Përgatitja psikologjike gjatë lindjes


Mendje Psikologjikisht lumtur për t'u përgatitur për shtatzëninë dhe lindjen mund dhe në mënyrë të pavarur. Ju mund të ndjekin kurse, ky nuk është problem, vetëm duhet të kalojnë një sasi të caktuar të kohës dhe përpjekje. Le të shohim se çfarë ne kemi nevojë për t'u përgatitur për lindjen e fëmijës. Tema jonë - Përgatitja psikologjike gjatë lindjes.
Kurset do t'ju njohë me atë që në të vërtetë ndodh në trupin tuaj gjatë shtatzënisë. Çfarë mund të jetë problemi, të merret me ta, çfarë duhet të bëni në mënyrë që të ndjehen të, dhe për këtë arsye gjendja ishte e mirë? Për të marrë këtë informacion, vetëm lexoni literaturë profesionale. Nëse ju bëni këtë do të shkojë në bibliotekë, ajo është rekomanduar me forcë për të zgjedhur edicionet moderne - disa të dhëna shpejt të vjetëruara. Për ushqim dhe trajtim nuk është e këshilluar për të lexuar faturat e asistencës, ata do të jenë shumë pak informacion. E pra, gjyqtari për veten tuaj që ju të përfitojnë nga fakti se edicioni amerikan i nënës shtatzënë është e rekomanduar për të marrë një dietë e duhur për të zgjedhur "një filxhan karçof, gjysmë filxhan gështenja konservuar ose 2/3 filxhan Pasternak trajtohen?Njësia e dytë Informatat komponent vetëm thjesht psikologjike. Në rrjedhën, nxënësit njihen me veçoritë e formimit të marrëdhënieve fëmijë-prind gjatë shtatzënisë, të flasim për idetë themelore Perinatale psikologji. Ju do të mësoni që, sipas psikologëve, ndjen fëmijën në barkun e nënës, gjatë lindjes dhe pas lindjes dhe se si të ndihmojë atë për të lindur me stres minimal. Vëmendje e madhe i është kushtuar gjendjes së nënës, ndjenjat e saj, marrëdhëniet me burrin e saj dhe të anëtarëve të tjerë të familjes. Nëse ju tashmë keni fëmijë, të jetë i sigurt për të kontrolluar se si për të krijuar një marrëdhënie të mira në mes të vëllezërve dhe motrave (syblynhamy ose sibs si ekspertë të quajtur bij të të njëjtit prindërve).


Me teknikat psikoterapeutike në psikologji perinatale shpesh përdoren ushtrime të frymëmarrjes, relaksim dhe trajnime auditory. Në klubin mëmë do t'ju njohë me lloje themelore të frymëmarrjes gjatë lindjes dhe të tregojnë se çfarë janë ata. Ndonjëherë një frymëmarrje gjatë punës nuk është e mjaftueshme, atëherë ju mund të përdorni "shëndoshë". Klasat vetë potrenuyetes sigurte qe frymë të saktë dhe të shëndoshë, të mësojnë për të dalluar tingujt lartë (piskat, bërtas), nga të ulët ("lëvizje", "pallje").

Aftësia për të qetësuar dhe relaksohuni për nënën thjesht pazëvendësueshëm. Prandaj, shkolla prindërore zakonisht kushtojnë disa orë të teknikave të relaksimit. Për të arritur një efekt të qëndrueshëm kërkon rregullsinë, kështu që ju vetëm të njihen me teknikat relaksuese, dhe duhet të merren me veten. Grupi eksperiencë të paharrueshme të mirë se kjo ju sjell më afër kushte reale: shtëpi pleqsh zor se do të jetë vetëm, kudo do të jetë infermiere, nëna të tjera. Në të tillë një vidyazykatysya atmosferë nga bota e jashtme dhe për të mbajtur gjendjen shpirtërore të qetë dhe besim nuk është gjithmonë e lehtë, por është e nevojshme! Pra, nëse ju jeni të angazhuar relaksim (dhe ne ju inkurajojmë që të mos lënë pas dore këtë), sigurohuni potrenuyte aftësi të reja në vende publike - në metro, në përputhje, në konsultim e grave - në të njëjtën kohë të lehtësojë një qëndrim në këto vende më interesante. Nëse jeni duke bërë joga shtatzënisë - nuk i japin në, vetëm të zëvendësojë grupin e zakonshme në grupe për gratë shtatzëna.


Ju mund të vini deri testet (madje edhe me humor) në familje, martesë, prindër dhe të kalojë ato së bashku me burrin e saj, dhe në një formë të lirë për të diskutuar rezultatet. Ajo është gjithmonë e dobishme për të folur me një tjetër çift, në të cilin ka fëmijë. Ajo është e mirë për të vizituar ato larg, të shohim në jetën, si ndryshoi rolet e tyre sociale ata ishin të caktuar përgjegjësi të reja, pyesni se çfarë probleme kanë qenë dhe si janë zgjidhur ato. Në parim, procesi i përgatitjes psikologjike mund të përfshijnë fusha të tjera të punës, të tilla si trajnimi auditory, terapi arti, por lindjes se nuk do të ketë një vlerë të tillë të madhe si të listuara më sipër.