Ultratinguj në Shtatzënia


Që atëherë, si ultratinguj është përdorur në praktikë obstetrik, ekspertët kanë filluar për të monitoruar në mënyrë aktive fëmijën në bark nënës. Me ultratinguj mund të zbulojë shtatzëninë në fazat e hershme (duke përfshirë të shumta), për të diagnostikuar patologjitë e mundshme të fetusit dhe placentës, do të përcaktojë seksin e fëmijës, dhe më shumë. Para se nënat e ardhshme në mjekët vetëm një kërkesë: Koha kalojë inspektimit rutinë. Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Ministrinë e ndjekur e saj e Shëndetësisë zyrtarisht miratojë ultratinguj trefishtë gjatë shtatzënisë, ndërsa në mënyrë të gabuar se para javës së 10-të sjelljes studimit nuk është e nevojshme. Le të flasim për ultrazërit gjatë shtatzënisë!


Ultratinguj e parë bëhet në intervalin në mes 10 dhe 14 javë të shtatzënisë, e dyta - në mes të 20 dhe javën e 24, i treti - në mes të 31 dhe 34. Është e rëndësishme të dini se me ultratinguj nuk është bërë pa pëlqimin e lirë të gruas. Mjeku mund vetëm të ofrojë hulumtime, para shpjeguar qëllimet dhe mundësitë e veta. Ultratingull - kjo është vetëm valët e zërit shumim frekuencë të lartë. Kjo valë kaluar përmes indeve në trup, është reflektuar prej tyre dhe ndryshon shpejtësinë e saj. Të gjitha këto transformime të regjistruara dhe të konvertohet në një imazh në monitor. Skaner me ultratinguj Sensore shërbejnë si burim dhe pranuesit e valëve tejzanor. Aktualisht, kur shqyrton gratë shtatzëna përdorur dy lloje të sensorë: transabdominal dhe Transvaginal.


Në shqyrtimin e parë të rasteve kryhet përmes murit të barkut mëparshëm. Në fazat e hershme të shtatzënisë para votimit duhet të mbushin fshikëzës - për të pirë në lidhje me 300-500 ml fluide 30 minuta para procedurës. Në pritje duhet të marrin një pecetë të pastër apo peshqir. Gjatë sensor bark ultratinguj dhe të vënë një xhel të veçantë transparent është i pangjyrë dhe pa erë. Në kryerjen e studimeve të shqyrtimit (10-1420-2431-34 javë të shtatzënisë) trajnimit është e nevojshme. Në studimin e dytë të rastit është kryer përmes vaginës. Ju duhet të zbrazët fshikëz tuaj para procedurës. Sensor është vënë një mbulesë të veçantë mbrojtëse dhe xhel është aplikuar. Nëse ka yyazytsirnist lindje të parakohshme hulumtim i tillë është i kundërindikuar.


Tremujori i parë
Ultratinguj për të përcaktuar numrin e frutave, të eliminuar domethënie cistike (devijim te vezes). Është e rëndësishme në këtë fazë për të vlerësuar trashësinë e të ashtuquajturit translucency zverkut, e cila bën të mundur për të diagnostikuar anomalitë kromozomal. Nëse trashësia zverkut translucency mbi 25 mm, mund të dyshohet në një devijim kromozomeve fëmijë, të tilla si sindromin Down. Por të dhënat ultratinguj duhet të vlerësohen në lidhje me një test të veçantë të gjakut që duket vetëm në këtë fazë. Çfarë është parë në ekran? Shikoni me kujdes, ajo tani do të shohin fëmijën plotësisht. Gjatë kësaj periudhe ai arrin 6 cm në gjatësi dhe janë të shtyrë nga duar të vogla dhe këmbët.


Tremujorit të dytë
Duke përdorur ultratinguj mund të mësoni më shumë karakteristika anatomike të brendshme organet - zemrën, mushkëritë, stomak, mëlçi, shpretkë, zorrët, veshkat dhe fshikëz. Mjeku përcakton treguesit fetometricheskie fetusin - kreu permasa mezhtemennoy, gjatësinë kërci, perimetrin barkut.