Bronkopneumoni - Simptomat


Sëmundja është i shoqëruar nga proceset inflamatore që ndodhin në indet e sistemit të frymëmarrjes. Pneumonia, simptomat e të cilave janë konsideruar si komplikim i mëtejshëm lind nga sëmundje të caktuara, ose mund të jetë një sëmundje e veçantë. Shumica e njerëzve priren për imunitetin e saj, duke e lejuar ju për të zhvilluar mikrobet dhe viruset.
Përveç këtyre arsyeve, sëmundja mund të provokojë objekte të huaja dhe ushqim në rrugët e frymëmarrjes apo thithjen e substancave toksike.

Simptomet e pneumonisë në të rrituritNëse ky proces patologjike është formuar nga rrjedhën e komplikuar e bronkit ose rrufë të traktit respirator, shenjat e para janë shumë të vështira për të vendosur.
Në të njëjtën kohë duhet të jepet për këto manifestime të sëmundjes;

 • Pneumoni akute kushte të ndryshme ethshme, temperaturë të lartë, vlera e të cilit arrin në 39 gradë. Shenja të theksuara të intoksikimit, manifestohen në dobësi, humbje e oreksit, ethe, dhimbje muskulare.

 • Gjithashtu i kushtoj vëmendje të kollë. Në fillim të sëmundjes ajo është e thatë, nadsadnyy. Gradualisht fillon për të ndarë britmë pështymë gjelbër, nganjëherë ajo mund të vërehet vija e gjakut.

 • Një tjetër tipar i rëndësishëm i pneumonisë janë gulçim. Kjo është veçanërisht e vërtetë për sëmundje të rënda. Në pacientët kanë frymëmarrje të cekët, mungesa e ajrit.

 • Dhimbja në gjoks që ndodhin gjatë frymë thellë dhe kollitjes.

 • Kur të dëgjuarit janë wheezing thatë, e karakterizuar ndryshueshmërinë lokalizimin. Pas një breaths pak ata mund të ndryshojë vendndodhjen. Frymarrja mbetet vezykulyarnыm.

 • leukocytosis, u shfaq në sfondin e sasive të tepërta të neutrofile. Testi i gjakut tregon rritje ESR dhe të konsiderueshme Ekzaminimi zbuloi zvogëluar numrin e qelizave të bardha të gjakut.


 • X me pneumoni


  Një metodë e rëndësishme e diagnostikimit është analiza e X-ray foto. Gjatë pneumoni të rëndë karakter qendrore është e qartë dëme të dukshme indeve:

 • Kur lobulyarnoy pneumoni kapur pulmonare grimca me diametër të lezioneve të arrijë 15 mm.

 • Kur forma është atsynoznoy humbjen qelizat acini deri në tre milimetra në diametër.


 • Në të dyja rastet, lezione të shumta, ndonjëherë bashkimin në një dimming vazhdueshëm.