Shenjat e para të AIDS


Sindromi i fituar i mungesës së imunitetit të karakterizuar nga funksionet ulur mbrojtëse të përmbajtjes së ulët të qelizave përgjegjëse për sistemin imunitar, duke përfshirë edhe limfocitet CD-4. HIV e tyre mbresëlënëse, megjithatë, duke e trajtuar viruset grupin "të ngadaltë", ai ju lejon të dini rreth vetes së shpejti. Zakonisht pas infeksionit dhe para se shenjat e para të AIDS-it do të kalojnë dekada.
Fazat e infektimit me HIV

 • Periudha e inkubacionit - 3-6 javë.

 • Faza akute febrile - pas periudhës së inkubacionit, por 30-50% e HIV-pozitiv nuk është treguar.


 • Periudha asimptomatike - 10 - 15 vjet (mesatarisht).

 • Faza e gjerë - SIDA.


 • Në 10% e pacientëve kanë kurs galopant të infektimit me HIV, kur gjendja përkeqësohet menjëherë pas periudhës së inkubacionit.
  Simptomat e para
  Në fazën akute të infeksionit ethshme manifeston simptoma si jospecifik të tilla si dhimbje koke, dhimbje fyti, dhimbje në muskuj dhe / ose nyje, temperaturë (zakonisht të ulët të keq - deri në 375 ° C), vjellje, diarre, nyjet limfatike fryrë. Shpesh shenjat e para të infektimit me HIV (thirrjes AIDS ky shtet ende nuk mund të) ngatërrohet me ftohjet apo gjendja e keqe në bazë të stresit, punë jashtë orarit.

  Dyshimet HIV
  Get testuar për HIV rekomandohet nëse keni shkeljet e mëposhtme:

 • ethe për më shumë se 1 jave zbuluar asnjë analizë të përgjithshme të shkaqeve;

 • rritura nyje limfatike (inguinale, qafës së mitrës, axillary) në mungesë të inflamacionit të trupit;

 • diarre vazhdon për disa javë;

 • shenjat e candidiasis (mëllenjë) me gojë;

 • herpes mëdha ose lokalizimi nespetsyfychnaya;

 • humbje të shpejtë në peshë për asnjë arsye të dukshme.


 • Analiza e virusit të mungesës së imunitetit gjithashtu duhet të kalojnë në qoftë se ka pasur një seks apo transfuzioni i gjakut të rrezikshme. Antitrupat, e cila është analiza e ndjeshme fillon të prodhojë mbi 4-24 javë pas ekspozimit, ky rezultat test mund të jetë nepokazovym.

  Shenja karakteristike të SIDA
  Në periudhën asimptomatike fund numri i qelizave CD-4 limfocitet (statusi imunologjik, pacientët HIV-pozitiv testuar çdo 3-6 muaj për të monitoruar sëmundje) zvogëlohet në 200 / ml, ndërsa vlera normale - 500-1200 / microliter. Në këtë fazë fillon me AIDS, dhe shenjat e tij para të sëmundjes shkaktuar nga infeksione oportune (të drejtat e flora oportuniste). Të jetosh organizmave në trup nuk shkaktojnë dëm të një personi të shëndetshëm, por për pacientët e infektuar me HIV me sistemet imun të dobësuar, këto janë patogjene shumë të rrezikshme.

  Pacienti ankohet për faringjit, otitis, sinusit, e cila rishfaqet dhe trajtohen keq.
  Shenjat e jashtme të SIDA janë në formën e skuqjet e lëkurës;

 • Herpes - një vende të mëdha dhe jo specifike;

 • Herpes - blisters dhimbshme;

 • mëllenjë me gojë - Përzgjedhja e bardhë djathë;

 • leukoplakia flokë me gojë - pllakë të bardhë në anën e gjuhës.


 • Faza e rëndë
  Në fazën e ardhshme të infektimit me HIV të shenjave të mësipërme themelore dhe simptomat e AIDS-it janë plotësuar me humbje peshe të konsiderueshme (më shumë se 10% të peshës totale).

  Pacienti mund të jetë:

 • tuberkulozi;

 • helminthosis;

 • toxoplasmosis;

 • Limfoma;

 • Sarkoma Kaposi;

 • Pneumoni Pneumocystis, etj


 • Ashpër AIDS është i shoqëruar edhe nga çrregullime të rënda neurologjike.
  Parandalim
  Për të shtyrë momentin kur shenjat e para të manifestit AIDS kërkohet për parandalimin - gratë dhe burrat mjekim do të thotë të jetë e mundur për të parandaluar zhvillimin e tuberkulozit dhe Pneumocystis pneumonia. Ju gjithashtu duhet të ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme për të ruajtur pastërtinë në dhomë, për të shmangur kontaktit me kafshët dhe të një populli të ftohtë.