i përkasin grupit të parë, ka një shans të vërtetë për të përjetojnë gëzimin e amësisë.