Sindromi maturi shkakton simptome


Sindromi i maturi është një gjendje e rëndë e dhimbshme që rezulton nga reagimin e trupit të mungesës së shumës së zakonshme hyrë në të alkoolit, drogës, substancave psikotrope të aftë për të shkaktuar varësisë. Në mënyrë tipike, kur të shprehura në varësi të çdo çështje dhe simptoma të manifestuara tërheqjes. Më shpesh shoh këtë gjendje në njerëz që vuajnë nga varësia e drogës dhe alkoolizmi, kur pas disa kohe trupi i tyre nuk ka marrë një dozë e substancave dehëse, ose sasia e substancës nuk ishte e mjaftueshme. Kështu, varësia fizike në një substancë, si pjesë e shtetit, manifestohen simptomat e tërheqjes.


Nëse ka një njeri formuar një varësinë fizike mbi alkoolit, drogës, anulimi i këtyre substancave gjithmonë ndodhin çrregullime të rënda, njëra prej të cilave është simptomat e tërheqjes. Megjithatë, maturi nuk është një varësisë në kuptimin e plotë të fjalës për shkak të varësisë së saj në fazën fillestare mund të ndodhë pa prova e simptomat e tërheqjes, pra, maturi dhe varësia nuk mund të konsiderohen sinonime. Sepse në botë dhe në vendin tonë, në veçanti, është shumë problem i dhimbshëm dhe i përhapur nga alkoolizmi dhe varësia ndaj drogës është një temë shumë e rëndësishme për t'u marrë parasysh është sindromi maturi shkakton simptomat e kësaj gjendje.


Sindromi maturi ndodh në njerëzit që vuajnë nga alkoolizmi, varësia e drogës, dhe ajo mund të shkaktohet kur vidyazytsi Pirja e duhanit shkakton dhe simptomat mund të ndryshojnë pak. Kur vidyazytsi duhani atje, ashtu-quajtur tërheqja nikotina. Manifestimet e saj janë nervozizëm, ankthi, depresioni, pagjumësia, një person ndjen një dëshirë të fortë për të pirë duhan, është e vështirë për t'u përqëndruar në asgjë. Ndonjëherë Tërheqja Nikotina manifestohet në dhimbje koke, marramendje, konvulsione, të dridhura mund gjymtyrë, të përzier, kapsllëk, hipertension, takikardi, gulçim, djersitje, kollë, etj Të gjitha efektet e pakëndshme që shoqërojnë simptomat e tërheqjes nikotinë shkaktuara nga nikotina në të ardhurat organet pushon dhe ata kërkojnë për të rivendosur funksionimin normal të tij. Shpesh ajo është e aftë të restaurimit të ndikojë në gjendjen fizike dhe mendore të një njeriu që vidyazykavsya të nikotinës.


Kështu, sindromi tërheqje, e cila shkakton - mungesën apo mungesë të plotë të substancave në trup që shkaktojnë varësinë, të aftë që të ketë të ndryshme, nganjëherë simptome shumë të pakëndshme dhe të dhimbshme. Trupi, mësuar për të funksionuar në praninë e një substancë, kërkon për të riprodhuar të njëjtin funksion pa to. Trupi konsideron mungesën jonormale e substancave dhe forcat e saj aktive për të rritur vaskulare ton dhe punës qelizat që mund të shkaktojnë reaksione të ndryshme (vegjetative, somatike, mendore).


Sindromi maturi, në varësi të shkaqeve, mund të kenë simptoma të ndryshme. Substanca të ndryshme mund të shkaktojë manifestime të ndryshme të mospërdorimit. Ne kemi deklaruar tashmë se simptomat mund të ndodhë me afat-gjatë ndërprerjes duhanpirës pirja e duhanit, ato kryesore janë nervozizëm, tension të lartë të gjakut, duke zvogëluar perceptimin dhe përqendrim, marramendje, dhimbje koke. Nga ana tjetër, sindromi i tërheqjes, që rrjedhin nga heqja e alkoolit, i quajtur nganjëherë një gjellë e mbetur. Etanol mund të shkaktojë simptoma të tërheqjes edhe tek njerëzit që nuk e pinë rregullisht, por shumë më të larta se një dozë të vetme të alkoolit para, ndërsa këta njerëz nuk mund të vuajnë alkoolizmi kronik.


Në foto klinike e simptomat e tërheqjes të drogës mund të ndryshojnë, në varësi të çfarë lloji të drogës që ata marrin, si substancë hyrë në trupin dhe ndikon në kohëzgjatjen e përdorimit të substancës. Nuk janë droga të cilat nuk mund të shkaktojnë manifestime të rënda të simptomat e tërheqjes, apo të varur gjuhën, "thyer", por nga ana tjetër mund të japin psikologjikisht dëmshme.

Me heqjen e një substance psikoaktive, të cilat përdoren në trupin e njeriut, simptomat e sindromi klinikë tërheqja e cila është e ndarë në disa periudha. Në veçanti qëndron periudhë prodromal në të cilën mosfunksionim më e theksuar e sistemit nervor, shfaqet nga irritim, tearfulness, depresioni, dridhje. Pas një periudhe kohe mjaft të shkurtër prodromы ndryshuar fazën klinike e simptomat e tërheqjes, manifestime të cilat mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme në njerëz të ndryshëm, në varësi të karakteristikave individuale të organizmit. Për më tepër, heqja, të tilla si pilula gjumi ose nikotina mund të shfaqet në shkallë të ndryshme ashpërsi.


Njohuri të posaçme mjekësore është e nevojshme në mënyrë që të kuptoni se ju thyejnë apo një gjellë e mbetur, por për të vlerësuar shkallën dhe peshën e simptomat e tërheqjes vetëm mund mjek-psikiatër i cili emëron terapinë e nevojshme. Ashpërsia e gjendjes dhe ashpërsia përcaktohet duke përdorur teste psiko-diagnostike dhe laboratorike. Trajtimi pacienti dëshirueshme është caktuar një kurs të pasura me vitamina, terapi kryhet detoxification, përshkruesit, të përmirësuar metabolizmin, hipnotike, Anticonvulsants, kortikosteroidet, etj


Vini re se proyavyvshys të paktën një herë, simptomat e tërheqjes do të bëhet një shoqërues i vazhdueshëm i njeriut, duke shkaktuar ndryshime të pakthyeshme në trup, në qoftë se ai nuk vidyazykatsya përdorimin e këtyre substancave që shkaktojnë saj, varësinë fizike dhe të bëhet një psikike.