Androfobyya - frika nga burrat, simptomat dhe trajtimi


Androfobyya (Androphobia) - Frika e grave është burrave panik dhe nga frika e marrëdhënie të ngushta me ta. Kjo fobi është e bazuar në përvojën e kaluar negative e cila solli shumë vuajtje dhe dhimbje të gruas. Androfobyya gratë shprehu besimin se për romancë, buzëqeshje dhe komplimente vlerë gjueti instinkt, pasion, mashtrimin dhe dinake.
Androfobyya - Shkaqet
Shkaqet frikësoni nga njerëzit mund të shkojnë nga fëmijëria dhe të jenë të lidhura me goditën prindërit ose vëllezërit dhe nëse pasuksesshme prindërve të vëzhgimit martesës; androfobyya mund të zhvillohet edhe më tej përmes një përvojë të keqe të dhimbshme traumatike seksuale, rrahjet dhe tradhëti nga ana e bashkëshortit të saj të dashur apo të incidenteve të përafërt të pakëndshme në vende publike.


Vajzat e reja kanë tendencë të ndihen vuajtjet e emocioneve kontradiktore që janë të seksit të kundërt nga njëra anë, ata duan fort intimitet me ta, nga ana tjetër ndjehen frikë dhe frika e njerëzve.
Androfobyyu ndjehen gratë më të vetmuar. Shkaqet më të zakonshme frikë burra shtrirë në sipërfaqe, dhe nganjëherë kjo është ankthi vetëm mbiçmuara pabazuara. Ekspertët kanë frikë meshkujt më shpesh e lidhur me fobi dhe ankthi çrregullime sociale. Në këtë drejtim, shqyrtojë dhe rekomandojë phobias lidhura. Sipas statistikave, një numër në rritje i grave janë të frikësuar që të ketë marrëdhënie afatgjata me burra, duke iu referuar ndjenjën e frikës dhe frikës që mban ata pezull kërcënim të vazhdueshëm për jetën dhe shëndetin e tyre. Shumë gra të pavarura, duke arritur pavarësinë financiare në jetën dhe shpëtoi nga marrëdhëniet e kaluara serioze me burrat, dhimbje nastorozhuyutsya në çdo kontakt të ngushtë. Toleranca, ata do të tregojnë vetëm nëse njerëzit do të vartësve në punë.

Shkaku i vajzave androfobyy rinj mund të shërbejë si një filmave shikimin ku ka skena të dhunës, agresioni nga burrat.
Androfobyya - Simptomat
Androfobyya karakterizohet nga ndjenja iracionale dhe në mënyrë të përsëritur të ekzagjeruar të rrezikut, frikë për të qenë në vende ku një turmë e madhe e burrave, stadiume, pubs.
Nëse një grua ndihet një feministe zjarrtë, ajo gjithashtu mund të jetë një formë e phobias fshehur. Femrat shpesh fajësojnë veten e tyre për shkak të marrëdhënies së tyre me burra hyperkrytychnoe. Psikologët besojnë se feminizmi është një recetë për androfobyy dhe këshilluar që të nënshtrohet trajtimit nga një psikiatër.

Femrat besojnë se meshkujt janë të angazhuar vetëm përdhunimin e grave dhe qitjes së armëve. Këto gra nuk mund të tolerojë prek papritur trupin e njeriut, sikur kanë frikë paralizon dhe lidh tërë trupin.

Androfobyya - trajtim
Trajtimi androfobyy nënshtruar me sukses të metodave të ndryshme të psikoterapisë. Terapist do të ndihmojë të përcaktojë shkakun e frikës së njerëzve dhe do të ofrojë trajtim efektiv. Ajo duhet të jetë koha për të hequr qafe androfobyy sepse frika e njerëzve, peng gruas në vetmi.

Efekti i trajtimit të arrihet vetëm pas largimit të plotë të frikës se e ardhmja nuk do të ndërhyjë me një grua të ndërtuar marrëdhënie me burrat.
Mjekët besojnë se vepron androfobyya sëmundje të rëndë mendore që duhet të trajtohet me terapi të drogës që synon heqjen e tensionit nervor. Në mungesë të një formë akute të sëmundjes, mund të kufizojnë metodë ideale e psikoterapisë, të tilla si afrimin gradual me objektin e frikës.
Seanca hipnozë të ndihmojë të japë instalimin një grua se një njeri është gjithmonë një forcë e mbrojtjes. Burrat janë pozitive dhe kjo është me të vërtetë. Ky trajtim plotësisht eliminon frikën irracionale dhe më shumë për të gratë nuk janë kthyer.

Ekspertët rekomandojnë që të ndalojë duke menduar për meshkujt, fushë kundërta, mendoj se prej tyre si njerëz të zakonshëm me problemet e tyre komplekse. Për të filluar, të mbajë hendekun në komunikim, dhe pastaj gradualisht le ato në zonën tuaj rehati. Trajnimi i të gjithë ju të merrni dhe të androfobyya të largohet nga ju.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• narcisizëm • Agoraphobia