Trombozë në gratë gjatë shtatzënisë


Aktualisht, të gjitha vendet u bë sëmundje e përhapur, e cila është quajtur venat me variçe, dhe sëmundja është gjithmonë e më i ri, ka sëmundje gratë sëmurë 20 vjet.
Trombozë në gratë gjatë shtatzënisë quhet clots gjakut të formuara në zgavrat e lumen zemrës dhe enëve të gjakut, trombozë prodhuar kryesisht në venat periferike, rrallë në gjak, dhe furnizimi me gjak është për shkak të një shkelje të zonave përkatëse të indeve.
Shkaku i trombozë të grave gjatë shtatzënisë për shkak Quite thjesht, kjo është një mënyrë jetese i ulur, mungesa e ushtrimit, orët e qëndrimit në makinë, fluturime të shpeshta, zyra e punës dhe ndërprerjen e plotë të edukimit fizik.


Rezultati është stagnimi i gjakut venoz, veçanërisht në gjymtyrët më të ulët, dhe e gjithë kjo çon në mbipeshë, dhe ai nga ana tjetër çon në ndryshimin e gjenit përgjegjës për gjendjen e aparatit valvulave dhe murit venoz.

Duke pasur parasysh shtatzënisë është shkaku kryesor i venave me variçe Duhet të theksohet se vetë shtatzënia nuk mund të jetë shkaku i kësaj sëmundjeje.
Një grua gjatë shtatzënisë duhet të çojë një jetese aktive dhe madje edhe të angazhohen në palestër, këmbët e sistemit valvula e punës nuk është komprometuar. Prandaj, gruaja lehonisë nuk do të ndjehen ndryshimet në venat, sidomos në gjymtyrët më të ulët do të zhvillojë trombozë kjo nuk është e gjatë shtatzënisë.

Ju duhet të marrë parasysh se në qoftë se gratë shtatzëna ishin të pereduyazyka rritet në venat me variçe, ajo u shfaq venat dukshme ose venat merimangë, shumë më tepër se sa në shtatzëni duhet t'i kushtojë vëmendje kësaj çështjeje dhe për të shkuar më të sëmundja ka përparuar.
Venë trombozë e poshtme Cava gjymtyrët vena mund të jetë në formë të komplikimeve pas lindjes.

Përveç pasivitet fizike, shkaqet e venat me variçe në gratë shtatzëna, sëmundje të gjakut, sëmundje koronare të zemrës, dhe ngadalësuar rrjedhjen e gjakut dhe rritjen e koagulimit dhe venë e tij lëndim apo infeksion.

Parakushtet kryesore fiziologjike në shfaqjen e sëmundjes në gratë shtatzëna janë venat, kështu që nuk është rritur presioni venoz.
Me zhvillimin e trombozës venë të thellë, është i hip dhe ënjtje të ulët këmbë dhe lëvizjen në gjymtyrë të ulëta janë, dhimbje të kufizuara.
Gjithashtu, ka dhimbje dhe dhimbje transportin, sidomos në muskujve viç në këtë sëmundje, rreziku kryesor është paraqitur nga plumbi dhe më pas marrjen e një mpiksje e gjakut në arterie e tij në mushkëri, duke shkaktuar emboli pulmonare zhvillon është një rrjedhje më të vështirë dhe katastrofike të sëmundjes akute, e cila mund të rezultojë në vdekje.


Prandaj, çdo grua gjatë shtatzënisë duhet t'i kushtojë vëmendje të gjendjes së venat e tyre dhe menjëherë të shkoni te mjeku për ndihmë nëse ndonjë anomalitë apo do disa shenja të sëmundjes.
Për të shmangur zhvillimin e thrombophlebitis dhe trombozës gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes së fëmijës duhet, para së gjithash, të shkojë më që të mos kishte një ngecje të gjakut, sidomos në gjymtyrë të ulëta. Gjithashtu vazhdimisht monitorojnë statusin e këmbëve, dhe kur filloi ënjtje, venat merimangë, ndërsa gratë shtatzëna janë mbipeshë, kontaktoni menjëherë mjekun.


Çdo grua shtatzënë duhet të monitorojnë presionin e gjakut, zemrës dhe gjakut të shqyrtuar dhe di predispozitë gjenetike të sëmundjes. Nëse ju keni disa shenja të sëmundjes gjatë shtatzënisë është e nevojshme të ultrazërit dyfishtë scan venoz për të vlerësuar gjendjen e murit venoz.
Kur ka konfirmuar zhvillimin e venat me variçe duhet të fillojë veshur stockings compression ose triko, ata po ndihmojnë për të normalizuar rrjedhën e gjakut venoz dhe për të parandaluar sagging valvulave më tej, duke përmirëson qarkullimin e gjakut dhe parandalon formimin e një mpiksje të gjakut në sistemin venoz.

Ajo gjithashtu parandalon rrezikun e trombozës në gratë shtatzëna me ënjtje të reduktuar, dhimbje barku, këmbët lodhje dhe shtatzënia do të vazhdojë normalisht.
Çdo grua shtatzënë duhet të ecin të paktën një orë çdo ditë, sidomos para gjumit, ajo duhet të kufizojnë futje e tyre të lëngjeve, për shkak të faktit se lëngu i tepërt çon në ënjtje të qëndrueshëm të ekstremiteteve.

E rëndësishme se gjaku ishte i trashë, dhe kjo gjithmonë duhet të hani fruta dhe perime të freskëta që përmbajnë substanca biologjikisht aktive që stimulojnë hemodilution, dhe të bëjnë më pak gjak i trashë, e cila përmirëson ndjeshëm rrjedhjen e gjakut venoz dhe nuk është stanjacion të gjakut, sidomos në gjymtyrë të ulëta.

Gjatë lindjes trupi i femrës është një barrë e madhe, ajo rrit presionin brenda barkut disa herë. Kjo kokë fetusit për një majë venat ndërsa dhe kjo është shumë e rrezikshme për një grua, sidomos kur ajo e zhvilluar para trombozë deje lindjes.
Kjo mund të ndodhë në qoftë se një formacion mpiksje gjaku në sistemin venoz, i cili do të çojë në probleme, por gjëra të tilla janë tepër të rralla.
Prandaj, çdo grua gjatë shtatzënisë duhet të ushtrojë më shumë për të shkuar, dhe në dyshimin më të vogël të shfaqjes së venat me variçe, shkoni te mjeku dhe të marrin të gjitha masat për të rivendosur rrjedhën e gjakut venoz.


Pas ekzaminimit, gruaja mund të jetë terapi antikoagulant, i cili përfshin si coagulating të drejtpërdrejtë, këtë heparina dhe atsenokumarol indirekt, fenilin dhe të tjerët.
Në anticoagulants mund të përdoret droga tilla si hemoreolohychesky substancave aktive që mund të jetë në formën e derivateve të acidit nikotine pentoxifylline dhe reopolyglukine.
Këto droga të ndihmojë për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe për të rivendosur qarkullimin venoz.