Shkalla Vitaminat e testosterone të përgjithshëm dhe të lirë në gjakShumë njerëz gabimisht besojnë se prania e testosterone në trupin e femrës është një devijim. Në fakt, trupi i femrës edhe sintetizon vitaminat, vetëm disa herë më pak se meshkujt.
Testosterone është prodhuar nga vezoret në gratë dhe lëvore më pak veshkave. Rrit nivelet e tij të gjakut jep një grua për burrat përmban një disavantazh zakonisht tregon një lloj të sëmundjes. Por gjërat e para të parë.
Çfarë gratë duhet një hormon mashkullor?
Rol të rëndësishëm ka luajtur nga ky hormon për shëndetin riprodhues të grave, duke përfshirë edhe duke u përfshirë në formimin e gjëndër ovarian. Ajo është gjithashtu e një rëndësie të madhe për zhvillimin e muskujve dhe skeletit.


Kur testosterone nuk është e mjaftueshme, muskujt nuk janë aq elastike dhe sportive nuk japin efektin e dëshiruar. Nëse ju keni testosterone mjaftueshme për të ndërtuar kornizë të mirë të muskujve do të jetë shumë më e lehtë.
Efikasiteti i funksionimit palcës kockore e gjëndra dhjamor dhe epsh dhe humor të grave gjithashtu ndryshojnë varur nga nivelet e testosteronit.


Testosterone normale në gratë

Pothuajse gjithë testosterone në trup është i lidhur me proteinat, dhe vetem nje pjese e vogel qarkullon lirshëm në gjak. Në laboratorët tani të kryejnë dy lloje të testeve - Analiza e testosterone të përgjithshëm (kapur dhe të lidhur me proteina dhe hormoneve të lira) dhe analiza e testosterone lirë.

Niveli i testosteronit tek gratë ndryshon gjatë gjithë ditës. Në mëngjes nuk është vlera e tij më e madhe, dhe madje edhe niveli bie. Gjithashtu, përmbajtja e zhurmës bie me moshën dhe rritet pas ushtrimit fizik.


Testosterone normale totale në gratë


Në varësi të laboratorit dhe mënyra e përcaktimit të rregullave mund të jenë të ndryshme.
Në përgjithësi, për gratë 18 vjeç dhe më tej si vijon: 024-27 nmol / L
Por rregullat në laboratorë të veçanta:Helix - 029-167 nmol / l;
Invitro - 038-197 nmol / l
Gjatë shtatzënisë, këto vlera mund të tejkalohet nga 3-4 herë.


Norma e testosterone lirë në gratë


Gratë rritur në periudhën reproduktive 05-41 pg / ml.
Në periudhën pas menopauzës: 01-17 pg / ml.
Kur përshkruar analizë?
Analiza të tilla zakonisht emëron një endokrinolog apo gjinekologun. Arsyet mund të jenë të ndryshme:shprehje burrështe e tipare në gratë (p.sh., rritja e flokëve në fytyrë);
cikli menstrual;
infertilitetit;
ulur epsh;
ovarian dyshuar apo tumor veshkave.Çfarë devijime në analizën?
Tejkalon standardet krijon probleme për shëndetin e grave: shqetësuar ciklit menstrual, rrit problemet yyazytsirnist me shtatzëninë. Nga rruga, testosterone të lartë mund të jetë zemrat e vogla një arsye (kjo artikullin e fundit).
Shumë vlera të ulëta duket lodhje si konstante dhe disponimi këqija. Gjithashtu mund të tregojë sëmundje serioze.
Detaje rreth testosterone lartë dhe të ulët, ju mund të lexoni artikuj në blog "Hipokratit veten." Dhe sot të gjithë!