Hipertensionit - Simptomat


Sëmundje kronike, e cila ka shënuar një rritje të qëndrueshme në presion, quhet hipertension (hipertension). Mjekët e konsiderojnë atë një nga sëmundjet kovarneyshyh, si në fazën fillestare të sëmundjes zakonisht është asimptomatike. Dhe edhe në qoftë se sëmundja është diagnostikuar, shumë pacientë trajtimi lënë pas dore. Dhe më kot! Pas komplikimet e hipertensionit janë shpesh shkaku i vdekjes.

Simptomet e hipertensionitSimptomat e para të dukshme të hipertensionit - dobësi e përgjithshme dhe marramendje. Ata janë të lehtë për të ngatërruar me shenjat e lodhjes. Ekspertët rekomandojnë nëse këto manifestime vërejtur në mënyrë të përsëritur, të matur presionin e gjakut. Pak para simptomat shtoi:


 • dhimbje koke;

 • vizion të dyfishtë dhe largpamësi në sy;

 • mpirje në gjymtyrë;

 • ulur në vëmendjen dhe kujtesën dëmtim;

 • Gjuha vështirësi.


 • Këto shenja tregojnë se sëmundja bëhet natyra serioze e pash, dhe kjo mund të shkaktojë një goditje - rrezikshëm për shëndetin dhe jetën e kushteve që lidhen me humbjen e vetëdijes dhe paralizë.
  Formon rrjedhën klinike e hipertensionit
  Simptomatike hipertensionit (sekondar) i lidhur me lloje të caktuara të sëmundjeve dhe lëndimeve të organeve dhe sistemeve të organeve të përfshira në rregullimin e presionit (sëmundje kronike të veshkave, çrregullimet endokrine, etj) në hipertension simptomatike trajtohen sëmundje themelor dhe, në qoftë se presioni i suksesshëm terapi është normale.

  Hipertensionit labile
  Rritja periodik me reduktimin e mëvonshme në presion në normale - një shenjë e hipertensionit labile. Nëse ju nuk marrin masat e nevojshme, hipertension labil mund të shkoni në hipertension kërkon terapi sistematike të drogës.
  Hipertensionit qëndrueshme
  Kur presioni është mbajtur të qëndrueshme trajtim afat-gjatë është e rekomanduar dhe të jetesës të shëndetshme, si dhe nën ndikimin e reja komplikimeve presionit të lartë të gjakut të sistemit kardiovaskular dhe vdekje të mundshme.

  Hipertensionit systolic
  Hipertensionit sistolik - një sëmundje në të cilën presioni i lartë systolic dhe diastolic - normal ose të reduktuara. Sëmundja shpesh ndodh si rezultat i moshës lidhur me ndryshimet në trup dhe kryesisht në anije. Depozitimi i kalciumit, kolagjenit dhe të tjerët. elasticiteti i enëve të gjakut dhe për të reduktuar aftësinë e tyre për t'iu përgjigjur presioneve ndryshim. Zakonisht në pacientët e moshuar nuk është rritur presionin gjatë natës ose në mëngjes. Falë terapi antihipertensive mund të zvogëlojë rrezikun e komplikimeve dhe vdekshmërisë.

  Hipertensioni mund të ndodhë me një rritje në presion diastolic gjakut - një hipertension diastolik.
  Diagnoza e hipertensionit
  Për diagnozë "hipertensionit" Presioni është i matur në dinamikën. Gjithashtu ekspert mbledh anamnezën dhe parametrat fizike të provimit. Diagnoza përfundimtare është bërë pas laborator dhe ekzaminimit instrumentale e pacientit. Nëse dyshoni se një hipertension simptomatike emërohen trupa shtesë kërkimore, shkelja e të cilave çoi në presionin në rritje.

  Hipertensionit sindromi emergjente
  Në Taktika hypertensive krizës duhet të jetë:

 • Ju duhet të përpiqen për të zgjidhur krizat duke përdorur drogë.

 • Nëse kriza nuk arriti të arrestojë duhet të thërrasë një ambulancë.

 • Ajo duhet të jetë kujdes rutinë durueshëm nën mbikëqyrjen e një specialisti.