Diagnoza e infeksionit HIV në një fëmijë të vogël


Kur shqyrton të dhënat e HIV është e rëndësishme për të marrë parasysh historinë epidemiologjike të infektimit me HIV në amtare apo drogës abuzimit, ndërhyrje të shpeshta parenterale në një fëmijë të vogël, etj Kriteret më të sakta diagnostike infeksionit kongjenitale HIV janë candida kronike, shytave, e vazhdueshme nyjet fryrë limfatike dhe hepato - dhe splenomegaly në fëmijët e lindur nga gratë e infektuara me HIV. Flisni për diagnozën e infeksionit HIV në një fëmijë të vogël.
Megjithatë, diagnoza e "HIV" duhet të jetë klinike dhe laboratorike. Shkeljet kryesore e statusit imunitar e infeksionit HIV tek fëmijët shkak të unidirectional dhe në mënyrë të vazhdueshme ecën zhvillimin e pjesëve të pamjaftueshmërisë T-qelizë të sistemit imun. Vlera diagnostike me ndryshimet në statusin imunitar mëposhtme fëmijët: reduktuar totale CD4 + -icieTOK në 400 dhe më pak se 1 ml raport të zbulimit të gjakut CD4 / CD8 më pak se 06 të rritur përqendrimin e antitrupave në gjak, veçanërisht IgA dhe IgG, rritjen e numrit të qarkullojnë komplekset imune në një fëmijë të vogël , reduktimi i a2-microglobulin, nënpopulacione THL - dhe TH2-limfocitet. Tipar i keq paralajmërues është reduktimi progresiv i popullsisë së CD4 + -icieTOK dhe tregues immunoregulatory CD4 / CD8.Diagnoza final bazohet në zbulimin e antitrupave të HIV nga ELISA. Në 90-95% të infektuar postnatally ata paraqiten brenda 3 muajve pas infeksionit, në 5-9% - 6 muaj, 10.5% - në një datë të mëvonshme. Në qoftë se një rezultat pozitiv i kërkimeve të kryera dy herë. Në rastin e ri-konfirmimit të një rezultat pozitiv gjaku dërguar për ngritjen e një njollë përgjigje imune për të zbuluar antitrupa për proteina specifike të virusit. Zbulimi i këtyre antitrupave në një nga glikoproteinat - gpl60 gp41 gpl20 - konfirmon diagnozën e sëmundjes. Në rastin e antitrupat ndaj proteinave të tjera të rezultojë është e dyshimtë, dhe pacientët të tilla duhet gjithashtu të inspektojë në 3 dhe 6 muaj. Mungesa e antitrupave ndaj proteinave te HIV pas 3 dhe 6 muaj tregon se ELISA ishte një pozitive të rreme.


Metodat më të informative diagnozë specifike të infektimit me HIV në një fëmijë të vogël është metoda e përcaktimit të "ngarkesës» virale (ngarkesa virale) - të përcaktojë numrin e kopjeve të HIV ARN-në 1 ml plazma, dhe përcaktimin antigenemia HIV (gp24) nga ELISA dhe PCR. Fëmijët nën moshën 18 muaj kryer teste për ADN virale ose ARN. Infeksioni algorithm immunodiagnosis HIV në foshnjat dhe foshnjat e HIV përfshin PCR ose kulturë qelizore, ri-ekzaminim pas 2-4 muajsh dhe gp24 me zbulimin ELISA si pjesë të qarkullojnë komplekset imune. Në fëmijët më të vjetër se 1 vit e antitrupave të HIV-it është kryer nga ELISA me konfirmimin e mëvonshme në imunoblotinhu përgjigje.


Tregues për testimin e HIV-it në një fëmijë të vogël është mbajtur për një muaj dhe reagim më të ethshme, diarre më shumë se 1 muaj, humbje peshe ose një premium të dobët, kollë më shumë se 1 muaj, të zgjatura dhe pneumoni të përsëritura, e cila sfidon terapi konvencionale; sepsa; pezmatim i përgjithësuar; stomatit; ezofag; encefaliti subakut; nyje fryrë limfatike e dy ose më shumë grupe të më shumë se 1 muaj; hepatosplenomegaly qëndrueshme; forcimin e infeksioneve oportune të virale, bakteriale, antiprotozoale, etiologji fungale.


Diagnoza nga pneumonia limfoid intersticiale kryhet sipas X-ray (zbulimin e infiltrate kronike), por diagnoza përfundimtare është bazuar në rezultatet e biopsi të hapur të mushkërive. Kur korrik ekzaminim histologjik i biopsi zbulon mur ndarës alveolar limfoid infiltrimit dhe peribronhialnoy zonave të fshehtë.

Diagnozën diferenciale
Në vertikale diagnozën diferenciale transmetimit të HIV-it është bërë me infeksione kongjenitale: toxoplasmosis; Infeksionit CMV; Infeksionet e shkaktuara nga virusi herpes simplex; Hepatiti viral; infeksion enterovirus; Infeksion chlamydial dhe të tjerët. Diagnozën diferenciale është i bazuar në të dhënat e epidemanamnezu, shenjat e MJEKËSISË FETO - dhe эmbryopatyy, infeksioneve oportune, rezultatet e ekzaminimit imunologjik dhe imunologjike.


Në fazën e infeksionit serokonversionit akut HIV duhet të dallohet nga infeksioni adenoviral, gripit, mononucleosis infektive, meningjiti i lëngshëm, infeksionet akute zorrëve, sepsë. Në një numër të rasteve të infektimit me HIV duhet të diferencohen nga rubeola, infeksion kronik CMV, toxoplasmosis, bruceloza, sifilizi, leukimi. Në fazat e III dhe IV të zhvillimit treguesin sëmundje e sëmundjes dhe tumor, shënoi i mungesës së imunitetit. Kjo kërkon përjashtimin e shkaqeve të tyre, duke përfshirë imunodeficiencave lindura. Mbështetja kriteret për diagnozën diferenciale e infeksionit HIV është të dhënat e historisë epidemiologjike, analiza e karakteristika klinike, konfirmim laboratorik i diagnozës.