Spot bardhë në fyt
Spot bardhë në fyt mund të duket për arsye të ndryshme. Kështu, ndër shkaqet më të shquar arna të bardha në fyt mund të quhet mëllenjë apo dhimbje të streptokokut të fytit. Shkaqet e njolla të bardha në fyt dhe do të përcaktojë trajtimin e mëtejshëm të kësaj patologjie.
Spot bardhë në fyt - Shkaqet
Arsyeja më e zakonshme për shfaqjen e njolla të bardha në fyt mund të quhet paraqitja e ulcerat. Në fëmijët e vegjël se njolla e shndritshme mbi fyt mund të duket në inflamacion të adenoids. Dhimbje të fytit streptokokut është shpesh shkaku i njolla të bardha në fyt. Getting pectoris është e shoqëruar zakonisht me temperaturë të lartë, dhimbje në fyt, kur gllabërim, gjendje e sëmurë dhe dobësi, një gungë në fyt. Angina mund të jetë shkaktuar nga një shumëllojshmëri e mikroorganizmave dhe bakteret. Lloji më i rrezikshëm i baktereve që mund të shkaktojnë pectoris - streptokoket. Ajo është zhvillimi i fyt streptokoksike të fytit shpesh paraqiten të bardhë në spote fyt.Njolla të bardha në pectoris streptokoksike shpesh shihet në bajamet.

Njollat ​​në fyt mund të ndodhin gjatë zhvillimit të candidiasis gojë. Mëllenjë - një kauzë të përbashkët e njolla të bardha në fyt në foshnjat. Mëllenjë në gojë dhe mund të jetë i rritur i cili ka një sistem të dobët imunitar. Shkaku i candidiasis gojë mund të quhet përhapjen e patogjen - kërpudhave të gjinisë Candida. Kur riprodhimi i kërpudhat duket e bardhë në fyt curdled arsimit. Në fillim të spoteve kërpudhat candida shfaqen në faqet dhe janë karakterizuar nga painlessness absolute. Kur drejtimin njolla candidiasis bardha të paraqiten në fyt, bajamet dhe shije të butë. Të rriturit që vuajnë nga mëllenjë është shpesh për shkak të sëmundjeve të ndryshme kronike. Shkaku i candidiasis në gojë dhe shfaqjen e mëvonshme të njolla të bardha në fyt mund të quhet AIDS, diabet apo leucemia.

Spot bardhë në fyt - TrajtimiTrajtimi i njolla të bardha në fyt do të varet nga arsyet e shfaqjes së tyre. Kështu, në qoftë se një vend të bardhë në fytin e tij ishte për shkak të streptokokut dhimbje të fytit, ju duhet të shihni mjekun tuaj për udhëzime të mëtejshme për trajtim. Zakonisht për trajtimin e streptokoksike fytit përdorur drogë antibacterial seri penicilinë. Pas trajtimit të fytit arna STREPTOKOKSIKE bardha në fyt zhduken siklet kur gëlltitjes zhduken. Megjithatë pas trajtimit të nevojshëm për kryerjen e masave parandaluese duke përdorur bitsillina.


Në qoftë se njolla të bardha të shfaqet në fyt në zhvillimin e mëllenjë, ju duhet të përdorni trajtimin gjithëpërfshirës. Për trajtimin e njollat ​​e bardha të përdorura zgjidhje sode për të pastruar, gojën edhe të përpunohen drogë antifungal. Ndonjëherë mjekët rekomandojnë medikamente mëllenjë antifungal merret me gojë. Ne trajtimin e gojës maja të monitoruar kujdes higjenën e trupit. Liri të përpunohen pas larjes, lodra baby duhet vazhdimisht të kultivojnë zgjidhje të ngrohtë sode.


Spot bardhë në fyt mund të trajtohen, vetëm duke e ditur shkakun e vërtetë të pamjen e saj. Në qoftë se njolla të bardha në fyt shqetësoj, ju duhet të vizitoni një mjek për t'u testuar dhe për të identifikuar shkaqet e njolla të bardha në gojë.