Mundohet gratë gjatë lindjes


Lindja e fëmijës është një proces kompleks fiziologjik i dëbimit të fetusit nga mitra. Pas hapjes së mitrës në fazën e parë të punës fillon promovimin fëmijën poshtë kanalin e lindjes nga kontraktimet e mitrës - kontraktimet. Në periudhën e dytë për të lidhur përleshje pushtet (reduktimin e muskujt e barkut dhe diafragma), në të cilën fëmija është i lindur. Pastaj shpejt placenta dhe fëmijë i lindur pas vdekje është jashtë. Bisedoni në mundime në lindje nga gratë.
Për të filluar punën normale, dy uyazyka kryesore: qafën e mitrës të pjekur dhe forcë të mjaftueshme dhe kohëzgjatja shvatok. Zakonisht qafën e mitrës është "pjekur" (që është e butë, shkurtuar në 1 cm ose më pak dhe të zbuluar më shumë se 1 gisht) për 38-39 javë të shtatzënisë. Me fillimin e punës qafën e mitrës është e hapur dhe vazhdon të shkatërroj. Kjo është për shkak të kontraktimet dhe presionit mbi fetusin e saj. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga fshikëz e fetusit, e cila është "wedged" në hapjen e mitrës, duke lehtësuar zbulimin e saj. Për përfundimin e suksesshëm të fazës së parë të reduktimit të mitrës të punës duhet të jetë mjaft e fortë, e gjatë dhe ndodhin në intervale të rregullta.Në rastet kur përleshjet intensive të mjaftueshme - të shkurtër apo të rralla, thonë se dobësia e aktivitetit të punës. Ky status gjithashtu tregon hapjen shpejtësi të ulët të qafës së mitrës (normalisht 1 cm në orë). Ajo është gjithashtu një kusht diagnostikuar nga vëzhgimi, CTG kardiotokografike dhe studimit vaginale. Ka dobësi fillore dhe të mesme e aktivitetit të punës. Kontraktimet evidente forca kryesore e dobët, shkelje e ritmit dhe kohëzgjatjes nga fillimi i punës. Për opsionin e dytë karakterizohet nga pamja e të njëjtave ndryshimeve, por jo menjëherë, por pas një periudhe kohore pas punës normale.


Shumë nëna shtatzëna janë të befasuar - me të vërtetë aq e nevojshme që të shkaktoj punës? Shpesh është e mundur për të dëgjuar argumente rreth asaj se si për të lindur në ditët e fundit, dhe asgjë - e gjithë kjo ishte normale. Por është e rëndësishme për të kuptuar se kjo situatë nuk është normë dhe kërcënon zhvillimin e komplikacione të rënda. Për rrezik fëmijën e aktivitetit të dobët të punës është që të rrisë rrezikun e uria rëndë oksigjenit, kërcënuese çrregullime neurologjike dhe çrregullime të qarkullimit cerebral në porsalindur. Përveç kësaj, puna e zgjatur mund të goditur në mushkëri lëngut amniotik fetusit, duke çuar në pneumoni dhe dështim të frymëmarrjes pas lindjes së fëmijës. Këto pasoja shpesh kërkojnë monitorim dhe trajtimin e fëmijës në të ardhmen afatgjatë. Nga nëna ka një rrezik i traumave lindjes, si rezultat i papërshtatshëm gjakderdhjes pas lindjes mitrës mund të fillojë.


Prandaj, në të gjitha rastet e dobësisë së aktivitetit të punës është e nevojshme për të stimuluar - rritje forcë, kohëzgjatjen dhe shpeshtësinë e kontraktimet. Shpesh termi "rodostymulyatsyya" në gratë shtatzëna është i lidhur me mjekim të veçantë, por, përveç kësaj, ka disa mënyra për të normalizuar ilaçe nuk është e aktivitete të përgjithshme. Sjellja aktive e nënave rrit punës.
Stimulimi i areola (areola) dhe thithat e gjinjve të femrave çon në lirimin e hormonit oxytocin, e cila forcon kontraktimet e mitrës. Aktiviteti Generic rrit në pozitën e grave në anën e pozitës eponymous fetusit.


Amniotomy (hapja membranat) është një masë efektive për të aktivizuar përleshje grua. Arsyeja është se pas shkarkimit të lëngut amniotik zvogëlon volumin e mitrës, duke e lejuar atë për të kontraktuar në mënyrë më efikase. Për më tepër amniotomy aktivizon formimin e prostaglandins - substancave që janë stimulators fuqishëm e kontraktimet e mitrës. Ky manipulim është pa dhimbje, pasi sipërfaqja e membranave ka receptorët dhimbje.

Rodostymulyatsyya drogës
Para se të drogës stimuluar gratë janë shumë të rëndësishme për të vlerësuar gjendjen e nënave. Nëse lodhje është caktuar gjumin ilaçe, e cila zgjat rreth 2 orë. Efekti pozitiv është për shkak të faktit se në këtë periudhë të punës nuk do të ndalet, dhe qafën e mitrës vazhdon të ndahen. Shpesh pas zgjohen çlodhur grua në punë, mundohet në normale, dhe kanë nevojë për rodostymulyatsyy mund të zhduken. Nëse kjo masë nuk ndihmon, atëherë, si rregull, mjeku vendos të stimulimit të drogës.


Deri më sot, për këtë qëllim përgatitjet e prostaglandinave dhe oxytocin. Aplikoni prostaglandins në zhvillimin e dobësisë primar të veprimtarisë së punës ose me dobësinë e mesme e forcave fisnore, nëse zbulimi i jo mitrës më shumë se 6 cm. Këto barna kanë efekte anësore dhe - një nauze, vjellje, rritje të presionit të gjakut, rritjen e normës së zemrës, bronchospasm (vështirësi në frymëmarrje për shkak të reduktuar lumen bronkial). Duke pasur parasysh këtë, contraindications për emërimin e këtyre fondeve është astmës bronkiale, të lartë të gjakut dhe presionit intraokular (glaukoma), mëlçisë të rënda dhe të veshkave. Ne kemi prezantuar këto barna vena.


Futja e këtyre barnave kërkon vëzhgimi i vazhdueshëm obstetër-gjinekolog dhe mamitë. Monitorimi i kujdesshëm i aktivitetit kontraktil mitrës dhe gjendja e fetusit. Është e rëndësishme për të parandaluar prostaglandins mbidozë dhe oxytocin, e cila shkakton hypertonicity mitrës, e cila nga ana çon në përçarje të utero-placentar rrjedhjen e gjakut dhe fëmijën e fetusit vuajtjet, shkëputja e parakohshme e placentës.