Llojet e pozitave për ushqyerjes me gji


Gji për herë të parë - një moment i rëndësishëm në jetën e nënës dhe fëmijës. Nëna e re në ditët e para është për të theksuar dhe të mos mendojnë për zgjedhjen e duhur të pozitës, kur gji. Pozicioni i zgjedhur siç duhet është një nga aspektet më të rëndësishme. Të rehatshme jashtë ndihmë mom çlodhur dhe për të kontribuar në ngopjes së fëmijës. Në këtë artikull ne do të ju tregojë për llojet e pozicioneve për ushqyerjes me gji.
Varieteteve tapiceri pozicionet për dhënien e gjirit
"Djepi".
Situata më e zakonshme. Mami ulet dhe mban fëmijën gjatë të ushqyerit në dorë, si një djep. Koka e foshnjës është në kërrabë e bërryl dhe krahun mbështet nënat mbrapa fëmijën. Për një nënë më të rehatshme të ushqyerit mund të përdorni një jastëk apo rul të rregullt ose të veçantë. Është e rëndësishme që koka e foshnjës u hedhur prapa pak, e cila shkakton zbatimin më efektiv të fëmijës në gji.


"Djepi kundërt."
Për herë të parë, derisa fëmija dhe nëna mësojnë gji, ky pozicion është më e rehatshme. Nëna ime e mbështet dorën e fëmijës, e përdorur gjoksin e kundërt. Palm vendosur nën shpinë dhe shpatullat e fëmijës. Të dorës së dytë duke i dhënë gjoks. Kjo sjellje është gjithashtu një pengesë. Gjatë të ushqyerit dorën që mban fëmijën, lodhet shpejt, dhe në mënyrë që të lehtësohet në të ushqyerit, ju mund të përdorni jastëk bërryl për mbështetje. Pasi fëmija është marrë edhe të gjirit mund të ndryshojë duart me kujdes dhe të vazhdojë të ushqyerit në "djep".

Baby ulur.
Ky pozicion është i përshtatshëm për foshnjat gji më shumë se gjashtë muaj. Kids dashuri për të parë gjatë të ushqyerit për nënën dhe vizualisht të "komunikuar", dhe nuk prodhon gjoks e gojës.

Varieteteve pozicione për gji shtrirë
Shtrirë në anën tuaj.
Situata më e zakonshme, veçanërisht në qoftë se nëna dhe fëmija fle së bashku gjatë natës, duke ju lejuar për të ushqyer fëmijën tuaj nuk zgjohen. Nëna ime, ndërsa pleqsh përqafon një fëmijë të vogël. Në natën, kjo dispozitë do të lejojë mom të jenë të qetë, sepse ajo nuk mund të grumbulluar në fëmijën. Për të ju ndihmojë më të rehatshme, ju mund të vënë përsëri nën jastëk do të mbështesë mom relaksohuni.

Mami në dorë.
Kur gji kokën e foshnjës është në dorë të nënës sime, duke lejuar fëmijën për të mbajtur gojën e saj në të dalë. Sipas nënës së kokës duhet domosdoshmërisht të jetë një jastëk dhe shpatullat duhet të shtrihen në një sipërfaqe të sheshtë - një gjë shumë e rëndësishme.

Fëmijë qëndron mbi një jastëk.
Gjithashtu një shumëllojshmëri pozicione të përshtatshme për dhënien e gjirit - vënë fëmijën në një jastëk. Gjatë të ushqyerit të tillë shkarkohet muskujt e armëve, qafës dhe prapa mom, dhe ju thjesht mbani dorën e foshnjës dhe nuk bëj atë. Në këtë pozicion, nëna ime ajo mund të shtrihem mbi jastëk, pa mbështetjen e bërryl.

Lartë ushqyerja me gji.
Mami mund të lirë dorën për të mbajtur fëmijën. Kjo dispozitë do të ndihmojë për të përballuar me ngecje në qumështin e nënës në mes të gjoksit. Ky pozicion është përdorur shpesh kur nëna ushqen fëmijën nga gjoks të ulët dhe duke ndryshuar zemrat nuk duan ose nuk mund të për disa arsye të kthehet mbi në anën tjetër. Nëse nëna është më i përshtatshëm për të ushqyer në çdo anë një, ju nuk mund vetëm të ushqyer në fund, përballet me fëmijën me gji, por edhe krye.

Ushqyerit të relaksuar.
Nënë pleqsh duhet të marrë një pozicion në të cilin ai është i përshtatshëm, janë mbështetur dhe supet dhe kokën lart. Kid është e vendosur direkt në trupin e nënës së saj për mbështetjen e më poshtë. Pra, shumë më e lehtë për të ushqyer nënën dhe fëmijën të ndjehen të relaksuar, ndërsa në të njëjtën kohë fëmija bëhet më i kapshëm për komunikim, kujdes dhe dashuri, të fëmijës në një pozitë të rehatshme jo vetëm foshnjat e gjirit, por për të fjetur. Mom duart mbështetur një fëmijë, që ai ra nga barku i saj.

Feeding jack.
Kjo dispozitë është përdorur rrallë në mesin e grave. Dhe asgjë, kjo është sjellje më efektive, ndërsa stagnimit të qumështit në gjoks e sipërme. Për ushqimin më të përshtatshëm gjatë fëmijën mund të vihet përsëri rul.

Llojet e pozitave për ushqyerjes me gji, çdo nënë me vlerë
Motion këmbë sëmundje.
Nëse fëmija nuk fle, është pozicioni që ju nevojitet. Merrni fëmijën në krahë dhe të bashkangjisë në gjoks, e kombinuar me lëvizje të lehta fëmijën pokachyvayuschymy shpejt të qetësuar dhe të bien në gjumë. Ky pozicion për të ushqyerjes me gji është e mirë jo vetëm për fëmijë të rritur-up, por për një porsalindur, veçanërisht në qoftë se fëmija nuk mund të qetësohem dhe të zhysë vendin e ëndrrave.

Fëmijë është.
Jo për ata fëmijë të cilët tashmë kanë filluar të ecin. Ka kaq shumë interesante, të reja, dhe fëmija nuk ka kohë për të ushqyerit e plotë. Fëmijë për disa minuta për të shpëtuar nga shqetësimet e fëmijëve të tyre dhe meze të lehtë në lëvizje.

Lloje të veçanta të dispozitave për laktacionit
Feeding të dalë.
Ky pozicion nuk është aq e thjeshtë sa të dobishme. Në këtë pozicion (mom në këmbë në të katër këmbët) qumësht fluksi është më intensiv, duke shmangur stanjacion e qumështit në gji. Më të dëmshme për fëmijën jashtë, në qoftë se ajo nuk është vënë në anën e pasme, dhe pak në anën, që të mos ia zunë frymën qumësht. Në këtë pokormysh të gjatë pozitë, kështu që nuk do të përfshihet në dispozitat e tilla për të ushqyer shumë shpesh.

Ushqyer në një hobe.
Sepse gji kërkon kontakte të vazhdueshme nënës me fëmijën, disa gra janë të gatshëm për të ushqyer, thonë ata "në arrati"Ato ndihmojnë në slings. Ushqyer në një hobe të përshtatshëm, të rehatshme. Sling ju lejon të diskrete të ushqyer fëmijën tuaj pa thyer rregullat e mirësjelljes. Nëse arsenal juaj është hobe ajo do të jetë e përkryer për të ushqyerit në lëvizje, të ju ndihmojë të shkarkoj armëve.
Në fakt, dispozita për dhënien e gjirit janë të shumta. Por këto postures do të ndihmojë fëmijën tuaj të mësojnë se si të gjirit në gojën e tij, nëna dhe për të shmangur komplikacione. Kështu, në bazë të ndonjë dispozite të ushqyerit - kjo është komoditet dhe rehati, sidomos për nënat.