Parandalimi i maja të ofrimit të ardhmen


Kërpudhat Candida specie ndikon mukozës dhe shpeshti sëmundje që shkakton, të quajtur mëllenjë, është një sëmundje e quajtur zyrtarisht candidiasis. Në përgjithësi, infeksion maja - një fenomen kaq i përhapur në vitet e fundit, prej të cilëve e di ndoshta çdo grua. Pse femrat më të shqetësuar në lidhje me këtë çështje? Prandaj, ajo është në seks më të drejtë shpesh të marrë rrënjë në këto kërpudhave mukozës, por njerëzit candidiasis është shumë më rrallë. Besohet se 3/4 e të gjitha grave janë të njohur me atë që një infeksion maja sepse personi pëson sëmundje. Ekspertët besojnë se arsyet për këtë rritje të konsiderueshme në rastet e kësaj sëmundjeje në vitet e fundit është kushtet e vështira të mjedisit në botë, imuniteti ulur, dhe roli të rëndësishëm ka luajtur me përdorim të gjerë i antibiotikëve të ndryshme në trajtimin e shumë sëmundjeve.


Kërpudhat Candida specieve të gjetura në sytë konjuktivës, traktit të frymëmarrjes, mukozën e gojës, por candidiasis më shpesh gratë shqetësuar urogjenital, kur kërpudhat ndikon traktit urinar. Ky fakt është veçanërisht e shqetësuar për gratë me arsye se infeksion maja shpesh shoqëron shtatzëninë dhe fëmija është në gjendje të transmetohet me anë të infektuar, ndërsa kalon nëpër kanalin e lindjes. Shumë parandalimin e interesuar apo të mundshëm të mëllenjë të dërgimit të ardhmen dhe nëse është e nevojshme në të gjitha? Ndoshta ky fenomen nuk është aq e frikshme dhe trajtuar mëllenjë para dorëzimit nuk domosdoshmërisht?


Simptomë kryesor i mëllenjë janë të shkarkimit nga trakti gjenital të bardhë ose të verdhë ngjyrë, ndonjëherë lloji djathë të bollshme, vulvë mund të bymehet, ndoshta djegur, organet gjenitale itchy. Shpesh kruarje dhe djegie rritur ndjeshëm gjatë marrëdhënieve seksuale, nganjëherë duke i bërë ata të pamundur. Simptomat forcuar edhe para fillimit të menstruacioneve. Shpesh zgjedhja e organeve gjenitale të ketë një erë të veçantë, por përkundër faktit se simptomat e përshkruara - manifestimet më të shpeshta të sëmundjes, çdo grua mund të veshin ato karakter individual. Shumë shpesh gratë nuk e konsiderojnë të nevojshme për t'u shqetësuar për mëllenjë nuk kërkojnë trajtim nga mjekët, simptomat nuk janë veçanërisht të shqetësuar. Megjithatë, parandalimi i mëllenjë në gratë shtatzëna lindjes për mjekët e ardhshëm të vendit konsiderohet e detyrueshme.


Shumica e grave shtatzëna emëruar trajtim mëllenjë, edhe në qoftë se simptomat nuk janë vërejtur, që është, si një masë parandaluese. Si e justifikuar kjo qasje është e vështirë për të thënë, por mjekët shpesh rekomandojnë femrave për të parandaluar infeksionin e kanalizimeve mujore kalimin vaginale porsalindur, pavarësisht nëse prania e Candida në egra të gjakut të grave. Por ende, shumica e grave, edhe në mëllenjë e jetës së përditshme kurrë nuk vijnë të gjithë gjatë shtatzënisë njihen gati me këtë sëmundje të pakëndshme. Vetë shtatzënia përkeqëson punën e tërë trupin e femrës, dhe mbrojtjet e tij dobësuar në mënyrë të konsiderueshme, dhe është kjo kërpudhat keqe. Natyrisht, si çdo infeksion tjetër, candidiasis shërim më të mirë para se të shtatzënisë, por parandalimi i mëllenjë gjatë shtatzënisë të dërgimit të ardhmen nuk është e ndaluar.


Candidiasis urogjenital duhet të trajtohet menjëherë, sapo ajo u shfaq simptomat e para për të parandaluar efektet negative mbi fëmijën e palindur dhe shtatzënisë vetë. Është e rëndësishme që trajtimi përjetuar dy partnerë seksualë, ose trajtojnë vetëm femrat mund të jetë i pakuptimtë, dhe ajo duhet të zbatohet pavarësisht nga manifestimet klinike të sëmundjes gjenden në meshkuj apo jo.

Parandalimi i infeksionit maja në gratë para lindjes ardhshëm ka një numër të pikave kyçe të përbashkëta. Së pari, të ndaluar kontaktuar me pacientët e infektuar, dhe së dyti, për të forcuar vetë sistemi imun dhe e treta-x, për të vëzhguar higjienë të mirë personale. Një rol të veçantë në parandalimin e maja luan dispozicion në kohë të sëmundjeve të mundshme seksualisht të transmetueshme. Gratë nuk janë të inkurajuar të vetë-mjekoj, kohë për të shkuar te mjeku, i veshur me rroba të bëra nga pëlhura natyrore për ventilim të plotë të trupit. A nuk e panevojshme dhe recetë përsëri të angazhohen në douching vaginale, të marrë antibiotikë. Shumë shpesh një faktor nxitje për sëmundje është përdorimi i parfume të ndryshme intime, deodorants, soaps, tampona aromatike dhe pads, etj


Candidiasis mund të provokojë shumë faktorë, të tilla si not në ujë të ftohtë apo të ndotur, duke përdorur WC-të publike, madje edhe manikyr (nën thonjtë mund të jetë një shumë e baktereve të ndryshme, kërpudhave). Si një mëllenjë masë paraprake duhet të marrë pjesë dhe se çfarë pjesë e dietën e përditshme. Ushqime të dëmshme të tilla si yndyror, e ëmbël, duhet minimizuar, shumë e dobishme për forcimin e jetese të shëndetshme e sistemit imunitar.

Që nga maja është zënë hapin me gratë gjatë shtatzënisë, shumë drogë në këtë periudhë ata vetëm janë të kundërindikuar. Nëse shteti normal i grave në trajtimin e candidiasis rol të madh luan terapi të përgjithshme (p.sh., antifungals), gjatë shtatzënisë këto ilaçe shpesh mjaft të fortë nuk mund të zbatohet. Trajtimi kryesor për infeksion maja gjatë shtatzënisë është konsideruar si një terapi lokale, dhe këto barna është mjaft shumë. Pjesa më e madhe e planit të përgjithshëm është i kundërindikuar medikamente përjashtim shtatzënë është vetëm Pimafucin. Me përgatitjen e veprimit lokal, i cili po ashtu nuk duhet të përdoret, të përfshijë ato në të cilat përfshihen komponimet jodit, si ata mund të kenë një efekt negativ në tiroide e një fëmije.