Simptomat White ethe dhe pasojat


Tremens jerm, tremens jerm, tremens jerm alkoolit, dhe madje edhe "proteina", "ketri", "balenë e bardhë" - e gjithë kjo emri formal ose bisedimi për të njëjtën gjendje të rëndë të shkaktuar nga heqja e alkoolit (gjatë periudhës së ndërprerjes) pas një kohë të gjatë qejf. Tremens jerm dhe alkoolit - këto fenomene janë të lidhura në mënyrë të pazgjidhshme me njëra-tjetrën, që është mjek. Si pothuajse të gjithë e dinë, alkoolizmi - një sëmundje e rëndë, është e rrezikshme jo vetëm për pacientin, por për njerëzit rreth tij. Rrezik shprehur psikozë e tij, e cila është simptomat bardhë ethe dhe pasojat e tij janë diskutuar më poshtë. Delirium është përkthyer nga latinishtja si "çmenduri" "çmenduri" që gjerësisht përshkruan këtë gjendje të dhimbshme në të cilën janë hallucinations auditory tmerrshme dhe vizuale, çrregullim i vetëdijes ndodh.


Ethet e bardhë e bën një person të paaftë për orientimin normale në kohë dhe në terren, simptomat e saj më karakteristike - agresiviteti tepruar dhe ngacmim, dhe pasojat (pa kujdes adekuat të aftë) mund të jetë e pikëlluar. Tremens jerm është në gjendje të fillojë pas qejf në 2-4 ditë, por mund të ndodhë edhe gjatë tilla. Zakonisht sulmi i parë i jerm lind gjatë qejf të zgjatur dhe më pas ata tashmë do të ndodhin në periudha të shkurtra të pijshëm të vështirë. Përveç kësaj, tremens jerm ndodh shpesh kundër një sfond të Sëmundjet kronike, ose për shkak të një infeksioni të ri, simptomat e saj mjaft e rëndë, dhe pasojat mund të jenë të paparashikueshme. Dëshmi se një person zhvillon tremens jerm, janë karakteristikat e mëposhtme:


1. dridhje - shtrëngimi gjymtyrë, e cila është e pamundur për të zbutur çdo gjë.
2. Ndryshimi i mprehtë i humor. Gëzim i shfrenuar, e cila ndryshon depresion mund të tregojë qasjen e një ethe të bardhë. Ndjenja e gëzimit të alternuara me frikë dhe ankth, i ngacmuar sëmurë, neusydchyv.
3. Gjumi shqetësim: pagjumësi alternuara me gjumë të rëndë të mbushur me ëndrra të këqija.
4. neveri të alkoolit. Para se të vijnë tremens jerm, pacienti ndihet reduktimin e mall për alkool, ndonjëherë nuk është një neveri për të.

5. Halucinacione. I dëgjon tingujt pacienti nuk ekzistojnë në frontin e tij duke pasur imazhe vizuale (shpesh ankthi). Ai mund të bisedoni me ta, duke bërtitur, sharjet, etj

Ethet e Bardhë ndodh më shpesh në errësirë, simptomat e saj të përparuar, pasojat janë të pariparueshme. Shumica e hallucinations, ndjek pacienti duke pasur në mendjen e tij në formë të kafshëve të vogla, insektet (minj, merimangat, gjarpërinjtë), që është, ata që shkaktojnë par një frikë njeri dhe neveri. Shpesh është thënë se alkolikët gjatë një sulmi të jerm "shohin ferr" është gjithashtu e mundur, veçanërisht në qoftë se ju jeni një besimtar alkoolike. Kjo është, halucinacione që ndodhin kur ethe të bardhë, të marrë formën e shëmtuar, dukurive të tmerrshme dhe krijesa. Nuk mund të jetë një skenë nga një film horror, njeriu mendon se ai kapet në internet, rrjetet rreth kaos dhe shkatërrim. Në perceptimin e pacientit me alkoolizmi njeriun gjatë një sulmi të tremens jerm ndodhin më shpesh fotografitë nuk janë të rëndë si në film.


Jerm Dukje tremens dukshme për të tjerët për shkak se shprehjet e fytyrës, gjestet thonë se personi është në një gjendje të psikozë. Fytyra e tij pasqyruar tmerrin dhe frikën se ai mund të jetë fshehur nga dikush, shkundni insekt nuk ekzistojnë sprapsin dikush prej tyre. Ka edhe hallucinations prekshëm, pacienti duket se rrahja e tij, thumbues, zvarritje në trupin e tij, ndjenja karakteristike se goja është një organ i huaj, të cilën ai përpiqet të nxjerr nga goja, hiqni atë. Gjuha alkoolike në një gjendje të jerm nëpër dhëmbë, ai flet për to imazhe imagjinare, thërret vërejtje, duke argumentuar me dikë.


Ethet e bardhë është e karakterizuar nga pakëndshme për simptomat e pacientit, por që mund të jenë pasojat e një sulmi të jerm? Kuptohet që kjo psikozë, që paraqet një rrezik të rëndësishëm për personin shumë vuan alkoolizmi, dhe për njerëzit rreth tij. Kjo gjendje nuk është pacientët vetëvrasëse rralla: ato janë hedhur nga dritarja, varur si, dhe kjo mund të jetë rezultat i frikës padurueshme, terror, panik dhe përpjekje të dhimbshme për të ndihmuar dikë, si duket, vetëm në këtë mënyrë. Kështu, ajo mund të dëmtojë jo vetëm veten e tyre, por ata që ishin ulur me të. Në krye të pacientit mund të kenë zë, duke parashtruar se ai mund të kryejnë vrasje apo vetëvrasje.


Pacienti është në një gjendje jerm alkoolike nuk është e orientuar në hapësirë, nuk është në dijeni se ku duhet të shkoni dhe çfarë të bëni, por ai kujton emrin e tij dhe çdo gjë që ka të bëjë me personalitetin e tij. Hallucinations Dita shkaktuar tremens jerm, dobësohet, por në mbrëmje përsëri mund të provojnë veten mjaft të fuqishëm. Vizioni i kësaj periudhe pacienti është lëshuar, ai patjetër mund të flasim për to.

Format e jerm mund të jetë më e vështirë, për shembull, musytuyuchyy (ai që mërmërit) karakterizohet nga fakti se në këtë shtet njeri gropes, fshihen veten, pëshpëritje diçka. Kjo sjellje mund të jetë një kërcënim për vdekje nga pneumonia ose kolapsi. Jerm profesional ka shenja që pacienti beson se është në punë, të nxjerrë tingujt dhe lëvizjet e duhura. Për një jerm organizëm alkoolike mund të ketë pasoja mjaft të rënda, ajo ndikon negativisht në gjendjen fizike dhe mendore. Shëndetin e njeriut mund të përkeqësohet në mënyrë të konsiderueshme, ndoshta dehidratim, rrit presionin e gjakut, norma e zemrës është e shqetësuar, temperatura e trupit rritet në 38-39 gradë. Dridhura ndryshime djersitje, lëkurë të zbehtë, të bardhët e syve të verdhë.