Hallucinations shkaqet dhe simptomat


Midis disa njerëz ekziston një keqkuptim si halucinacione - një shenjë e çrregullim mendor dhe ka njerëz jo mjaft mendërisht i shëndetshëm. Por në fakt nuk është, sepse hallucinations shkaqet janë mjaft të ndryshme, dhe prania e tyre nuk është dëshmi e të drejtave të aftësisë së kufizuar. Hallucinations quhet perceptim mendor, shfaqja e ndjenjave pa stimuj të përshtatshme. Ta themi thjesht, iluzion - një ndjenjë të rreme të gjitha objekteve dhe fenomeneve që nuk ekzistojnë në realitet. Tema shkakton halucinacione dhe simptomat mjaft interesante, sepse ajo është me vlerë në kërkim në dhe e konsiderojnë një më pak.


Shumica e njerëzve e dinë se mund të jetë hallucinations vizuale, por përveç kësaj ka hallucinations nuhatjes, prekjes, auditory, gustatory. Një nga simptomat e skizofrenisë janë hallucinations auditory, pacientët shpesh dëgjojmë zërat jo-ekzistente, të qeshura, zhurma. Tipari më i rëndësishëm i hallucinations është se pacienti është plotësisht i bindur se iluzion - ajo është realitet, pavarësisht nga shkaqet e simptomet e tyre dhe janë zakonisht të ngjashme. Hallucinations shpesh shkaktojnë ankth durueshëm njerëzore, frika, skizofrenët në përgjithësi mund të jetojnë në botën e tij fantazi çmendur nuk ka të bëjë me jetën reale.


Rastësisht, hallucinations, në varësi të shkakut të paraqitjes së tyre, mund të ndodhë në njerëz të shëndetshëm, edhe pse simptomat nuk janë aq të shprehura qartë si në pacientët. Perceptimi mendor i një personi të shëndetshëm është quajtur shpesh një iluzion jo, iluzion, dhe mashtrim është e lidhur pothuajse gjithmonë me një objekt të caktuar apo fenomen, nuk është me të vërtetë. Ky perceptim i realitetit është shtrembëruar për shkak të ndikimin e emocioneve të forta, ndjenjat. Ndoshta shumë prej nesh të ndihen vetes diçka si, për shembull, kur një dhomë të errët pandezur ne dukej përshkruan paqarta e objekteve apo njerëzve.


Shkencëtarët evropianë që studiojnë këtë çështje, i kryer eksperimentet, përfshirjen e njerëzve të shëndetshëm mendërisht dhe për një kohë i vendosur ato në një dhomë të errët. Shumica e tyre kanë parë një person i vënë re disa lëvizje apo dëgjuar zhurmë të çuditshme. Sipas shkencëtarëve, ky efekt është për shkak të mungesës së informacionit në tru, të cilat ai përdoret për të marrë rregullisht përmes shqisave. Truri vetë të gatshëm të mendojnë për veten e tyre një përshtypje në mungesë të informatave të nevojshme për të. Kështu, halucinacione - një perceptim të rremë të realitetit, mashtrimit, dhe pavarësisht nga shkaqet, ky proces mund të jetë i përfshirë në ndonjë nga shqisat dhe simptomat mund të jetë mjaft e rëndë.


Shpesh hallucinations ndodhë për shkak të mungesës së gjumit, për shkak të trurit overvoltage, lodhje e tij. Brain funksionimi jonormal në kushte të aftë për të krijuar fotot që kanë të bëjnë asgjë me realitetin. Në mënyrë tipike, këto vizione nuk kanë nevojë për trajtim të veçantë dhe janë në gjendje për të kaluar plotësisht pas pjesën tjetër të trurit, njeri vyspytsya. Megjithatë, në situata ku halucinacione të shkaktuara nga disa sëmundje, pacienti mund të ndihmojë në eliminimin e shkaku i vërtetë i këtij çrregullimi shpesh është treguar ilaç, i cili mund të jetë mjaft efektive.


Të hallucinations më të zakonshme që rezultojnë nga gëlltitje të substancave të caktuara që kanë psikotrope efektet toksike. Ajo mund të jetë rastësi apo bëhet qëllimisht nga njeriu, shpesh pas një substancë pushon për të vepruar dhe të hequr nga trupi, hallucinations zhduken vetë. Në disa raste, vizion, iluzionet, hallucinations gjendje të ndodhë kundër një sfond të shpërthime të forta emocionale - zemërimi, frika, xhelozia dhe madje edhe dashuri. Visual hallucinations duket të njeriut si një imazh vizual që mund të jetë me ngjyrë të ndritshme ose të zbehtë, i palëvizshëm. Ndonjëherë ajo mund të jetë skena të tëra, ku njerëz si për të marrë pjesë, por në fakt nuk ndodhin. I shpeshtë i drogës hallucinations helmimi, alkooli (tremens jerm) substancat psyhostymulyruyuschymy halucinogjenët mund të jenë të përfshira në bimët dhe kërpudhat, disa komponimet organike.


Kur sluhovыh hallucinations dëgjoni tingujt që nuk ekzistojnë në realitet. Kjo mund të jetë klithmat dhe zëra, ata mund të lavdërojë apo të fajësuar. Hallucinations auditory nuk janë të rralla në skizofreni, ethe të bardhë, nën ndikimin e substancave psiko-stimulues, nganjëherë me sulme. Kur scents perceptuar hallucinations nuhatjes që nuk janë. Ky lloj i hallucinations mund të ndodhë në rastet e dëmtimit të trurit (lob i tij i përkohshëm), pacientët me skizofreni shpesh thonë se ata ndjehen të pakëndshme, odors kalbur. Shijoni hallucinations - ndjenja shije të këndshme apo të pakëndshme, për shkak të cilat pacienti refuzon ushqimin. Kur hallucinations prekjes ndjerë artikujt jo-ekzistente që dalin kundër simptomat e tërheqjes, e kombinuar me vizuale dhe shije.


Si të kesh halucinacione mekanizmin e procesit, e qartë dhe nuk ka studiuar plotësisht. Rastet kur njerëzit hallucinations shkaktuara artificialisht nga përdorimi i barnave të caktuara dhe drogat. Për trajtimin e narkomanëve, alkolikët duhet të kufizojë aksesin në drogë dhe alkool për ata njerëz. Kur hallucinations ndodhin në sfondin e skizofrenisë, një person mund të ndihmojë vetëm profesionistët kishte një person i tillë nuk është në gjendje të ndihmojë. Skizofrenia - sëmundje tepër i vështirë gjatë rëndim saj të gjatë dhe të shpeshta. Është e vështirë të përcaktohet nga jashtë, një person vuan hallucinations. Nëse bëhet e qartë nga sjellja e pacientit, duhet menjëherë të thërrasë një ambulancë, sepse një njeri mund të jetë i rrezikshëm për veten dhe të tjerët.