Mënyrat për të luftuar overeating mbrëmje


Ju ndoshta vënë re se në mbrëmje është shumë e vështirë për të kontrolluar oreksin tuaj dhe është e vështirë për të mbajtur nga overeating. Në të vërtetë, ne lehtë mund të heqë dorë nga mëngjes (e cila është shumë e gabuar) dhe tërë ditën në ushqim, ne nuk mund të mbani mend, por vidyazykatysya nga darkë - për ne një detyrë mjaft e vështirë. Mënyrat e mëposhtme për të luftuar overeating në mbrëmje për të ndihmuar të merren me këtë problem me shëndetin.
Shpesh në mesin e atyre që humbasin peshë mund të dëgjoni është: "I vendosur për të humbur peshë, dhe unë nuk kam pasur mëngjesin, kështu që nuk potovstishayu. Kam gjetur një mënyrë e mrekullueshme për t'u marrë me plotësi - një refuzim të mëngjes. Megjithatë, kur afrohet koha e drekës afrohet urinë. Kjo çon në faktin se personi fillon të hahet çdo gjë që vjen në dorë, dhe nuk do të ndalet derisa të bëhet i keq. Atëherë personi ndjen zhgënjimin filluar të qortojë për dështimin për të kontrolluar veten. Por çfarë duhet të bëjmë, për shkak se tashmë në stomak të gjitha ushqimet, dhe të gjitha ekstra domosdoshmërisht të shkëputet në anët.Dhe, duke vendosur të tërheqë veten së bashku dhe për të luftuar overeating në mbrëmje, një burrë i jep një mjedis: ". Gjithçka që unë nuk do të ha" Kështu, ai bie në një rreth vicioz. Që njeriu përsëri pas mëngjes, të jetë i sigurt për të dështoj dhe hani darkë normë ditore të ushqimit. Dhe kështu është përsëritur çdo ditë. Përpjekje të tilla për të hequr qafe e kg shtesë, nga ana tjetër, vetëm të çojë në tërësisë. Ne mund të konkludojmë në mbrëmje se overeating është rezultat i dietës paekuilibruar gjatë gjithë ditës. Dhe siç e dini, në mbrëmje zhor është një shkak i madh i trashje.


Një dietë e ekuilibruar
Mënyra kryesore për të luftuar mbrëmje overeating - një uniforme, korrekte, dietë të ekuilibruar. Ndonjëherë, për të zgjidhur këtë problem mëngjes mjaft të rregullt dhe ju mund të shihni se sa peshë do të fillojë të largohet nga ju.
Për shumë, kjo mund të duket e çuditshme, sepse ata besojnë se mëngjesin vetëm shton panevojshme. Por përfitimi kryesor i mëngjes është se ajo zvogëlon sasinë e ushqimit të konsumuar gjatë ditës. Mëngjes i dytë ndihmon të mos nopem në drekë. Kështu, ne mund të konkludojmë se të shmangur overeating në çdo rast për të shmangur urinë.


Çka e shkakton uri?
Cili është rreziku nga uria? Kur një njeri ndjen uri, përmbajtja e gjakut zvogëlohet leptin hormoneve. Ai është zëri i yndyrës duke vepruar në hypothalamus jep ngopje.

Kur agjërimi, duke ulur përqendrimin e leptin zhduket dhe ndjenja e ngopjes. Pra, kur një person fillon të hahet, ai nuk mund të ndalet, thithjen gjithçka. Ai vazhdon të hajë deri sa ai arrin nivelin e rregullave leptin.

Pse po ndodh kjo? Fakti se humbja e leptin në gjak po rritet me shpejtësi, por shumë ngadalë. Para se leptin kthehen në normale, njerëzit mund të hani shumë më tepër. Pra, nuk e fajësojnë veten e tyre për funksionimin e duhur të hormoneve. Ne nuk layemo zemrën për atë që është "madly trokitur" kur ne ngjit shkallët dhe nuk layemo veten se djersa për shkak të ngrohjes.


Mënyrat për të luftuar overeating
Ka shumë metoda për të përballuar me mbrëmje overeating. Hapi i parë është që të hani ngadalë, përtypet me kujdes çdo pjesë, dhe nuk ka bërë asgjë për të jashtmit, të tilla si shikuar televizor apo duke lexuar. Nëse keni nevojë të përdorni të hahet enë kuzhine, lugë ose pirun, ajo ngadalëson vakt, duke lejuar leptin kërcej prapa, dhe ju nuk ha tepër.

Por më e rëndësishmja - një respekt për ushqim, pastaj hani në një kohë të caktuar dhe mos kaloni ngrënies. Gjithashtu, në asnjë rast nuk duhet të parandalojë ndjenjën e urisë.

Kjo mund të duket se të gjitha këto mënyra për të luftuar në kundërshtim overeating me besimin popullor se për të humbur peshë duhet të hani më pak. Por uria mund të çojë në trashje, pasi nivelet e ul leptin, i cili çon në overeating.

Humbni peshë pa uria
Në të vërtetë, të humbni peshë pa agjërim mund të duhet vetëm për të mësuar atë. Njerëzit ra të fikët dietat besoj se humbje peshe të rehati - kjo është e pamundur. Pas procesit të luftës me peshë kërkon përpjekje të vazhdueshme fizike dhe psikologjike. Megjithatë, dietë e duhur - e vetmja mënyrë për të marrë formën e dëshiruar, duke mbajtur shëndetin tuaj dhe nerva.


Ushqimi dhe ushtrimi, natyrisht, gjithashtu të japë rezultate të mira, por në gjendje të dëmtojë gjendjen mendore të njeriut, të çojë në një avari nervor.