Psikologjike shkakton toksicitetit në shtatzëni


Vetëm shumë pak gratë shtatzëna mund të telefononi veten të kënaqur me faktin se nuk ndjehen siklet për shkak të toksicitetit. Kjo është një gjendje në të cilën gratë nuk janë të jenë të zili. Siklet, dobësi, humbje e oreksit dhe të përzier të vazhdueshme - të gjitha këto simptoma nuk janë vetëm të shtrihen në shtrat, dhe të punojnë dhe të bëjë normale, gjërat e përditshme. Jo të gjithë e di se ka arsye psikologjike të toksicitetit gjatë shtatzënisë, dhe kjo nuk mund të jetë mjaft e ndryshimeve hormonale, nuk ndryshon varësisë për ushqim, për të mos rritur ndjeshmëri për erë, etj


Shkaqet psikologjike përkeqësimi i shëndetit shfaqen kryesisht për shkak të faktit se gratë duhet të ndryshojë në mënyrë dramatike stilin e jetës tuaj. Tani, në vend që të rutinës së përditshme aktive të palestër pas punës në heshtje ka ecur në ajër të pastër, dhe në vend të shampanjë zakonshme në parti me miqtë duhet të pini lëng. Mes gjithë kësaj, nëna duket i kufizuar në disa lirive, por ajo shpesh ndikon në disponimin e saj dhe shëndetin.
Për të shmangur toksicitetit gjatë shtatzënisë është e nevojshme për të ndryshuar ushqime të zakonshme në dietë. Pra, jo gjithmonë se nëna e dobishme shtatzënë dhe fëmijën e saj, është insanely shijshme. Por kjo është e mirë për shëndetin!


Disa arsye psikologjike dhe përvojat dukuri e toksicitetit mund të jenë të lidhura me marrëdhëniet me burrin e saj të dashur. Së pari, jo çdo shtatzëni vazhdon në drejtim të një atmosferë miqësore dhe të ngrohtë në familje, pranë burrit të saj të dashur dhe babait të ardhmen. Së dyti, gruaja e parë ndihet frika dhe pasiguria është nëse dhe njerëzit të lumtur të reaguar ndaj lajmeve të tillë - pamjen e një fëmije.
Nëse ju përjetojnë një paplanifikuara gratë shtatzënisë mund të justifikohet plotësisht. Por situata duhet të ndryshojë, dhe burri i dashur me kënaqësi pranojnë lajmin rreth atësisë së tij në të ardhmen. Pjesa më e vështirë ka gra që ishin vetëm dhe pa një burrë të dashur. Në këtë situatë, ai kërkon mbështetje veçanërisht të fortë. Siklet dhe ndodhja e toksicitetit gjatë shtatzënisë është e shoqëruar nga një depresion të thellë.


Megjithatë, një tjetër arsye psikologjike që fillon helmim gjaku - një pushim në rritje. Shumë gra përjetojnë shumë nga ajo që janë përkohësisht të paaftë për punë. Gruaja ka qenë kushtonte vetë për fëmijën. Dhe në qoftë se në tremujorin e parë dhe të dytë ajo ende nuk mund të përballojë për të lëvizur për të synuar, ky i fundit, mundësitë e saj janë shumë të kufizuara. E gjithë kjo çon në faktin se gratë paraqiten përvojat kar'yerystok dhe madje edhe çrregullim. Trupi përpiqet të rezistojë çfarë e shkakton emocion një gruaje, ajo instiktivisht e kupton se shkaku i të gjitha - shtatzënia e saj. Këto ankthi, efektet hormonale "shpërthim" në shtatzënë në mënyrë që të shmanget toksiciteti, ajo mund të punojnë me një psikolog dhe për të diskutuar me atë çështje shqetësuese. Gratë që kanë një familje dhe fëmijë - kategori shumë popullor. Punëdhënësit i sigurt që e mbanin nënën time - janë punëtorët më të përgjegjshëm, serioz dhe të disiplinuar. Përveç kësaj, më pak yyazytsirnosti, punëtor punësohen përsëri do të jetë në pushim të lindjes dhe të mos filluar të punojë.


Ndër shkaqet e shpeshta psikologjike toksiciteti - pyetje rreth parave dhe mbështetjen financiare të familjeve të reja. Ky problem psikologët janë këshilluar me forcë që të mos komplikojë. Së pari, ne mund të mendojmë në kohë të lirë për mënyra për të kursyer buxhetin e familjes. Së dyti, në ditët e sotme ju mund të bëni kapacitet të ardhurat online të cilat rrjeti është më se e mjaftueshme. Duke punuar në shtëpi lejon një fëmijë për t'u kujdesur për në çdo kohë, të organizojnë orarin tuaj të punës.
Ironikisht, por ekspertët e dalluar tillë shkakton psikologjike të përzier gjatë shtatzënisë, si pidvladnist ndryshe. Për shembull, në qoftë se nëna shtatzënë rregullisht e kalon kohën në shoqërinë e grave të tjera shtatzëna që vuajnë nga toksiciteti, kjo është absolutisht e sigurt se shtatzënia e saj do të vazhdojë në mënyrë të ngjashme. Ky efekt është vepra vetë-hipnozë: shfaqja e toksicitetit mund të parandalohen, nëse jo të frymëzojë besim, pa të nuk mund të bëjë një fëmijë. Paramendoni se trupi juaj është unik, helmim gjaku që ju prek - ju do të shihni se si duke përdorur fuqinë e mendimeve të tij mund të kontrollojnë shëndetin e tyre.


Duke shkakësore toksicitetit të zhvillimit psikologjik mund t'i atribuohet në kujtime të këqija nga e kaluara. Një grua shtatzënia e të cilit nuk ndodh për herë të parë, dhe tashmë të ndjerë të gjithë "charms" të toksicitetit të rënda në kryerjen fëmijën e tyre të parë, patjetër do të ndjehen frikën e shtatzënisë të mëvonshëm. Ajo është e njohur me të gjitha ndjenjën e pakëndshme të tremujorit të parë, në mënyrë për të bindur atë se ata nuk do domosdoshmërisht të përsëritet përsëri - nuk ka shanse.
Për të shmangur toksicitetit, ekspertët rekomandojnë për të kryer udhëzime të thjeshta. Së pari, nuk presin që ju do të sëmurë përsëri agim të gjithë aromat dhe shijet. Mundohuni të shkoni në shtrat me një dritare të hapur freskore në dhomë për të ushqyer gjithmonë ajër të pastër. Shpjegoni gjysmën e dytë që ju bën siklet, të tilla si uji tualet erë apo ndonjë gjë tjetër.


Toksikoz nuk është arsye për shqetësim, kur një grua shtatzënë është më e mprehtë se zakonisht, përgjigjet rreth shijet e saj. Shqetësimet duhet të shkaktojë një rritje të papritur dhe rënie të presionit të gjakut, ënjtje tepruar, konflikti Rezus, situatë e vështirë, e cila rezultoi në shëndetin e përkeqësuar.