Vasculitis - simptomat dhe shkaqet


Vasculitis - një gamë të tërë të sëmundjeve duke u studiuar për një kohë të gjatë, dhe e gjithë kjo kohë, ekspertët përpjekur vazhdimisht për grupin e tyre. Vasculitis është e karakterizuar nga lezione inflamatore e enëve të gjakut që janë ngushtuar ose shkatërruar për shkak të arsyeve të ndryshme, më tej procesin e përfshirë sistemet e tjera të trupit. Pse zhvillohet vasculitis?

Vasculitis kryesor - një sëmundje uniforme sistemit, burimi i kësaj sëmundjeje mund të jetë vendosur, por mbarimi nuk dihet etiologji, shpesh e pamundur për të përcaktuar shkakun, por është e rëndësishme që kjo nuk do të ndikojnë dukshëm në rrjedhën e sëmundjes. Megjithatë, faktorë të gjetur të lidhura saktësisht me vasculitis.Shkaqet kryesore të vasculitis:

1. Infeksionet. Sipas shumicës së ekspertëve, roli nga shkaqet kryesore të patologji infektive është dhënë natyrës, bakteret dhe viruset, si vasculitis forma nosologji që lidhen drejtpërdrejt me patogjene infektive. Shkencëtarët kanë gjetur një lidhje viruset vasculitis, pas diagnostikimin e rasteve vasculitis shkak të hepatitit B me qëndrim të përhershëm në gjakun e virusit apo antigjene të saj janë të vendosura në muret e enëve të dëmtuara.

2. Medikamente. Shkaku i dytë i zakonshëm i vasculitis është ndikimi i drogës gjetur nga shkencëtarët për një kohë të gjatë, dhe sot më shumë se 150 droga janë shkaku i kësaj sëmundjeje. Simptomet e vasculitis mund të rezultojë nga forma kronike e rindërtimit sëmundjes ose menjëherë pas duke marrë medikamente të caktuara.


3. Trashëgim. Arsyet nuk janë të përjashtuara faktor gjenetik që e ka shkaktuar përgjigje dhe reaktivitetin imunitar muret shkelje kapilar.

Infeksionet kronike duhet gjithmonë të trajtohet, si ata mund të jenë një burim i vasculitis, në qoftë se gjendet një tjetër arsye, në asnjë mënyrë të kontribuojë në përsëritje të qelizave infektive vasculitis, i komplikimeve të mesme, dhe kjo nga ana ndikon në kompleksitetin e diagnozës.Simptomet e vasculitis


Vasculitis sistemik ka tiparet karakteristike që shfaqen në shumicën e pacientëve njësoj. Simptoma të përbashkëta:

- Ethet është simptomë e parë e vasculitis, luhatjet e vërejtura në temperaturën e trupit, është e lartë të ulët, e cila varet nga aktivizimin e inflamacionit ndodh kur enët e reja;
- Lëkurë të zbehtë, lodhje, ndjenja e përgjithshme e dobësi, humbje ose humbje e oreksit;
- Nxituar ndodh kur lezione të lëkurës. Ka fusha të hemorragji të dukshme në lëkurë, me rrjedhën e procesit të sëmundjes përfshirë në muskujt, nyje, nervat.

Humbja e faktorëve të veçantë varet nga ajo anije pësoi patologjinë:


1. Në qoftë se ka dëme të enëve të gjakut të veshkave, infarkt veshkave ose lodh dhe sëmundjeve të ngjashme;

2. Çdo dëmtim në nyje gjithashtu tregojnë simptomat e mëposhtme: dhimbje në nyje, e cila ka të bëjë asgjë me lëndime, plagë dhe ndikimet tjera të jashtme; artriti kronik, ose të merr një kohë të gjatë me lëndime, por nuk sforcohem nyjet e duarve; artrit i nyjeve të mëdha;

3. Nëse nervat e prekura, është një shkelje e ndjeshmërisë, hypersensitivity është vërejtur dhe mungesa nganjëherë e plotë e saj;


4. vasculitis mund të zhvillohet së bashku me artrit, dhe në këtë rast ka simptoma të zakonshme që tregojnë inflamacion, i cili zgjati më shumë se një muaj, dhe vetëm pas kësaj tregojnë shenja të vasculitis;

5. Nëse enët koronare të prekur, atëherë ka shqetësime në zemër për shkak të defiçitit të energjisë, goditje, sulmet e saj të zemrës.
Vasculitis çdo lloj gjatësi të ndryshme natyrisht, acarimin e rregullta dhe të kohë-konsumojnë trajtimin, prognozë më tej do të varet nga shkalla e lezioneve vaskulare dhe mbi të cilën autoritetet janë të përfshira në procesin e sëmundjes.
Diagnoza e vasculitis


Theksuara lezione dëmtuara vaskulare e shumë sistemeve dhe organeve të trupit të njeriut, manifestime të rregullta të simptomat dhe shenjat e diagnozës ndjeshmërisë nuk është e vështirë. Diagnoza bazohet në analizën hulumtuese, zbulimin në treguesit e gjakut të njeriut theksojnë procesin ekzistues të inflamacionit, apo përcaktimin e procesit alergjik. Përveç kësaj, të dhënat e rëndësishme kryer me ultratinguj dhe X-ray metodë inspektimit në të cilat organet shtetërore kontrollohen dhe enët e gjakut.