Infeksioni HIV në fëmijët


Infeksioni HIV në fëmijëri merr rëndësi jo vetëm në vende të ndryshme, por gjithashtu ndikon dhe Rusia. Natyrisht, fëmija mund të infektohen nga nëna. Gratë që janë në rrezik - janë përzier seksit dhe drogës varur, janë bartës të kërcënimit të infeksionit. Prostitutat në 60% të infektuar apo të infektuar me HIV. IST Statistikat Klinika 80% e mbushur me HIV të infektuar. Rasti i parë i pranisë së HIV regjistruar vjet e gjysmë pasi bota filluan të flasin për virusin.


Në SHBA dhe Evropën Perëndimore, 70-90% e fëmijëve të infektuar perinatally, dhe vetëm 11-18% janë të infektuar gjatë transfuzioneve të gjakut.
Në praninë e HIV-it, një grua duke qenë shtatzëna mund vidyazykatysya e abortit. Në këtë rast, fëmija në të vërtetë të rrezikshme për infeksion. Problemi i pediatrik HIV / AIDS në vendet tona nuk është vendi i fundit. Me 20% të femrave që kanë HIV, vetëm 11% pajtohen për abortin.
Në fëmijët e infektuar perinatally nëse trajtimi parandalues ​​nuk është kryer, viti i parë i jetës diagnostikuar me AIDS, shumë diagnozën AIDS caktuar për secilin vitin e ardhshëm, dhe deri në katër vjet, gjysma e fëmijëve të diagnostikuar me sëmundje fazë fund AIDS-it. Arritjen e moshës pesë vdes çdo tre HIV pozitiv dhe rreth 12% e HIV-negativ. Si rezultat, shumica e fëmijëve që kanë HIV vdesin para se të arrijnë moshën pesë.


Infeksioni HIV në fëmijët është shpesh e rëndësishme jo vetëm në lindje. Në veçanti fëmijët me rrezik të gjejnë veten adoleshencë. Rritur interesi dhe aktiviteti i lartë seksual çon në ndotjen masive. Skema e përgjithshme e vëzhgimet e të rinjve tregojnë se 75-80% e nxënësve të shkollave të mesme seksualisht aktive. Të rinjtë rrallë përdorin mbrojtje. Ky fakt çon në faktin se në moshën njëzet, çdo person i ri i pestë ka të infeksionit me HIV.
Nëse infeksioni HIV ndodh në fëmijërinë e hershme, ajo është mjaft e mundshme ndotje nënat pleqsh. Infeksioni HIV transmetohet nënë fëmijën e saj. Kjo ndodh kur gji. Çarje në të dalë, është një burim përmes të cilit mund të bëhet gruaja infektohen ushqyer një fëmijë. Prandaj, për të shmangur pasoja të tilla, duhet të ndalet ushqyerit, të shkojnë në përzierje artificiale.


Fëmijët të cilët janë të infektuar perinatally në një moshë të re, vuajnë më e vështirë. Infeksioni HIV në fëmijët të tilla, të ardhurat më të shpejtë dhe shpesh çon në vdekje. Në më të vjetër të infektuar gjatë transfuzionit të gjakut, infeksioni ndodh më shpejt. Sindromi Retrovirusnыy, me infeksion vertikale në rastet e mëparshme nuk është përshkruar.
Nuk janë të kategorive të ndryshme të fotografisë klinike të infeksionit me HIV në fëmijët.
Kategoria N - nuk ka simptoma, mund të ketë shenja të kategorisë A.
Kategoria A - simptoma të butë klinike. Në fëmijët atje, infeksionet hepatomegaly, limfadenopati, splenomegaly, shytat, pezmatim i lëkurës, periodike dhe të përsëritura, otitis media, sinusit.

Kategoria B - ka komplikime anemi, neutropenia, trombocitopenia, meningjit bakterial, sepsis, pneumoni, candidiasis, stomatit, bronkit, ezofag, nefropati, ethe, toksplazmozës, lisë së dhenve.
Kategoria C - simptoma të rënda të AIDS, infeksione të rënda bakteriale, rifillimi si pneumoni, septikemi, meningjiti, abscese të organeve të ndryshme, lëkurë dhe abscese mukozës. Candidiasis pulmonare, Candida ezofag, encefalopati (frenim truri, fituar atrofi mykroэntsefalyya nga aftësi të kufizuara intelektuale të trurit) fituar shqetësime motorike dhe shumë simptoma të tjera.


HIV nëna e infektuar mund të lindin fëmijë të infektuar me HIV, por gjithashtu mund të lindë i shëndetshëm. Në rrjedhën e parandalimit, yyazytsirnist të paturit e një fëmijë me infeksion HIV në trup, është 3%. Nëse nuk ka parandalim, rreziku për të pasur një fëmijë me infeksion HIV rritur me 30%. Natyrisht, HIV të infektuar gratë e interesuara në lindjen e fëmijëve të shëndetshëm. Për këtë është e nevojshme të regjistrohen në kohë. Ka qendra të veçanta AIDS. Në këto qendra, në shtatzëninë e hershme, ju mund të shkoni për të mjekëve, të marrë specialistët e konsultimit është e nevojshme të ngushta dhe të marrin trajtim parandalues. SIDA - një sëmundje vrasës. Infeksioni HIV në fëmijërinë e vret shumë fëmijë. Pavarësisht nga përpjekjet e rëndë e mjekëve dhe punonjësve të shkencës, një shumë e drogës për të kuruar sëmundjen para se të del në fund. Fëmijët e lindur nga nëna e infektuar me HIV kanë HIV në aspektin e zhvillimit fizik dhe psikomotor nuk ndryshojnë nga fëmijët me infeksion HIV.


Pas lindjes, një nënë fëmijë i lindur i cili ka infeksion me HIV, duhet të respektohet në klinikat e rretheve banimit në mënyrë të zakonshme. Një fëmijë nuk duhet të ndryshojnë nga fëmijët e tjerë. Të gjitha analizat e kryera në klinikat konvencionale.
Si një fëmijë i lindur me nënën e infektuar me HIV është shishe-ushqyer, është e nevojshme për të siguruar kos saj, djathë, qumësht. Fëmijët e infektuar me HIV dhe fëmijët e lindur nga nënat HIV-pozitive kanë nevojë për vitamina shtesë dhe ushqim të larmishëm. Çdo ditë një fëmijë duhet t'i jepet perime, fruta, peshk dhe mish gjithmonë të freskët.


Në javën e gjashtë të jetës për fëmijët e lindur nga nëna HIV pozitive transmetimit të parandaluar pneumoni Pneumocystis. Në pritje të hulumtimit virologjike dhe vizibilitetin e rezultatet pozitive të vazhdojë të kryejë trajtimin parandalues ​​fëmijëve.
Nëse diagnoza "HIV" është përjashtuar, fëmija është larguar nga llogaria në Qendrën për AIDS.
Fëmijët të cilët janë diagnostikuar me HIV, janë të fëmijërisë me aftësi të kufizuara dhe ligji atyre disa privilegje.