Shkaku trashje njeriut overeating i sëmurë


Hahet e pakontrolluar, e cila është quajtur edhe i sëmurë - një problem i miliona njerëzve, të cilat nuk mund të keni dëgjuar shumë. Overeating i sëmurë është një çrregullim të hahet dhe në fakt kjo është më së shumti njerëzit që jetojnë në vendet e zhvilluara, të pasura. Pika kryesore, duke sjellë së bashku këtë lloj të hahet çrregullim me probleme të ngjashme, të tilla si bulimia dhe anoreksi është se njerëzit që vuajnë prej tyre, ndryshojnë vetë-respekt të ulët, ata e gjejnë të pamundur për të mbajtur ngjarjet nën kontroll, një ndjenjë të pafuqisë. Shumica e njerëzve që vuajnë nga çrregullim i quajtur, të prirur për depresion, ata ndjehen në depresion. Shpesh ndjenja e eksitim, zemërimit, swings humor, ata përjetojnë stres dhe njoftim se overeating është në gjendje për të ndikuar në këto shtete.


Sipas psikologëve vëzhgimeve, shumë njerëz vuajnë nga overeating i sëmurë prirur për abuzim, duke përfshirë alkoolin, ilaqet kundër depresionit. Ata janë impulsiv dhe në gjendje të përgjigjen për veprimet e tyre në masën e duhur. Shkaku më i rëndësishëm i trashje e njeriut overeating fiksim shkakton njerëzit që të fitojnë peshë gjithnjë e më shumë, ndërsa përjeton një numër të pikave negative, por jo duke gjetur forcën për të ndryshuar. Vënë re se lakmi sëmurë më karakteristike për gratë sesa për burrat. Ky çrregullim të hahet mund të ndodhë në anëtarët e çdo race. Më të overeating i sëmurë shkakton trashje edhe në të rinjtë, dhe ata janë të aftë për një shkop të gjatë në dietë dhe humbin peshë, por shpejt u kthye atë.


Deri më sot nuk ka arsye të dukshme e çrregullime të hahet dhe pasojat që vetëm tani të realizuara në mënyrë të plotë. Shkencëtarët janë duke kërkuar për të identifikuar të gjithë faktorët që ndikojnë në zhvillimin e çrregullimit. Kemi supozuar se vetëm si çrregullime të tjera të hahet, lakmi sëmurë ndodh kur një kombinim i faktorëve biologjike dhe psikologjike, përveç kësaj, arsye e rëndësishme është mjedisi. Çrregullim i pandreqshëm overeating gjetur natyrën e caktuar mendore. Por arsyeja njerëz të trashë - kjo nuk është aq shumë duke ngrën tepër i sëmurë si ka sfond probleme të tjera të tij. Natyra e saktë e overeating lidhje pakontrolluar dhe depresioni ende nuk është plotësisht e qartë, sepse hulumtimet në këtë fushë vazhdon. Pretendohet se ky çrregullim ushqimi mund të jetë shkaktuar nga splashes të tilla negative emocionale si zemërimi, depresioni, trishtim, ankth, etj Megjithatë, ato mund të jenë një pasojë overeating i sëmurë.


Zbuloi se shkaku i trashje e njeriut, është në gjendje të zhvillojë në familje. Kjo është ajo që i jep disa arsye për të dyshuar në këtë çrregullim komunikimi me një predispozicion gjenetik. Nga ana tjetër, bir i fenomeneve të tilla mund të ndodhin për arsye të tjera. Në ato familje ku shqetësuar tradicionalisht sjellje të hahet, ose ajo nuk është interpretuar mjaft të saktë, problemet e mundshme me trashje, mbipeshë. Në të vërtetë, në bashkësitë familjare, ku fëmijët nga një moshë të re futur zakone të hahet, jepen përcaktimet e pasaktë janë shpesh shumica e anëtarëve janë mbipeshë apo i trashë. Justifikuar sjelljen e tij që aq ushqyer gjyshërit tanë, nënat, baballarët, etj, njerëzit vazhdojnë të praktikojnë qasje të gabuar ndaj ushqimit të prodhuar në këtë mënyrë një zakon për të nopem dhe pasardhësit e tyre.


Shkencëtarët që punojnë në këtë drejtim, duke u përpjekur për të identifikuar lidhjet e ndryshme mes overeating pakontrolluar dhe aspekte të tjera fiziologjike dhe psikologjike të jetës njerëzore. Përveç kësaj, arsyeja trashje mund të qëndrojnë në lidhje me metabolizmin, kimikate të trurit kur overeating i sëmurë është rezultat i proceseve të brendshme ndikimit në trup. Ajo merr parasysh mënyrën se si trupi individi djeg kalorive që vijnë. Besohet se nuk ka qenë pa shkaqe gjenetike, siç përshkruhet hahet çrregullim ndodh shpesh herë të gjithë anëtarët e familjes.


Pra, problemi është shumëzuar duke përdorur vlerat ushqimore konvencionale, duke shkaktuar një rritje të numrit të njerëzve që vuajnë nga overeating i sëmurë. Në familjet ku ushqimi është kushtuar vëmendje tepër, plot fëmijët në rritje. Prindërit bëjnë gabim e duke përdorur ushqimin si nxitje ose si një mjet për të kompensuar për diçka. Kjo është, duke e bërë fëmijën dhimbjen ngjit zakon dhe imazhin e shijshme apo lënë atë e di se ai do të marrë ëmbël, vetëm duke bërë diçka të mirë, të japin prindërve të njëjtin vendosjen për të ardhmen e jetës njerëzore që sheh ushqimin jo si një mjet për të mbështetur jetën dhe një burim i ushqyesve dhe mineraleve . Pastaj, sigurisht, për të rregulluar, për shkak të përpjekjeve të jashtëzakonshme nga ana e personit dhe të profesionistëve të cilët ndihmojnë atë të përballen me problemin.


Së fundi, disa statistika: në vendet perëndimore njerëz të prirur për të overeating i sëmurë, sipas vlerësimeve të fundit, rreth 2%, dhe 15% e tyre kanë trashje mesme dhe të butë. Megjithatë, ky çrregullim është më e natyrshme për ata njerëz formë e trashje e të cilëve është e vështirë, prandaj ka probleme serioze shëndetësore. Vlera e grave dhe burrave që vuajnë nga ky çrregullim është përkatësisht 3: 2. Shumë nga këta njerëz herë pas here përpiqen për të rregulluar gjërat, por si për të zgjidhur problemin është e vështirë, parashikon rekurs ekspertëve.