Vaginitis - shkaqet, simptomat dhe shenjat


Vaginitis - është një sëmundje inflamatore e sipërfaqes mukozale e vaginë, e cila shpesh shkon në vulvë (vulvovaginitis). Vaginitis është sëmundja më e zakonshme, për shkak të cilat gratë të vizituar një gjinekolog, por e vështirë për të gjetur prevalenca e vërtetë të sëmundjes - shumë gra nuk zgjedhin për të aplikuar për një "të vogël" për një mjek dhe të trajtohen veten.
Ndër gratë e moshës riprodhuese pothuajse çdo i sëmurë i tretë me këtë sëmundje. Në vitet e fundit, prevalenca e rritjes vaginitis, të cilat mund të jenë të lidhura me shumë infeksione, infeksionet seksualisht të transmetueshme; bie standardet morale kur marrëdhëniet seksuale janë duke u bërë më e rrezikshme; si edhe faktorët ndryshme që ndikojnë në sistemin imunitar. Aspekte të favorshme mund të jetë një shkelje e vezoreve, higjienë të pamjaftueshme ose të pahijshme e organeve gjenitale, ose çrregullime hormonale.
Shkaqet e vaginitis


Nëse ju e kuptoni funksionalitetin e vaginës të bëhet më i qartë shkakton vaginitis. Vagina është një habitat natyral për shumë organizma. Gjendja e tyre është direkt e lidhur me gra të moshës, numrin e glycogen në qelizat e mureve vaginale. Në këtë rast, funksione të caktuara të vezore dhe nivelin e hormoneve varet nga numri i glycogen. Shkopinj që jetojnë në vaginë, konvertohet glycogen në acid laktik, i cili në kushte normale ndihmon trupin e grave dhe të pastruar për të parandaluar përhapjen e organizmave të dëmshëm në numër të madh. Kjo është gjendja e mjedisit të vaginës mund të thuhet në lidhje me praninë e ndonjë sëmundje. Nëse mosfunksionim ovarian që mund të ndodhë jo vetëm në gratë e moshës riprodhuese, por vajzat dhe zonjat e vjetra glycogen përmbajtjes reduktuar në masë të madhe. Si rezultat, mungesa e përqendrimit acid nuk mund të përballen me numrin e baktereve dhe vaginitis zhvilluar. Kjo mund të shpjegojë përhapjen e vaginitis në gratë gjatë menopauzës.

Shkaqet më të shpeshta të vaginitis:
· Shkeljet e bilancit vaginale microflora
Për këtë plumbi përkeqësimit uyazyka habitatit njerëzor, çrregullime të ndryshme nervore, ilaçe të pakontrolluara, të zvogëlojë funksionet mbrojtëse të sistemit imunitar. Në këto kushte, të mikroorganizmave që jetojnë në vaginë, fillojnë vitalitetin që mund të çojë në vaginitis.
· Plagosje në organet gjenitale
Procedurat e tjera gjinekologjike si abortit, instalimi ose heqjen e kontraceptivëve intrauterine, mund të rrisë manipulimeve diagnostike yyazytsirnist e vaginitis shumë herë. Gjatë procedurave ind vaginal mund të jetë e dëmtuar, që rezulton në të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme funksion oksidativ mbrojtës të trupit.

· Seksi shpeshta dhe të pambrojtur
Një numër i madh i patogjene që shkaktojnë vaginitis, depërtojnë mjedisin vaginale gjatë kontaktit seksual. Nëse ajo vendpushimet në sëmundje të vetë-trajtojnë, ajo mund të çojë në pasoja negative.
· Shkelja e hormonal
Ndryshimet hormonale që mund të duke përgatitur faktor për zhvillimin e vaginitis, që ndodhin në gratë shtatzëna me çrregullime endokrine dhe gjatë menopauzës.


Vaginitis: Simptomet dhe shenjat


Në gjendje normale çdo grua është lengjet vaginale - një zhul qartë ose pak baltë, pa erë dhe organet gjenitale jo-irrituese. Cikli menstrual mund pak të ndryshojë natyrën e shkarkimit, por vetëm pak. Kur zgjedhja fillojë të marrë erë, bëhet e dhimbshme, pikturuar në një ngjyrë të errët, të shkaktojnë siklet dhe dhimbje në organet e jashtme dhe të brendshme gjenitale - shenja të vaginitis. Pra, sëmundja është e ndarë në vaginitis infektive dhe joinfektive. Vaginitis jo-infektive, respektivisht, ka një natyrë infektive. Zhvillimi i saj mund të kontribuojë për të manipulimeve të ndryshme mbahet grua - ujitjes pahijshme, dëmtimit mekanik, mjeteve të zgjedhur në mënyrë të papërshtatshme higjienike. Zhvillon inflamacion i infeksionit mund të jetë i komplikuar. Duke neynfektsyonnomu vaginitis pleqërie vaginitis zbatohet kur muret vaginale bëhet më e hollë, të bëhet e thatë, vazhdimisht ngacmon një grua djegie dhe dhimbje. Vaginitis natyrën infektive shumë më shpesh, në mënyrë që ata janë të dhënë gjithmonë më shumë vëmendje.

Ky grup përfshin këto lloje të vaginitis:
· Bakteriale;
· Jospecifik;
· Candida;
· Trichomonas;
· Gonorrheal.
Origjina bakteriale Vaginitis konsiderohet ndër më të zakonshme të këtyre sëmundjeve. Bold janë të bollshme, të bardhë, erë shumë të pakëndshme - erë ngjan peshkut. Shenjat zakonisht shfaqen gjatë inflamacionit nuk janë të dukshme. Ky lloj i vaginitis zhvillohet në sfondin e çekuilibër të baktereve që jetojnë në vaginë.
Vaginitis jospecifik. Simptomet e natyrës jospecifik vaginitis varet nga ashpërsia e inflamacionit. Kjo përzgjedhje është shumë e ndryshme - të rënda, të lëngshme apo një qëndrueshmëri të dendura, purulent ose të përgjakshme, erë të pakëndshme. Mund të shfaqet duke tërhequr dhimbje në bark. Sipërfaqja mucous cipë të shtohet vaginë, ndonjëherë shumë të fuqishëm, të kuqe, të mbuluara me fletë metalike dhe mëngjes.

Candida vaginitis është diagnostikuar në një numër të madh të grave, kështu që shpesh i lidhur me vaginitis candidiasis. Ky lloj i vaginitis të grave të të gjitha moshave, por më shpesh në gratë e moshës riprodhuese. Bold mund të jetë shumë e rëndë, cilësi dobët, pa erë, dhe mund të jetë shumë i trashë, të gjelbër në ngjyrë, me një diçka të pakëndshme erë kosi. Kruhet është i pranishëm pothuajse vazhdimisht, sidomos rritet gjatë menstruacioneve dhe gjatë natës.
Kur ndarja vaginitis Trichomonas janë të shumta, të bëhen të verdhë-gjelbër, erë qelbur duket. Një grua që vuajnë nga kruarje të vazhdueshme dhe djegie. Në uretrës gjithashtu merr të infektuar, e cila mund të tregojë siklet gjatë urinimit. Ndonjëherë ka dhimbje në bark dhe vaginës gjatë kontaktit seksual. Menstruacioneve rrit simptomet.

Gonorrheal vaginitis - një sëmundje shumë e rrallë, dhe agjenti është gonokoku që shkakton gonorre.
Vaginitis është shumë e zakonshme dhe të ndryshme, kështu që nuk është e mirë për vetë-mjekoj, dhe të kërkojë ndihmën e një specialisti.