Trurit Aneurysm Simptomat dhe shkakton formimin e patologji


Aneurysm - një ndryshim lokal në lumen anijes gjerësi si mur e saj fryrë. Kjo fryrë është rezultat i të pasurit ndryshime strukturore.
Normalisht, anija ka një strukturë mur tre-shtresa. Nëse aneurysm është një humbje të shtresës së muskujve, vërejtur ndryshime në adventitia, që është, shell e jashtme.Morfologjikisht ndryshime anevryzmatycheskye mund të shfaqet në forma të ndryshme, si saccular shquar, fusiform dhe multi aneurysm.


Shkaqet kryesore


Shkak i patologjisë të njohur jo plotësisht. Ka një predispozitë gjenetike për sëmundje, duke kontribuar në zhvillimin e aneurysms ndonjë sëmundje dhe faktorët që ndikojnë në enët e gjakut apo ind lidhës: hipertension, pirja e duhanit, profilin lipidet, dhe kështu me radhë.Manifestime klinike të sëmundjes ose simptomave të një aneurizëm të trurit, janë shumë të varur nga lokalizimin e procesit patologjike. Aneurysm nuk mund të manifestuar veten në asnjë mënyrë dhe të jetë një gjetje të rastit gjatë studimit për një arsye tjetër.
Këto aneurysms "heshtur" janë ndjerë vetëm kur mur pushim vaskulare dhe kryer gjakderdhje në indet e trurit. Aneurysm i trurit - është gjithmonë një rrezik shumë të lartë të goditje hemorragjike.


Tip! Nëse aneurysm është mjaft e madhe në përmasa, ajo mund të compress indeve përreth, në këtë rast, simptomat e aneurizëm të trurit do të përcaktohet lokalizimin e anijeve patologjike.
Shpesh fotografia klinike zhvillohet të fortë, të mprehtë, dhimbje koke ngrirë, dhe për herë të parë erdhi në epilepsi. Ky i fundit është për shkak të stimulimit të zonave të caktuara të trurit lëvore pulsating aneurysm.
Dhimbje koke është zakonisht të lokalizuara në mënyrë të qartë: pacienti nuk mund të i imët vendin ku ajo ndodh. Aneurysms perednemozhovoy arteriet që lidhin pjesën e përparme dhe do të shfaqë fronto-orbitale rajonin dhimbje, pasmë cerebrale arterie - në rajone të përkohshme ose zverku; në një aneurysm arterie vertebrale vërejtur dhimbje në njërën anë të kokës.

Në oculomotor nervore aneurysm compression ndonjëherë mosveprim të jetë e mundur, strabismus, mydriasis. Nëse pjesët e ngjeshur të lëvore përgjegjës për lëvizje, ajo është dobësia e mundur në gjymtyrë (zakonisht dobësi në këmbë gjatë aneurizëm të arteries mëparshëm komunikimi). Nëse prekur arterie pasmë cerebral, kjo është humbje e mundshme e dëgjimit në anën e prekur, dhe tringëllimë në veshët dhe vizionin e paqartë shihet rrallë në llojin e ngushtimin e fushave vizuale.


Çfarë është një aneurysm cerebrale, më e rrezikshme është, se si të shpëtoj prej tij?