Cerebrale aneurysm - Simptomat


Aneurysm - deformim i mureve të enëve të gjakut, si rezultat i hedh lëng tepruar apo shtrihen. Aneurysms mund të rezultojë nga lëndimi ose të jetë rezultat i sëmundjes, e cila çon në dobësi strukturore e enëve të gjakut (arteriosklerozës, në fazën e fundit të sifilisit, hipertension).
Shkaqet e aneurysms vaskulare
Ndoshta paraqitja e aneurysms e murit ndarjes së enës në të cilat gjaku përmes murit mykrorazrыv koshi sic ajo hyn pëlhurë dhe hap kanalin paralel. Shkaku i aneurysms cerebrale mund të shkaktojnë: • konsumimi i duhanit dhe drogës (kokainë);

 • çrregullimet në trup në nivel gjenetik (sëmundje e veshkave policistike, keqformimet kongjenitale te arterieve);

 • onkologjisë.


 • Simptomet e aneurysms cerebrale
  Aneurysm cerebrale është në rastet, në mes pjesën e poshtme të trurit dhe baza e kafkës ku degët arterie. Por kjo nuk e përjashton mundësinë e një zgjatje kudo trurit.
  Më aneurysm trurit, ka madhësi të vogël, nuk shkakton shqetësim. Ndërsa Dëmi më i madh ka gjasa të rritet, me kalimin e kohës, të fillojnë të bëjnë presion mbi indet fqinje dhe të shkaktojnë simptomat e mëposhtme:


 • dhimbje koke;

 • dhimbje okolohlaznыe;

 • dëme nervore apo ndjesi e mpirje të pjesshme të fytyrës fryrë pamjen;

 • vizion të paqartë.


 • Dhimbje koke Sharp, deri humbje të vetëdijes, mendimit ndarë, të përzier, të vjella dhe pamjen e gjykatës - simptomat e ngjarjeve aneurysm këputje.
  Gjithashtu, për disa kohë para se të shpërthyer aneurizëm njeri cerebrale mund të fillojnë të mundojnë dhimbje koke që nuk të hequr medikamente dhimbje. Një sinjal i tillë - një arsye e mirë për të vizituar mjekun.
  Diagnoza e aneurysms cerebrale

  Për të diagnostikuar sëmundjen, metodat e mëposhtme të avancuara:

 • Angiografi - Studimi i enëve të gjakut duke përdorur X-ray dhe përdorimin e materialit kontrast.

 • Tomography llogaritur - marrjen imazhe dy-dimensionale kompjuter të seksioneve të trurit.

 • Kompjuter tomografike angiografi - CT scan duke përdorur kontrastin injektuar në gjak.

 • MRI - Imazhe rezonancë magnetike me një makinë të veçantë që e bën imazhe tre-dimensionale të seksioneve të trurit.

 • Analiza e gjakut në lëngun cerebrospinal - përdoret kur ndërprerje të aneurysms cerebrale dyshuar.


 • Trajtimi i aneurysms cerebrale
  Trajtimi aneurysm - kirurgji, ku treguesit kryesorë janë madhësia e aneurysm, vendndodhjen e saj, hendeku yyazytsirnist dhe mirëqenien e përgjithshme.
  Metodat kryesore kirurgjikale për trajtimin e aneurysms cerebrale jane:

 • Embolization endovaskulare - mykrospyralyamy zgjatje përmbajtjes platin me një prerje në kofshë.

 • Copë e prerë - imponuar titan aneurysm mykroklypsы në - janë zbatimi kompleksiteti të lartë.

 • Mbyllje - craniotomy për vendosjen e pirg me arterie aneurysm.


 • Pasojat e aneurysms cerebrale
  Kur ju thyejnë aneurysms cerebrale janë të mundshme:

 • fatale;

 • koma;

 • pash;

 • vasospasm.


 • Moti në shpërthim shërim cerebrale aneurysm mjeku të caktuar, në bazë të moshës, comorbidities pacientëve. Koha e rimëkëmbjes është e shtrirë dhe mund të marrë jo vetëm disa javë, por muaj.

  Nëse aneurysm u diagnostikua dhe të eliminohen nga operacioni në këputje, prognoza është përgjithësisht e favorshme, dhe periudha e rimëkëmbjes është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme.