Metoda të ndryshme të parandaluar shtatzëninë


Fati i grave për të mbajtur dhe rritur fëmijë. Ky rregull nuk është në varësi të faktit se vite dhe shekuj rreth globit. Megjithatë, në kohën tonë, në drejtim të interesave të grave nuk është vetëm punët e shtëpisë dhe prindër. Gruaja moderne të tjera se në shtëpi po rrit deri në shkallë të karrierës. Dhe në shumë raste, të ardhurat e marra nga ai në shumë familje për të shpëtuar situatën financiare. Shtatzënia e paplanifikuar nuk është gjithmonë e dobishme. Në karrierën dhe punën e grave mund të ketë situata të ndryshme të jetës, kur një fëmijë, për ta vënë atë butë, nuk është përfshirë në planet. Prandaj, shumë gra tani planifikoni shtatzëninë e tyre. Për shkak se në botën e sotme ekzistojnë metoda të ndryshme për parandalimin e shtatzënisë. Në to ju mund të gjeni më shumë detaje duke lexuar këtë artikull. I cili do të ndalet për ju, të ndihmojë këshilla nga gjinekologu juaj.


Metoda të ndryshme të parandaluar shtatzëninë
* Metoda Kalendari - një nga metodat më të vjetra të parandaluar shtatzëninë. Thelbi i saj qëndron në të ashtuquajturën numërimit "i sigurt" ditë për seks. Ju duhet të dini saktësisht ciklin e tij gjatë dy viteve të fundit. Nga cikël të shkurtër zbres 18 ditë dhe për të marrë në fillim "i rrezikshëm" periudhë. Më shumë nga cikli të gjatë dhe zbres 11 ditë marrin fund "i rrezikshëm" periudhë. Në fakt, kjo metodë është e përshtatshme vetëm për ato gra që kanë një cikël të përsosur dhe ka shtyrë për një kohë të gjatë. Megjithatë, sipas kushteve të ovulacionit në gratë mund të jenë të zhvendosur dhe shtatzënia e padëshiruar mund të ndodhë. Prandaj, kjo metodë nuk është i përsosur.


* Marrëdhënie Interrupted - ka qenë prej kohësh i njohur si një metodë për të parandaluar shtatzëninë. Ajo është e bazuar në ndërprerjen e marrëdhënieve seksuale para derdhje, përkatësisht para se derdhje. Në të njëjtin rast - kjo metodë nuk është e besueshme, pasi spermës janë në vaj, e cila është lëshuar gjatë marrëdhënieve seksuale dhe shtatzënia në këtë rast të jetë e mundur.

* kontraceptive pengues që ata të përfshijnë prezervativë dhe kapele qafës së mitrës. Përveç shtatzënia e padëshiruar, fondet dhe aftësinë për të mbrojtur gratë nga infeksioni gjenital. Edhe pse ka raste kur gjatë prezervativëve marrëdhënieve lotsjellës dhe shtatzënia mund të ndodhë. Për të parandaluar këtë duhet më mirë të zgjidhni kondom. Kapele qafës së mitrës duhet të futet në vaginë 6 orë para raportit seksual dhe nxjerrjen e tyre jo më herët se në të njëjtën kohë. Ajo gjithashtu nuk është ideale, sepse shkronja kapitale janë të madhësive të ndryshme dhe jo në përputhje thjesht mund të bien jashtë.


* Spermicide - tableta, suppositories, shkume dhe krem ​​inactivate spermës në hyrje të vaginës. Disavantazhi i kësaj metode është që të sigurohet se ato duhet të hyjnë në vaginë 10-15 minuta para marrëdhënies seksuale.

* Kontraceptivëve oral - përgatitjet tabletë që përmbajnë një ose më shumë hormone. Ata imitojnë ciklit menstrual, duke shmangur oocyte qelbëzim. Duke filluar përdorimin e tyre duhet një grua në ditën e parë të menstruacioneve dhe aplikoni për 21 ditë, pastaj të marrë një pushim javor dhe të përsëritur kursin. Megjithatë, kontraceptive oral kanë shumë contraindications dhe efektet anësore. Pas ndërprerjes së shtatzënisë pilulës mund të ndodhë në të ardhmen e afërt.


* spiralet Intrauterine nuk lejojnë sperma për të hyrë në mitër, tservykalnuyu thickened mukusit dhe për të ndryshuar gjendjen e endometrium. Kjo metodë është një nga shumë efikas, kohëzgjatja e saj është 5 vjet. Praktikisht ka contraindications, përveç atyre që lidhen me sëmundjet inflamatore dhe gra të moshës 35 vjet, pas së cilës grup spirale nuk është i rekomanduar. Kjo metodë e parandalimin e shtatzënisë mund të kryejnë vetëm gjinekolog.

* Implants - kapsula të veçanta, të cilat janë futur nën lëkurën e parakrah. Vlefshmëria e këtij metodë të kontracepcionit në 5 vjet. Ajo ka disa efekte anësore, nuk do të ndikojë në dhënien e gjirit. Si metoda më sipër kryhet nga një mjek.


* Patches fshehtë hormonet e përdorura për shtatë ditë, pastaj të ndryshojë për ato të reja. Efektiviteti i kësaj metode është e lartë, ajo nuk ndikon në zbatimin e patch hapësirë, pa ujë, pa temperaturë të rritur. Vendin këtë metodë çdo vend.

* Surgical Sterilizimi - bllokimi kirurgjikale të qenët i qartë Tubali, duke fertilizimi është e pamundur në të ardhmen. Mënyra më efektive, por të pakthyeshme. Pas shtatzënisë tub ligation kurrë nuk vijnë.

* Kontracepsioni urgjencës, një metodë e përdorur në situata emergjente kur shtatzënia ishte shumë e vështirë. Shpesh pas përdhunimit, por me kusht që duhet të marrin jo më shumë se tri ditë. Para se të përdorni këtë metodë të konsultimit për të marrë vendin, pasi ato mund të shkaktojë dëm.