Ajo dhemb të mëlçisë - simptomat


Mëlçia - një nga organet vitale të trupit të njeriut. Ajo merr pjesë në procesin e tretjes, metabolizmin, dhe gjithashtu shërben si një filtër, pastrimin e gjakut dhe, për këtë arsye, i tërë trupi i toksinave, konverton substanca të dëmshme për trupin. Sëmundje të mëlçisë pasi ka shumë, dhe simptomat që tregojnë se një person është i mëlçisë i sëmurë, një shumë të ndryshme dhe shpesh nuk ka në shikim të parë lidhur me këtë organ.
Shkaqet e dhimbjes në mëlçi
Në mjekësi shkakton dhimbje në mëlçi janë të ndarë në funksionale dhe organike.


Çrregullime funksionale zakonisht shkaktohet nga faktorë të jashtëm që shkaktoi mosfunksionim të mëlçisë.
Këta faktorë përfshijnë:

 • dehje alkoolit;

 • overeating (sidomos abuzimi i yndyrore, skuqur, kolesterolit të pasur ushqim);

 • helmimi;

 • dehje drogës;

 • tendosje.


 • Përveç kësaj, dhimbje mund të shkaktojë stres akut ose kronik. Me këto shenja të çrregullimeve dhimbje në mëlçi mund të jetë i nënkuptuar, e shkurtër, jo i përhershëm, por ndodhin në mënyrë periodike, për shkak të ndikimit të faktorëve negativ. Çrregullime funksionale mjaft të lehtë për të trajtuar.

  Për lezione organike përfshijnë sëmundjet që prekin mëlçinë dhe shkaktojnë atë për të ndryshuar:

 • kesh;

 • mëlçisë yndyrore;

 • hepatiti akute dhe kronike;

 • cysts;

 • abscese;

 • tumor.


 • Çfarë simptome mund të ndodhë në qoftë se një mëlçisë plagë?


  Duhet të theksohet se në shumicën e receptorët dhimbje mëlçisë nuk e bëjnë, ata janë vetëm cipë fijor që mbulon mëlçisë. Kur mëlçisë është rritur, nuk ka presion në këtë shell, si një simptomë e një mëlçi të sëmurë në njerëzit është zakonisht një dhimbje e shurdhër. Cramping Sharp shpesh tregojnë sëmundjen traktit biliar, cholelithiasis. Një dhimbje të mprehta të mprehta që rrit me prekje, mund të flasim për cholecystitis purulent ose kolangiti.

  Kjo dhimbje nuk do të shfaqet në sektor të djathtë e sipërme, ku të mëlçisë, dhe mund të japin në pjesë të tjera të trupit, ose të jetë i paqartë për shkak se në disa raste simptomat mund të ngatërrohet me dhimbje barku.
  Kur mëlçisë mund të ndodhë:

 • dhimbje e shurdhër ose të mprehtë në sektor të sipërme të djathtë;

 • nën presion dhe duke tërhequr e njëjta;

 • dhimbje prapa, rajoni qafën e shpatull e duhur;

 • siklet dalin apo të zgjeruara pasi të hahet me yndyrë, të nxehtë, të skuqura, alkoolit;

 • dhimbja është e shoqëruar nga belching, shije të hidhur në gojë, karrige paqartë.


 • Cilat janë simptomat karakteristike nëse një mëlçi të sëmurë?


  Mendoni se çfarë janë simptomat kryesore mund të ndodhë kur një person dëmton mëlçinë.
  Yellowing e lëkurës dhe sclera sytë
  Karakteristikë e veçantë simptomë e sëmundjeve të mëlçisë, për shkak të akumulimit të bilirubin në gjak. Më shpesh ndodh në kesh dhe hepatitit.
  Dobësi të përgjithshme dhe lodhje
  Simptomë i përgjithshëm që është karakteristikë e një numri shumë të madh të sëmundjeve dhe për këtë arsye nuk mund të shërbejë si bazë për diagnozë. Por në kundërshtim me mëlçi ndodh mjaft shpesh, përmes dehjes.

  Problemet me lëkurën
  Lëkura e zbehtë, çrregullime pigmentim, bruising dhe hematomas. Këto simptoma zakonisht ndodhin gjatë zgjatur, sëmundje kronike të mëlçisë. Gjithashtu mund të shkaktojë skuqjen e lëkurës, pimples, blackheads - Kjo është një sinjal ose dehje metabolike.
  Dispepsi
  Belching me erën e vezë të prishura, bloating, vjellje, shkeljen e karrige - këto simptoma janë tipike, pothuajse gjithmonë, në qoftë se një person i dhemb mëlçinë, pavarësisht nga shkaku.