Arna të bardha në shkaqet e gjuhës


Nëse në mëngjes shikojmë në gjuhën tuaj në pasqyrë, shumica prej nesh do të shihni arna të bardha në të. Ajo duhet të shqetësohen për ose një fenomen natyror? Tani përballen me atë.
Shkaku i pllakatë është baktereve të grumbulluar në gjuhën. Zakonisht në pjesën e përparme të gjuhës më pak në mënyrë që maja e gjuhës janë më të lëvizshme se rrënjë. Nëse pak pllakatë, ai e bardhë, pa erë dhe me atë të dukshme gjuhës zbehtë rozë, atëherë kjo është në rregull. Rastësisht ok edhe nëse bastisje vera është një pak më të trashë sesa dimrit - kjo është për shkak të ndryshimit të motit dhe të nevojave të trupit.


Nëse pasqyrim në pasqyrë nuk përputhet me modelin e përshkruar më sipër, është e yyazytsirnist atë pllakë shkaktuar nga ndonjë sëmundje.Arna të bardha në gjuhë, shkakton.

Besohet se pllakatë në gjuhën - është një nga shenjat e para të imunitetit të reduktuar për shkak se në temperatura të larta prania e pllakatë ndodh mjaft shpesh. Nuk ka qenë prej kohësh vërejtur se trashësia e pllakatë korrespondon me shkallën e sëmundjes. Pllakë e hollë sugjeron fillimin e trashë tregon sëmundje kronike.
Kur një film i hollë e bardhë në fund trashet dhe errësohet, kjo tregon përparimin e sëmundjes. Në anën tjetër, duke përmirësuar gjendjen e pllakatë është e hollë dhe të lehtë.

Që nga ajo pasqyron gjendjen e përgjithshme të trupit, shkaku i sëmundjes është pllakë shpesh nuk i gjuhës ose në gojë, dhe organe të tjera. Format më tepër gjerë në pjesë të ndryshme të gjuhës që janë parashikimet e brendshme përkatëse.
Arna më të zakonshme të bardhë në mes të gjuhës, të shoqëruar nga prania e çara - një shenjë e qartë e çrregullimeve të traktit gastrointestinal. Nëse kjo nuk do të shqetësojë ju, atëherë është e mundshme në fazën fillestare e gastritit dhe sidomos nuk duhet të shqetësohen, thjesht të përshtatur dietën tuaj drejt një dietë të shëndetshme.

Kohëzgjatja, i shoqëruar nga reflektimet e dhëmbëve në skajet e gjuhës flet për dispepsi dhe tretshmërinë e zorrëve të pamjaftueshme.
Me zhvillimin e sëmundjeve të rrugëve të frymëmarrjes, të tilla si bronkiti, patches bardha në gjuhë shfaqet në skajet në para. Duhanpirësit në këtë rast, ju duhet të mendojnë seriozisht për zakonin e tyre.
Nëse pllakatë shihet në anët e pasme të gjuhës, kjo tregon probleme në veshka.
Nëse arna të bardha gradualisht filloi të marrë një ngjyrë blu, dhe u bë një e bardhë të ngurta, është dizenteri dyshimtë ose tifoide. Sëmundja është serioze, kështu që menjëherë të kontaktoni me mjekun tuaj.

Gjuha e alternuara njolla të bardha dhe të kuqe, i ngjan pamjen e saj "luleshtrydhe dhe krem" është një shenjë karakteristike e fruth i keq.
Nëse filmi i dendur i bardhë shoqëruar me një rritje papillae, gjuhë të thatë dhe shfaqjen e grooves thellë, kjo tregon një mungesë të fortë të ujit në trup.
Shkaktojnë edhe shtresë të bardhë në gjuhë mund të jetë sëmundje gojë, stomatit tilla. Dhe në fëmijët e vegjël fenomen shpesh ndodh në një kohë kur teething.
Pamja e përgjithshme e gjuhës mund të jetë e saktë mund të parashikojnë se çfarë sëmundje një person ka. Jo më kot në gjuhën orientale mjekësi quhet "trupi pasqyrë". Nuk është e qartë pse në vendin tonë jo vetëm shumë mjekë përdorni këtë diagnozë mënyrë vizuale.