Liposuction kirurgjikale në yndyrë trupit


Liposuction kirurgjikale në yndyrë trupit veçanërisht gëzon popullaritet të lartë, si dhe një rreziqet më të rëndësishme. Fat emboli - bllokim e gypit ose anije pika yndyrë emboli - një komplikacione të rralla, por ende e mundshme të operacionit, të cilat mund edhe të bëhet një kërcënim për jetën e pacientit. Liposuction kirurgjikale është e ndarë në klasike aspiratën vakum, ultratinguj dhe lazer.
Teknologji Vakuumaspyratsyonnaya për të hequr sasi të mëdha të nënlëkurës yndyrë, është përdorur më shpesh. Kjo nuk do të dëmtojë indet nuk ka ndikim negativ në pronat elastike të lëkurës, si dhe periudhën e rehabilitimit (7-14 ditë), pasi ajo shkon mjaft mirë dhe pa përkeqësim të gjendjes së përgjithshme të pacientit. Me Liposuction tejzanor depozitat kirurgjikale yndyrë janë thyer, si emri nënkupton, valë tejzanor. Pipëz me transmetuesit tejzanor dhe kanal për largimin e yndyrës nënlëkurës lehtë depërton indeve, konvertimin emulsioni yndyrë e cila thithur menjëherë. Aplikimi i metodës ka nuanca e saj. Kur përpunimit zona të mëdha nga zonat ekzistojnë edemë yyazytsirnist dhe dehje të rënda, ndonjëherë kërkon terapi detox. Kështu, njerëzit me mosfunksionim i sistemit nxjerrës duhet të zbatohen për këtë qëllim me kujdes. Është e rëndësishme dhe aftësia e kirurgut për të punuar në harmoni pipëz lëvizjet e shpejtë për të shmangur mbinxehje dhe kujdesit të lëkurës.Kirurgji lazer liposuction mund të përdoret qoftë vetëm ose në kombinim me Liposuction vakum. Në rastin e parë heqjen e deformime kontur në fusha të ndryshme të individit dhe në zona të vogla të trupit (si shqiponjë në anën e pasme, kofshët e brendshme), ku ju doni të hiqni jo më shumë se 100 ml vaj. Rasti i dytë - Korrigjimi i zonave të mëdha me një sasi të madhe i nënshtrohet likuidimit nënlëkurës yndyrë. Operacioni i orientimit të tillë tre faza kryesore. Së pari, rreze lazer nënshkruajnë enët e vogla të gjakut, pastaj vakum derdhur mënyrë pjesa më e madhe e yndyrë dhe ka fund trajtim lazer e dermis me qëllim të reduktimin dhe duke shtuar elasticitetit të indeve.


Kirurgu i cili bën Liposuction duhet të marrë parasysh trashësinë e lëkurës së pacientit. Lëkurë të hollë është reduktuar mirë, por i sëmurë fsheh edhe parregullsi të vogla në fushën e operacioneve. Prandaj, tiparet strukturore të Liposuction tillë indeve kryhet vetëm në shtresën e thellë nadmыshechnom. Lidhur me lëkurë të trashë, ajo redukton keq, edhe pse fsheh edhe parregullsitë e vogla. Në këtë drejtim, kirurgët të zvogëlojë sasinë e yndyrës që është larguar dhe pas kirurgji rekomanduar varg i procedurave kozmetike për të reduktuar lëkurës.


Është menduar: që nga zona e Liposuction pësuar më vonë "duke yndyrë" nuk mund të (qelizat e largët yndyrë nuk janë restauruar), një lloj "kompensimi" (rritje) plotësisht iyazytsirna në pjesë të tjera të trupit. Megjithatë, ky pohim është i pabazë. Në vitet e fundit, metodat janë bërë të njohura, të ashtuquajtura Liposuction jo-kirurgjikale, ose më mirë, lipolysis, të tilla si kimike (injektimit të trenave të veçanta) ose kriolipoliza që ndikon në qelizat yndyrë nga temperatura të ulëta. Lipolysis mund të jetë një alternativë për Liposuction kirurgjikale? Këto çështje tani i shqetësuar shumë pacientë potencialë kirurgët plastike

Gjyqtari për veten tuaj: ndryshe nga Liposuction lipolysis punon në një zonë mjaft të kufizuar (jo më shumë se 10 sq cm.) Dhe kërkon shqyrtimin paraprak të plotë të trupit. Operacioni me të gjitha rreziqet e saj është nën kontroll të plotë vizuale e kirurg, dhe yndyra është nxjerrë drejtpërdrejt jashtë. Në rastin e një ose një tjetër lloj i ngarkesës lipolysis për përpunimin dhe nxjerrje e yndyrë trupit bie në trup, veçanërisht në sistemin nxjerrës (mëlçisë, veshkave, traktin gastrointestinal). Për të përballuar me dehje dhe të përmbushë me sukses misionin e saj, nevojitet një shëndet të mirë.


Krahasimi Liposuction kirurgjikale dhe teknologji minimalisht invazive lipolysis, e vështirë për të ndarë qëllimin e tyre, sepse ata kanë për qëllim marrjen e të njëjtin rezultat. Transaksionet në kirurgji plastike nuk është kryer për arsye mjekësore, dhe me kërkesë të pacientit, respektivisht, të fundit dhe zgjedh një siluetë korrigjim, të udhëhequr nga këshillat e ekspertëve. Minimalisht teknikat invazive mund të përdoret për të hequr sasi të vogël të yndyrës ose si një seri e procedurave, shumë ngadalë dhe gradualisht ndryshon siluetë. Megjithatë, mbani mend se yndyra është shkatërruar nga një qasje e tillë nuk është larguar menjëherë nën kontroll vizuale dhe duke marrë rezultate të shpejta parashikuar ashtu siç ndodh në një Liposuction kirurgjikale. Trupi merr një peshë për të eliminuar qelizat e vdekur vetë, dhe ajo merr atë pak kohë.

Jo Liposuction, lipolysis ose jo për të reduktuar peshën, detyrën e tyre - për të eliminuar kontur deformim, duke e bërë siluetë më tërheqës dhe harmonike. Sigurisht, në krahasim me mundësinë e Liposuction lipolysis është shumë më e gjerë. Gjatë operacionit hiqet 2-4 litra yndyrë, ndërsa në trupin lipolysis është në gjendje të riciklojnë 14 ditë 50-100 ml liruar nga vakuolat qelizore dhe edukuar në hapësirën ndërqelizor e materies yndyror.

Ky fakt kufizon fushëveprimin e lipolysis zonave shumë të vogla, të tilla si mjekër "dytë" apo gjunjë. Sigurisht, për kirurgji janë contraindications që mund të gjendet, duke përfshirë edhe të detyrueshme gjatë ekzaminimit para operacionit. Një tjetër gjë - kur një person nuk guxojnë të kirurgjisë për shkak të vetëdijes së pamjaftueshme të teknologjive të reja mjekësore.