Hypothyroidism - Shkaqet dhe simptomat


Hypothyroidism - sëmundjet më të zakonshme të sistemit endokrin, përkatësisht një ndryshim në gjëndrës tiroide, e cila karakterizohet nga një hormon të ulët. Myxedema në të rriturit dhe cretinism në fëmijë - është faza e fundit e sëmundjes së sistemit endokrin.Shkaqet dhe simptomat


Ka hypothyroidism fillor dhe të mesëm. Forma kryesore për shkak të hormoneve të ulët në lidhje me patologji në gjëndrën tiroide. Hypothyroidism është e karakterizuar nga devijime dytësore që ndodhin në sistemin hypothalamic-hipofizë, kontrollin e gjëndër tiroide.Përkufizimi origjinale e hypothyroidism subklinike zbuluar nivelit të hormoneve. Simptomë - rritje në tiroide në gjak stimulimin e hormoneve, së bashku me këtë është nivele të mjaftueshme të gjakut të hormonit - T4 thyroxine. Origjinale mund të jenë të dyja të lindura dhe të fituara dhe zhvilluar në disa drejtime.

G. shkaktohet nga mungesa e jodit - mungesa e jodit ndërhyn me prodhimin e hormoneve të mjaftueshme, sepse jod është një pjesë thelbësore e hormoneve formulë.

Alteratsyonnыy R. - shkelje të procesit të indeve tiroide. Ndikimi mund të ketë jo një, por disa faktorë: temperaturat e larta ose të ulëta, tableta dhe rrezatimi.


Autoimune hypothyroidism - shkaktuar nga një gjenetike çrregullime të sistemit imunitar, dhe antitrupa, prodhimi i të cilave prodhon qelizat e sistemit imunitar të gjëndrës tiroide perceptuar nga Alien "monsters", duke dëmtuar ato. Si pasojë e kapacitetit të reduktuar për prodhimin e hormoneve.

R. kongjenitale janë rezultat i gjëndrës tiroide pazhvilluar, ose mungesë të plotë, në raste të tilla, hypothyroidism karakterizohet nga pamjaftueshme ose hormonet, apo mungesa e hormoneve në rastin e dytë. Ekziston edhe një patologji të shkaktuar nga një trashëguara katalizatorë proteinave dëmtuar që janë të përfshirë në lidhjen e hormoneve, prandaj është një shkelje e asimilimit të gjëndrës jodit.


Fituar Hypothyroidism është rezultat:

- Procedurat operative që lidhen me heqjen e gjëndrës tiroide:

- dëmtuar rrezatim të qafës, si dhe ekspozimi ndaj rrezatimit;

- Trajtimi i drogës i jodit radioaktiv;

- tumoret dhe sëmundjet inflamatore të kancerit;

- Mosfunksionim gjëndër ndikon në formën endemik goiter, mbidozë e vitaminës A.

Hypothyroidism mesëm është shkaktuar nga sëmundjet e hipotalamusi ose hipofizë strukturat që kryejnë menaxhimin e veprimtarisë së gjëndrës tiroide. Shumica edhe probleme të vogla në këto zona mund të çojë në një reduktim në aktivitetin funksionale të gjëndrës.
Simptomat Hypothyroidism


Hypothyroidism gjatë theksuar karakterizuar nga karakteristikat e mëposhtme: edema dhe zbehje e rëndë të fytyrës, sytë e tij janë të lodhur, njerëzit do të fshehin ata vazhdimisht. Nga zemrës dhe enëve të gjakut duket aterohennaya dislipidemis. Më të vërejtur: bradycardia, perikardit me rrjedhje, arteriale, hipertension diastolic butë.

Hypothyroidism kongjenitale, ndryshe fituar nga ana tjetër, çon në pasoja të pakthyeshme, shkeljet e fizike dhe neuro-psikologjike, në mungesë të terapisë zëvendësuese. Nga sistemi riprodhues është ulur epsh në gratë - ciklit menstrual, amenorrhea dhe duke i dhënë fund gjakderdhje jofunksionale mitrës. Hypothyroidism theksuar është vërejtur pothuajse gjithmonë varfëri, por mungesa më pak të dallueshme e hormoneve tiroide nuk e pengojnë shtatzëninë e cila është e mundur në 2% të grave, por nuk ka shtatzënisë serioze rrezik ose lindja e fëmijës me sistemin pazhvilluar nervor.


Nuk janë karakteristikat e mëposhtme:

1. dullness, redenye dhe humbja e flokëve kokës, përgjumje dhe apati;

2. Lëkura e thatë, ënjtje të gjuhës, të cilat janë prerjet e dhëmbëve;

3. ngadalësia e të folurit dhe të folurit slurred, pas aplikimit disa përpjekje pacienti përsërit të njëjtin fjalim qartë se karakteristike e hypothyroidism rënda;

4. Reduktimi i dëgjimit të shkaktuar nga ënjtje e mukozës tub Eustachian;

5. ulët dhe shpesh ngjirur timbër - një rezultat i ënjtje laring mukoze;


6. Reduktimin e zbulimit, dëmtimit të memories, gjumashi, depresioni - crregullimet e sistemit nervor.

7. Zhvillimi i kyçit të dorës tunel patologjive kanal që provokon myxedema. Këto ndryshime ndodhin në raste të rralla.

8. shtim në peshë, si rezultat i rënies së përgjithshme në metabolizmin.

9. Hipotermia. Zhvilluar me hypothyroidism shumë të rënda. Shpesh pacientët ankohen se ata vazhdimisht të ftohtë.

10. konstipacioni, humbje e oreksit - simptomave të crregullimeve të sistemit tretës, shpesh mund të zhvillohet ton dhe uljen e aktivitetit të traktit biliar dhe fshikëz, dhe rritja e patologjisë së mëlçisë, shpesh në kombinim me një rritje të shpretkës. Anemi Hypochromic zhvillon kur shprehu hypothyroidism.