Të punës pa pagesë dhe aktive për gratë


Sjellja gjatë kohë i publikut gjatë lindjes gratë vetëm mund të ëndërrojnë. Urdhërat ndryshuar pasi ajo u provua se në pozicionin e shtrirë në shpinë, rritet dhimbje, dhe puna është ngadalësuar. Dhe tani, në qoftë se dikush nga gratë shtatzëna gjatë punës do të duan të ecin, të dalë, të ulen, ata do të lejohen. Ka shumë spitale lindjes ku taktika të tilla të praktikohet. Le të flasim për punë të lirë dhe aktive për gratë.
Që të filloni të përcaktojë disa koncepte: falas ose i quajtur punës aktive, gjatë së cilës nëna shtatzënë mund të ndryshojnë pa kufij paraqet dhe për të gjetur më të përshtatshëm për të ecur, mbledhje, bëni ushtrimet masazh, të marrë një dush dhe madje edhe banjo - në përgjithësi, të ndjehen zonja e situatës. Një prej nënave të doja të kërcej fytbolah (topa të mëdha diametër), tjetrit "rri" në bar, dhe i treti dëshiron të qëndrojë në të katër këmbët. Ndonjëherë kontraktimet zvogëlojë në mësimet më të mahnitshme. Pra, kjo ndodh, për shembull, 4-orë hipur ulët në tabelat lagjes mbi rrota, pozicion të pjerrët bazuar në duar të relaksuar. Intuitive kapjen dhe përmbushjen e dëshirave të trupit, duke lehtësuar kontraktimet e gruas dhe për të ndihmuar fëmijën të kapërcyer pengesat, të cilat shumë në "rrugën e parë" e tij.Për partnerin e lirë e ofrimit të lejuar të marrin pjesë. Kjo nuk është domosdoshmërisht babai i fëmijës. Jo çdo njeri është i gatshëm për të lëvizur një situatë të ngjashme. Nëse satelitore nuk kërkon nga të gjitha mjetet e as ishte nëna shtatzënë për të ndarë përvojat, për të bindur dhe nuk e detyrojnë atë. Partner në lindje mund të jetë ndonjë nga gjyshërit e ardhshme, një mik ose instruktori kurse për gratë shtatzëna. Në kohët e lashta, përcjellje e tillë quhet Dole ose doula (përkthyer nga gjuha e lashtë greke - rob). Ata, ndryshe nga mamitë, vëmendja e të cilëve është e fokusuar në promovimin e foshnjës nëpër kanalin e lindjes, kishte për të ndjekur grua për të kontrolluar e saj gjendjen emocionale, humor, frymëmarrjes, të ndihmojë të kryejë ushtrime, masazh dhe të përgatisë një pije të veçantë.


Shtrirë në anën e pasme apo anën është i përshtatshëm për të marrë mjekët e ofrimit të, por fiziologjikisht për nënat shtatzëna dhe të reja. Mitra rritet në madhësi, compressing aortës dhe Cava inferior vena, duke ndërprerë rrjedhjen e gjakut dhe shpërndarjen e oksigjenit. Nga kjo organet e muskujve të vendosura në legen, humbasin elasticitetin dhe për këtë arsye maksimale shtrihen shoqëruar me butësi. Penguar nga kalimi i ushqyesve nëpërmjet placentës në trupin e fëmijës që ndikon në shëndetin e saj. Siklet presion plotësues rëndë në mollaqe barkut dhe prapa, nga stresi i rëndësishëm nëna shtatzënë shpejt të lodhur dhe të përpiqet që të përshtatet plotësisht i rraskapitur.


Në qoftë se nuk qëndrojnë të gjithë 8-10 orë, dhe të vazhdojë të lëvizë në mënyrë aktive - ndryshimin. Veglat, organet dhe indet janë duke funksionuar normalisht, trupi nuk do të duhet të llojit dhe të humbin burimet. Dhe për shkak presionit pozita drejtë fshikëzës fetusit të fortë në qafën e mitrës, zbulimi përfunduar shpejt. Këta dy faktorë - reduktimin e dhimbje të natyrshme dhe të reduktuar periudhën e kontraktimet - janë përparësitë kryesore të sjelljes së lirë gjatë lindjes.

Sjellja e lirë gjatë lindjes është duke u bërë gjithnjë e më popullore. Por të përdorë këtë metodë pa përgatitje dështojnë. Së pari ju duhet të merrni leje mjek i cili është shtatzënë. Ai do të japë rekomandime të veçanta, të cilat mund të kufizojnë shkallën e vullnetit tuaj, zbulojnë contraindications. Kundërindikimet për përdorimin e metodës do të ketë komplikime, preeclampsia, presion të lartë apo të ulët të gjakut, ënjtje, sëmundje të veshkave, sëmundje të sistemit nervor. Këto shtete kërkojnë monitorim të vazhdueshëm. Specialisti do t'ju ndihmojë të zgjidhni një spital praktikues këtë metodë. Vizitoni klasa për gratë shtatzëna, të organizuara në klinikat antenatal dhe qendrat palestër, të zgjerojë gamën e njohurive në lidhje me ringjalljen e artit. Nëna e ardhmja dhe partneri i saj në ofrimin mësojnë relaksim dhe frymëmarrja zbutës, do të tregojnë pozita më efektive lehtësimin e dhimbjeve, dhe i njohur me hollësitë e metodave të tjera.


"Ecni" në spital zgjedhur bërë atë që quhet një të detyrueshme për një fushë të veçantë. Pas saj shumë më e qartë. Para së gjithash, kufiri do të ndikojë në aktivitetin motorik, dhe bëhet e qartë nëse gruaja në dispozicion vetëm në një dhomë të vogël, në të cilën ju mund të ecin, mbledhje, lakimi, duke marrë poshtë, ose ajo do të sigurojë një të gjera "aktivitetet në terren" (inventar të veçantë dhomë - Fitness , topa, pajisje për masazh e pikave refleks - dhe një banjo e pajisur me xhakuzi). Të kënaqur me atë që pa, mund të hyjë në një kontratë shërbimi në këtë spital, përndryshe, duhet të shikoni për një institucion tjetër.


Pas mbërritjes në spital, gruaja merr në shqyrtim, e cila në fund të fundit vendos se çfarë do të jenë taktikat e lindjes. Ndodh që një shtatzëni të lumtur papritmas përfundon lindjes problematike (shkëputje placentar, gjakderdhje, kundërvajtja fetusit prezantim). Pastaj sjellja e lirë gjatë lindjes pamundur.

Mjekët kanë nevojë për të forcuar kontrollin e shëndetit të nënës dhe fëmijës: ata janë më shumë të ngjarë të jenë të dhënat e interesuar kardyomonytorynha, për të matur presionin dhe temperaturën, të shqyrtojë qafën e mitrës dhe vagina. Është e mundur që të mos të bëhet pa mbështetjen e procedurave (pikoj) dhe madje edhe kirurgji (c-seksioni). Lajmi i një defekti të aftë për të leveling pesë minuta për nënën e tij, tërësisht të përgatitur për të vepruar një skenar të ndryshëm. Por në këtë rast argumentojnë me mjekët dhe planet për të mbrojtur ish-nuk duhet të jetë - rrezikon shumë e madhe. Ndodh që me përvojë dhe besim në aftësitë e tyre mom ende kërkojnë tij.