Lose peshë nga lloji temperamenti njerëzor


Pothuajse të gjithë njerëzit që duan të humbin peshë, ëndërr për ta bërë këtë sa më shpejt që të jetë e mundur për të reduktuar kohën e dietat mundim dhe aktivitetit fizik. Rastësisht, pyetja se si për të humbur peshë kujdesin më të shpejtë jo vetëm e njerëzve të zakonshëm të cilët janë duke luftuar për një mënyrë jetese të shëndetshme, por edhe profesionistë në këtë fushë - nutritionists. Sigurisht, shumë tërhoqi vëmendjen për faktin se çdo dietë për çdo person ka të efektivitetit të tyre: dikush bie pothuajse menjëherë, por të tjerët nuk mund të mbijetojnë dhe disa ditë. Ajo që përcakton suksesin e iniciativës? Si për të bërë procesin e humbjes së peshës mbahet nëse jo të lumtur, të paktën, asnjë përpjekje mbinjerëzore? Përgjigja është: mënyra më e lehtë për të humbur peshë për llojin e temperamentit të njeriut, që është, me veçoritë e karakterit të tij.


Këtë herë pothuajse askush nuk numërohen dhe kur një njeri vendos se është koha për të humbur peshë, ai shpesh zgjedh për vete një lloj i pëlqente atë një dietë, të uritur ose në një nxitim për t'u regjistruar në ndonjë aktivitet sportive. Megjithatë, pavarësisht nga fakti se variantet e ndryshme të dietat dhe të ushqyerit për humbje peshe, aktivitet fizik dhe metoda të tjera për të humbur peshë, një shumë, duhet të zgjidhni një të tillë që mund të vërtetë të ndihmojnë. Në mënyrë që të humbasin peshë, është e domosdoshme për të përcaktuar llojin e temperamentit të njeriut dhe të vini deri për të mënyra më e mirë për të humbur peshë. Siç është e njohur, u pajtua të ofrojë katër lloje të temperamentit: përgjakshëm, kolerik, melankolik dhe flegmatik. Cilat karakteristika janë karakteristikë e një lloji të veçantë dhe se si për të humbur peshë është e lehtë, metodë për zgjedhjen e llojit të temperamentit të njeriut?


1. optimist. Këta janë njerëz me një opinion pozitiv për jetën, ata janë të gjallë dhe të lëvizshme, lehtë mund të përshtaten me mjedisin, madje edhe në qoftë se ajo po ndryshon me shpejtësi. Shumica kanë një sens të mirë të humorit, e cila është e lehtë për të shkuar nëpërmjet jetës dhe të kapërcyer të gjitha vështirësitë. Me njerëz të tjerë optimist lehtësisht konvergojnë gjejnë gjuhën e përbashkët shumë shpejt. Përgjakshëm asnjë dobësi e natyrshme, por ato janë mjaft impulsiv, lehtë e sipër, nuk jepem vështirësi.

Lose peshë për këtë lloj temperamenti nuk është shumë punë për një njeri të natyrës përgjakshëm nuk do të jetë një aderimin problem, si gjithmonë përkushtimin në gjakun e tyre. Vini re se optimist nuk kanë nevojë për ndonjë dietë projektuar për një rezultat të veçantë. Për njerëz të tillë duhet të jenë të dizajnuara me kujdes sistemin e energjisë, e cila do të shkrihet me jetën e tyre të përditshme do të bëhet normale, rëndomtëri natyrale, jo të denjë për vëmendje të veçantë. Si optimist mjaft aktive dhe mobile, të sistemit të duhur të furnizimit me energji sjell efekt pothuajse të menjëhershëm dhe për të mbajtur rezultatin nuk do të bëjë punë të veçantë. Ushqimi i duhur për sistemin përgjakshëm mund të përfshijë një numër të artikujve të cilat janë për t'u ndjekur në mënyrë rigoroze, pa ndjenjë mundimet shumë mendore.


2. melankolik. Cenueshme, njerëz të pambrojtur të cilët mund të kalojnë nëpër një çdo detaj. Për atë që po ndodh në shpirtrat e tyre nuk e di dhënë për të tjerët - të gjitha emocionet e vërteta melankolik fshehur nga sytë prying. Nuk ka zhgënjim apo trishtim apo zemërimi nuk ndikon sjellja melankolik, dhe jashtë saj do të sillen si zakonisht.

Lose peshë melankolik mund të jetë e vështirë për shkak se nganjëherë ata fizikisht kanë nevojë për të ngrënë diçka të shijshme. Nëse ju kufizojnë qasjen në një melankolik shijshme, ai është mjaft në gjendje të heqë dorë nga gjithçka dhe zahandrity. Njerëz të tillë thjesht kundërindikuar fuqishëm kufizojë dietë, një dietë për melankolik duhet të mbetet një vend për një numër të vogël të ëmbëlsirat. Për të kjo nuk ka çuar në peshë të tepërt, por dietë ishte efektiv, duhet të kërkojë për të zëvendësuar të dëmshme për goodies të dobishme: biskota dhe çokollata - për bukë, fruta, arra, në vend të sheqerit në çaj shtoni mjaltin, etj Për melankolik dietë të rreptë - punë e vështirë, e cila nuk ka gjasa për të sjellë racionin sukses njerëzit e tillë duhet të jetë e ndryshme. Kjo sugjeron se sistemi i furnizimit me energji elektrike duhet të veshin karakter melankolik ekuilibruar, nuk mono-dietë dhe agjërimin. Një rol të veçantë për humbje peshe Njerëzit me këtë lloj të temperamentit të luajtur ushtrim fizik, lojra natyrë, not. Kjo do të shmangë zhvillimin e shtetit melankolik depresion kundër sfondit të kufizimeve dietetike.


3. flegmatik. Ky qetë, njerëzit nganjëherë i ngadalshëm që janë jashtëzakonisht e vështirë për të prish. Mood ata gjithmonë të qetë, pa ekstreme dhe të prishin e tij do të përpiqet të vështirë - në bilancin ata nuk sjellin asgjë. Asnjë emocionet dhe ndjenjat në hover tuaj fytyrë për të parë ju si mjeshtra flegmatik vërtetë të fshehur ato nga sytë e të tjerëve.
Për mbipeshë flegmatik është problemi i vërtetë, sepse e tërë jeta kontribuon për kilogram akumulimit. Ngadalësia jo vetëm që e bën peshë flegmatik fituar, ajo është gjithashtu shumë e vështirë për të humbur peshë për shkak se ajo është e nevojshme për të jetuar në mënyrë më aktive. Për njerëzit me këtë temperament është vetëm një mënyrë: të hanë vetëm ushqime me përmbajtje të ulët të sheqerit, i cili, megjithatë, nuk thotë se këto enët janë pa shije. Të bësh formësimin flegmatik të mirë, yoga, përkul trupin.


4. kolerik. Egra, temperamentin impulsiv këta njerëz vazhdimisht forcat e tyre për të filluar gjëra të reja, për përcaktimin e qëllimeve të larta, por për të hedhur gjithçka në gjysmë të rrugës, kaloi në çështje më të rëndësishme, e cila nuk është e destinuar të vdesin. Ky popull emocionale janë të prirur për ndryshime të shpeshta të humorit, papritur ata nuk janë në gjumë për një kohë të gjatë.

Për sa kohë të mbetet i papunë për kolerik padurueshme, ajo mbetet vetëm një gjë - për të shkuar në frigorifer për të shijshme. Vërtetë për të humbur peshë dhe ata nuk do të jetë e vështirë, sepse çdo rast i ri i sjell ata në lëvizje.