Ton se sa e rrezikshme e mitrës gjatë shtatzënisë


Pothuajse të gjitha gratë gjatë shtatzënisë dëgjojmë nga goja e një mjek fraza "tonin e mitrës," por shumica e tyre paksa të imagjinojmë se çfarë ajo është, toni më i rrezikshëm i mitrës gjatë shtatzënisë dhe në përgjithësi, ose të rrezikshme? Diagnoza që mund të takohen gjatë gjithë shtatzënisë, kështu që çështja e asaj që një ton të rrezikshme të mitrës dhe mund të kryejë një kërcënim gjatë shtatzënisë është një fenomen shumë i rëndësishëm.
Shpesh toni i mitrës në të dhënat mjekësore të referuara edhe si "hypertonicity mitrës," kjo ndodh shpesh në shtatzëninë e hershme. Në fakt, toni i mitrës është tkurrjen e mitrës, që ndodhin para afatit të kërkuar, kur fëmija nuk është ende gati për të lindur. Një grua është në gjendje të përjetojnë të njëjtin manifestimeve tonin e mitrës, zakonisht simptomat e saj janë dhimbje në bark të ulët ose më të ulët mbrapa dhemb, duke tërhequr karakterin. Shumë gra kalojnë analogjinë e dhimbje me dhimbje në periudhën menstruale, dhe në të vërtetë, në shumicën e rasteve ato janë të ngjashme. Megjithatë, shumë shpesh ndodh që një grua shtatzënë nuk është duke përjetuar asnjë simptomë, nuk njoftim manifestimet e hypertonus mitrës, por bëhet me ultratinguj tregon një pamje krejtësisht të ndryshme. Pra, mbështetet në ndjenjat e tyre në këtë rast nuk mund, dhe sigurisht duhet të besoni ekspertë dhe kohën për të kryer një sondazh. Çfarë mund të jetë ton e rrezikshme e mitrës, i cili shkakton shfaqjen e saj gjatë shtatzënisë?Shkaqet e mitrës hypertonus ndryshme. Në mënyrë tipike, kryesore e tyre është quajtur lodhje, tendosje fizike, stresi, seksi, organet gjenitale të pazhvilluara, etj Shpesh, mjekët vuri në dukje se toni i mitrës është në gjendje të ndodhë si rezultat i tensioneve në familje, dhe nganjëherë në të kundërtën, për shkak të fuqive të mëdha të gëzimit dhe emocioneve pozitive. Kjo është, në mënyrë për të shmangur këtë, një grua shtatzënë duhet gjithmonë të qëndrojnë të qetë dhe të mos japë një ndjenjë të fortë të lirisë, duke i lënë ata për më vonë. Muskuloz femër trupi - mitra është në gjendje të jetë i përgjegjshëm për një shumëllojshmëri të impulseve nervore: frikë, zemërim, gëzim. Nëse një grua gjatë shtatzënisë befas ndjeva simptoma të pakëndshme në bark të ulët, duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.


Ashtu si çdo muskul në trupin e njeriut është i aftë mitrës femër të kontratës, dhe kjo sugjeron se, si muskujve, ka tonin e vet. Ajo mund të jetë normale, dhe mund të ngrihen ose të ulen, por në qoftë se, kur flasim për tonin e mitrës, kjo do të thoshte ton në rritje, se tensioni saj muskujve. Ekspertët u përgjigjur pyetjeve në lidhje me atë që mund të jetë një ton të rrezikshme të mitrës, thonë se kjo simptomë shtatzënisë është një sinjal për gratë që rrit rrezikun e lindjes abort ose të parakohshme, kështu që ky problem mund të dal. Megjithatë, në të njëjtën kohë, ne nuk duhet të panik dhe paraprakisht, pavarësisht nga fakti se shkaku i lindjes së parakohshme është shpesh toni i mitrës, trajtimi në kohë për të specialistëve në masë të madhe të reduktuar rrezikun.


Gruaja shpesh mjekët thjesht risiguruar shtatzënë shtrihet në ruajtjen dhe duhet të zbatojë të gjitha rekomandimet. Megjithatë, këto masa nayiyazytsirnishe nuk e tepërt, që nga tonin e abortit madh yyazytsirnist mitrës në çdo fazë, si dhe kërcënuese ndërlikimet e kësaj gjendje është rreziku i shkëputje placentar, hipoksi fetusit (privimi oksigjen), etj

1. Tremujorin e parë të shtatzënisë. Ton mitra në shtatzëninë e hershme duhet të respektohen dhe të trajtohen nga një specialist. Hypertonicity e mitrës për 12 javë të shtatzënisë është e rrezikshme për shkak se ajo mund të provokojë abort, kështu që çdo ndjenjë dhimbje astringent duhet menjëherë të sjellë gruan për një mjek. Në raste të rënda mund të kërkojnë shtrimin në spital, më të thjeshtë, ajo mund të bëjë disa pritjen, të sigurt për një shtatzëna drogë grua që lejojnë mitra për të hequr tension në zhvillim.


2. tremujorin e dytë të shtatzënisë. Në gratë shtatzëna është hormonal aktive në këtë periudhë tonin e mitrës - një dukuri mjaft të zakonshme. Sa më afër koha e dorëzimit, aq më shumë ka për të përgatitur trupin për ta, tension dhe relaksim mund të ndihet herë pas here, por ato duhet të jenë shumë të dhimbshme dhe shumë të shpeshta. Në rast të rëndë gruaje hypertonus mitrës duhet të jetë shtruar në spital për shkak të hypoxia fetusit mund të ndodhë.

3. tremujorin e tretë të shtatzënisë. Rreth javës së 38-të një gruaje mund të ndjeni tensionin dhe shpesh herë në gjendje të zgjasë kohë të mjaftueshme. Për më tepër, toni i mitrës mund të ndodhë përmes nxitje e fetusit, i cili ka afër brenda. Gjatë kësaj periudhe, diagnozë ton mitrës është e vështirë, ajo bëhet gjithnjë e më e vështirë për të dalluar nga kontraktimet përgatitore.


Mitrës tone konsiderohet tradicionalisht mjekët ynë rast për ankth, ndonjëherë në spital, një grua e rrallë gjatë shtatzënisë shmanget në mënyrë që të mos shkojnë "për të ruajtur", në mënyrë që mjekët risiguruar për të shmangur pasoja të rënda. Megjithatë, në vendet perëndimore, ky fenomen shkakton pak ankth në mesin e mjekëve, duke besuar se është gjendja normale e shtatzënisë. Ju lutem mos bëjnë veprime të pavarur nëse simptomet e papritur tonin e mitrës gjatë shtatzënisë. Në një çikë, ju mund të marrë asnjë-kapanoneve, ajo është e padëmshme, sa më shpejt që të jetë e mundur dhe të kërkoni këshilla mjekësore. Shumë e rëndësishme gjatë shtatzënisë dhe pjesës tjetër të regjimit të punës, ajo duhet të jetë më shumë në ajër të pastër, duke ecur, për të shmangur stresin e fortë, si fizike dhe emocionale. Pasoja më e keqe e ton mitrës mund të jetë një gabim, kjo nuk do të, në qoftë se në kohë për të parë një mjek dhe i nënshtrohen të gjitha studim i projektuar në kohën e duhur.