Simptomat apendiksit e postoperative


Kur inflamacion cecum shtojca, e quajtur shtojcë, të thënë apendiksit akute - infeksion në murin e trupit. Apendiksit - jo rrallë, sipas statistikave nga 1000 5 persona të tolerojë këtë gjendje patologjike me apendiksit akute është parë më shpesh në njerëzit e moshës 20-40 vjet. Kjo patologji është e rrezikshme për shkak se ekziston një kërcënim i vdekjes, në varësi zakonisht në komplikimet postoperative (6.10% e të gjitha komplikimet), por trajtimi apendiksit është shpesh e suksesshme. Problemi më i madh është një diagnozë vonë i sëmundjes është shkaku komplikimet kryesore e mundur për shkak të apendiksit akute. Për shkak të faktit se sëmundja mund të bartin një rrezik të caktuar dhe të arrijë çdo person papritmas dhe kirurgji për të hequr shtojcë praktikuar kudo, konsiderojnë simptomat temën apendiksit periudhës postoperative.


Nuk është kuptuar plotësisht shkaqet e apendiksit shtetit sëmundje mund të papritur të arrijë deri në çdo kohë, ajo është simptoma mjaft e dhimbshme zakonisht kryhet operacioni dhe periudhën postoperativ është gjithashtu mjaft të rëndësishëm, pavarësisht nga fakti se heqja e shtojcës është konsideruar një operacioni privat ndërhyrje. Është vënë re se në rajonet ku tradicionalisht hanë kryesisht dietë të mishit, dukuri njerëzve yyazytsirnist i inflamacionit është shumë më e lartë. Iyazytsirno Kjo është për shkak të faktit se ushqimi i kafshëve është shpesh proceset e kalbjes në zorrë, të kontribuojë për disa shkelje dhe, në veçanti, duke shkaktuar nga inflamacion shtojcën.


Shpesh apendiksit ndodh në fëmijëri, periudhë simptomat e saj tepër e dhimbshme postoperative, në sajë të një operacioni moderne, shumë të shkurtër. Pezmatimi i shtojcës është konsideruar sëmundja më e zakonshme që kërkon kirurgji, në fakt, disa dekada më parë u përpoq për të luftuar kundër tij, duke hequr shtojcë në fëmijët pa përjashtim në të gjitha, u mendua se kjo shtojcë cecum - një e kotë, atavizëm pa vlerë, jo një e drejtë njerëzore trupi. Megjithatë, në vitet e fundit, shkencëtarët kanë gjetur se disa, nuk është kuptuar mirë, por ende e nevojshme për rolin e të mirë shëndetësore, trupi apendiksit ende duke luajtur. Në veçanti, fëmijët nga shtojcë të largët shumë gjasa të vuajnë mungesës së imunitetit të rënda. Sot, shumë shkencëtarë kanë tendencë të besojnë se shtojcë është e nevojshme për personin, për shkak se ajo jetosh dhe të shumëzohesh bakteret e dobishme të nevojshme për tretje e duhur të ushqimit dhe të jetesës.


Ndërsa në qoftë se nuk ishte, por deri më sot apendiksit shpesh trajtohet duke hequr shtojcë përflakur, nëse simptomat direkt tregojnë praninë e infeksionit akut, kështu që ju duhet të them disa fjalë në lidhje me kirurgji vetë dhe kjo është periudha postoperative. Pse në inflamacion shtojcën nevojë për kirurgji? Në apendiksit akute, në qoftë se koha nuk ka marrë ndonjë veprim këputje të mundshëm të shtojcë, e cila çon në vыplesku plehut dhe u përhap inflamacion në peritoneum, ndërsa duke folur në lidhje me komplikime të rrezikshme të tilla si peritonit. Ai mund të çojë në vdekjen e pacientit, nëse ai nuk i është dhënë ndihmë mjekësore në kohë.


Simptomet kryesore të apendiksit janë:
1. Dhimbje në rajonin e barkut, e cila për herë të parë shfaqet në rajon epigastrike, dhe pastaj, pas disa orësh, u zhvendos në zonën e çapokor në të djathtë. Si rezultat, dhimbja është ndjerë në të gjithë zonën e barkut, ajo mund të jetë e vazhdueshme, me periudhat e dobësimit dhe forcimit, por ndihet vazhdimisht. Kur lëviz dhimbjen intensifikuar, pacienti lëvizje, shpesh vë dorën e tij në anën e djathtë, e cila është një shenjë e qartë e apendiksit. Nëse dhimbja është e mprehtë - inflamacion purulent ndoshta të shtojcës, dhe, të reduktojë intensitetin e dhimbjes - një shenjë të rrezikshme për shkak se ajo mund të tregojë fillimin e gangrenë dhe vdekjes së mbaresa nervore.

2. Pacienti me apendiksit humbjen e oreksit, ndjenja të përzier, të vjella të mundshme.
3. Ka urinim i shpeshtë, shtyhet stol.
4. Yyazytsirno temperaturë e lehtë.

Në fëmijët, simptomat e apendiksit janë shprehur më qartë, sëmundja ndodh shpejt, shpejt zhvillimin e peritonit, të gjitha manifestimet e sëmundjes shumë më tepër: vjellje, ethe, vjellje, etj

Apendiksit, simptoma të cilat janë të përshkruara më sipër kërkon kirurgji, veçanërisht për fëmijët periudhë të rëndësishme postoperative. Dyshimi i inflamacionit akut të shtojcës së pacientit duhet të vihet dhe mjekë thirrje, transporti pacienti duhet gjithashtu të jetë në pozicionin e shtrirë në shpinë. Pasi të konfirmohet diagnoza takon heqjes së shtojcë sa më shpejt të jetë e mundur për të shmangur zhvillimin e peritonit për shkak të shpërthimit të shtojcë përflakur. Aktualisht, heqja e shtojcës është konsideruar si një nga detyrat më të lehta për një kirurg që nuk do të thotë se para se operacioni duhet të trajtohet me përbuzje, sidomos për fëmijët.


Në vendin tonë, për fat të keq, mund të shihet mjaft shpesh denjoj për këtë sëmundje, pas heqjes së shtojcën shpesh pacientit, ndjenjë e mirë, merr deri në këmbët e tij, pas disa orë pas operacionit. Megjithatë, mbani mend që pas operacionit pacienti duhet të duhet të dalin nga anestezi, në këtë moment nuk është e të vjella shpesh për shkak se pacienti është i vendosur në anën e shëndetshme. Dërgo pi pak ujë, pas dështimit total të anestezi, mungesa e të vjella, me kusht që pacienti nuk ndihet i sëmurë, ju hani qëndrueshmëri të lëngshme, në pjesë të vogla (2 ditë).